Page 674 of 715 FirstFirst ... 174574624664670671672673674675676677678684 ... LastLast
Results 16,826 to 16,850 of 17861

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    202
    Thanked in
    88 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Nasa obala je ekstremno mala, i da smo pametniji, manje bi gradili i imalo bi i vise nego dovoljno mjesta za goste sto placaju noc 1000e, i nas sto srčemo dojč na pjenu od mora. Ne bi bilo jeftinog turooperatorskpg carter tyrizma i ne bi nas pohodile horde jeftinih turista iz Ex Yu, Zapadne evrope i izraela.
    Nijesam turizmolog, ali mi ovo nikako ne ide zajedno...
    Ne kazem da ne mozemo (ili da smo mogli) biti elitna destinacija, sa gostima sto ostavljaju hiljade eura dnevno. Ali kad vec tvrdis da bi i za nas obicne gradjane tu bilo mjesta, onda je logican zakljucak da bi bilo i mjesta i za komsije iz ex-ju i slicne goste.
    A i da se ne lazemo, upravo su nam susjedi x puta spasavali sezonu i 90 % primoraca "zivi" upravo od njih. I to se promijenit ne moze ni za par decenija.
    Realno, i danas je za masu nasih ljudi naucna fantastika otic na odmor po ovim cijenama, mogu mislit sto bi bilo u slucaju tih lux fantazija. Vjerovatno bi smo se kupali u novembru a ne septembru.
    Ali da, lijepo zvuci to elitni turizam...
    Last edited by 357; 19-07-25 at 12:41.

Thanks Thanks Given 
    2,097
    Thanks Thanks Received 
    3,717
    Thanked in
    1,563 Posts

Svake godine, na temu turizam, volim da citam mojsijeva razmisljanja a imajucu u vidi da je podrzavao oslobadjanje svetostefanske plaze pa sad umjesto istih ovih hotela koje bi volio da se grade ( a tamo postoje) imamo paradazj turiste i hrpu fekalija i vlaznih maramica pored objekata na kraljicinoj i kraljevoj plazi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

3. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

Svake godine sezona je propala a svake godine sve veci finansijski rezultati

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

5. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Svake godine, na temu turizam, volim da citam mojsijeva razmisljanja a imajucu u vidi da je podrzavao oslobadjanje svetostefanske plaze pa sad umjesto istih ovih hotela koje bi volio da se grade ( a tamo postoje) imamo paradazj turiste i hrpu fekalija i vlaznih maramica pored objekata na kraljicinoj i kraljevoj plazi.

Doći će ljudi do rješenja da je prije bilo bolje... Samo im sati vremena...

Poslato sa pisaće mašine S24 x2

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Imamo 280 km obale. Što se broja gostiju tiče tu smo dobacili do limita u špicu, možda se malo kiksa ove sezone.
    Trebalo bi možda razmisliti da se sezona produži. Nego, izgleda da je struktura gostiju takva da teško b ude neštood tpga.
    Tko leti, vrijedi...

8. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Mene samo zanima odakle dolazi nekolicina vas koja ima neki "prezir" prema tim "paradajz turistima"? Jesmo li odje svi neki parasi koji su u CG na 10 dana godisnje ili stvarno zivite odje? Cus Crna Gora elitna destinacija, moze biti jedino kriminalcima domacim i ovima iz okoline, jedino se oni kunu u CG. Svaka poznata licnost koja je navucena na ulaganje u CG izasla je sa debelim minusom i/ili gadjenjem na kako su docekani. Isto je i zadnjih 5 godina i prije toga.

10. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Mene samo zanima odakle dolazi nekolicina vas koja ima neki "prezir" prema tim "paradajz turistima"? Jesmo li odje svi neki parasi koji su u CG na 10 dana godisnje ili stvarno zivite odje? Cus Crna Gora elitna destinacija, moze biti jedino kriminalcima domacim i ovima iz okoline, jedino se oni kunu u CG. Svaka poznata licnost koja je navucena na ulaganje u CG izasla je sa debelim minusom i/ili gadjenjem na kako su docekani. Isto je i zadnjih 5 godina i prije toga.
    Meni su oni okey bar vidiš čovjeka a ne nekog snoba napucanog.Naposljetku baš je jadno prozivati nekog ko je jedva skupio da dođe u Crnu Goru ono baš je jadno.
    Inače sam u fazonu da volim da ne bacam pare na smještaj odavno mi je kamping no 1 ali to što bi bacila na smještaj volim neki dobar restoran/konobu i to što se tiče kvaliteta u ponudi.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,150
    Thanked in
    3,114 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post

Svake godine ti isto izvrces pricu i ides iz krajnosti u krajnost.

Ja kazem da ima mjesta za Sv. Stefan hotel i domace stanovnistvo da koegzistiraju, a ti pominjes opciju ili cevapi za 2e na plazu, ili da su sve plaze za kuma i ujka.

Postoji sredina, i stvar je organizacije i dogovora. Brojni su primjeri po svijetu.

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

13. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Svake godine ti isto izvrces pricu i ides iz krajnosti u krajnost.

Ja kazem da ima mjesta za Sv. Stefan hotel i domace stanovnistvo da koegzistiraju, a ti pominjes opciju ili cevapi za 2e na plazu, ili da su sve plaze za kuma i ujka.

Postoji sredina, i stvar je organizacije i dogovora. Brojni su primjeri po svijetu.

Pa bila je takva organizacija. Lijeva strana od ostrva za raju, desna za goste, zajedno sa Kraljevom i Kraljičinom.
    Bješe tako decenijama, i prije DPS i prije privatizacije.
    No, Paštrovići što prodajom, što doziđivanjem dodadoše još 1000 apartmana i soba i zapištaše nad vjekovnom nepravdom đe će se kupat gosti kojima izdaju.
    Osvježivači razvališe ljesu i evo sad bujrum naaaaaaarodeeee.
    Na polzu paštorvićkim gostima i paštrovačkom takulinu, a na trošak svima ostalima, pošto je Paštrovićima fiskalna kasa ka da je poskok.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    9,600
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Nasa obala je ekstremno mala, i da smo pametniji, manje bi gradili i imalo bi i vise nego dovoljno mjesta za goste sto placaju noc 1000e, i nas sto srčemo dojč na pjenu od mora. Ne bi bilo jeftinog turooperatorskpg carter tyrizma i ne bi nas pohodile horde jeftinih turista iz Ex Yu, Zapadne evrope i izraela.

Mi vec imamo skandinavce. Ali oni kod Čeda placaju 50e cio dan da leze i jedu.

Eno ti primjer ogromnog hotela na pjenu od mora u Baosice. 600 soba Čedo gradi za turooperatorski biznos, dje gosti u prosjeku za 50e spavaju i jedu cio dan.
    Sta reci...
    Umjesto da imamo hotel dje je nocenje 1000e, i svaki obrok makar 100e po osobi, da placaju dnevno ture 500e po osobi...

Nego, da ne mastamo, nego da nastavimo da betoniramo i grcamo u ovim guzvama.

Nekad bilo, i Čedo digao cijene.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    #fakenews

16. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,540
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Da, prije 10 godina Čedo je u martu za Skandinavce,koji su mu napunili hotel i boravili 4 sedmice, imao puni pansion za približno 30 €. Složićete se da su tada 30 € vrijedili mnogo više nego danas. A siguran sam i da ste saglasni sa konstatacijim da mart nije puna sezona, čak ni predsezona.
    Uzgred, gledam podatke o saobraćaju na autoputu. Od 1.januara 2025. do 18. jula 2025. dnevno u prosjeku ima 996 (skoro hiljadu) vozila više nego u istom periodu 2024. Naravno, ne mora to nužno značti da je više turista, ali ne daje za pravo ni onima koji tvde da ih je mnoooogo manje.

Thanks Thanks Given 
    9,010
    Thanks Thanks Received 
    6,478
    Thanked in
    2,536 Posts

Sezona pocinjenod ponedeljka, tako je odavno i to do 15og avgusta sto se opeljesi opeljesilo se na nase primorje

19. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,932
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Pa bila je takva organizacija. Lijeva strana od ostrva za raju, desna za goste, zajedno sa Kraljevom i Kraljičinom.
    Bješe tako decenijama, i prije DPS i prije privatizacije.
    No, Paštrovići što prodajom, što doziđivanjem dodadoše još 1000 apartmana i soba i zapištaše nad vjekovnom nepravdom đe će se kupat gosti kojima izdaju.
    Osvježivači razvališe ljesu i evo sad bujrum naaaaaaarodeeee.
    Na polzu paštorvićkim gostima i paštrovačkom takulinu, a na trošak svima ostalima, pošto je Paštrovićima fiskalna kasa ka da je poskok.
    Nije bas tako bilo, ja sam se kupao od malih nogu na malu i veliku Milocersku(kraljevu i kraljicinu), samo na desnu od ostrva se nije moglo. Onda je Milo okupirao kraljicinu, policija nije davala ni da se prodje stazom a i dalje se moglo na kraljevu. Posle se vise ni na kraljevu nije moglo, uprkos zakonu koji ti kaze da mozes na svaku. Ali ni to nije bio toliki problem dok nisu blokirali prolaz javnom stazom, opet uprkos zakonu.

Evo vam cime se bavi sjajni i ugledni zakupac koga mnogi ovdje dizu u nebesa, iz pakosti blokira javnu povrsinu nad kojom nema zakup.
    https://www.vijesti.me/v/766194?utm_..._share_counter

https://www.vijesti.me/v/766550?utm_..._share_counter

Kako ce da puknu na arbitrazu svjesni niste, ali znam da ce vas biti tuznih.

Sent from my phone
    Last edited by nikolaf7; 19-07-25 at 21:46.

21. The Following 3 Users Say Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,831
    Thanked in
    2,796 Posts

Bolje da on pukne no drzava CG. A meni se cini da su prve bile u njegovu korist.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    A pushti prezir moja motorna testero. Nego kad iz torbe izvuces sendvic sa piletinom ili pitu ili oboje gledaju te na plazi kao gladni vuci. Kao gladni plazni vuci. A ti negdje usmjeris pogled prema horizontu. Neko kaze da se vidi Italija.
    Polinezija gospodo.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by umart View Post
    obavezno javite ovima na sozinu dolje da je sezona pukla da se ne vratim kao prošli vikend
    nešto vas ne čuju,bilo je gore nego prošli vikend

25. The Following User Says Thank You to umart For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,932
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Bolje da on pukne no drzava CG. A meni se cini da su prve bile u njegovu korist.
    Privremene mjere za otvaranje hotela, nema veze sa glavnim sporom.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Nije bas tako bilo, ja sam se kupao od malih nogu na malu i veliku Milocersku(kraljevu i kraljicinu), samo na desnu od ostrva se nije moglo. Onda je Milo okupirao kraljicinu, policija nije davala ni da se prodje stazom a i dalje se moglo na kraljevu. Posle se vise ni na kraljevu nije moglo, uprkos zakonu koji ti kaze da mozes na svaku. Ali ni to nije bio toliki problem dok nisu blokirali prolaz javnom stazom, opet uprkos zakonu.

Evo vam cime se bavi sjajni i ugledni zakupac koga mnogi ovdje dizu u nebesa, iz pakosti blokira javnu povrsinu nad kojom nema zakup.
    https://www.vijesti.me/v/766194?utm_..._share_counter

https://www.vijesti.me/v/766550?utm_..._share_counter

Kako ce da puknu na arbitrazu svjesni niste, ali znam da ce vas biti tuznih.

Sent from my phone
    Kad sam bio mali, u sumraku socijalizma jedne sezone konobarisao sam u restoranu na St. Stefanu (nije bila neka akcija za momčića pravo da vam kažem).
    Kupat se moglo na lijevu plažu, desna za goste hotela St. Stefan, Kraljeva za hotel joji je iza, a Kraljičina za onaj srušeni hotel u Miločer.
    Nama je bilo rekomneded da se ne kupamo na te plaže i ne brkamo sa gostima, a svakako nisu bila mjesta za omladinu koju pucaju hormoni.
    Znam kad smo šetali da su plaže bile poluprazne.
    Potom, početak 2000-tih, prije privatizacije, bila je otovrena Kraljeva, nešto se plaćalo i nisi moga svoj suncobran.
    Mada, tada su svi ti hoteli, uključujući Sveti Stefan bili u poluraspadnutom stanju. A i cjenovno bili dostupni čak i raji.
    Posle prodaje, bilo što je bilo.
    Ako se slomi 1000+ eura za sobu, ljudi očekuju neku privatnost za te pare. Ako ne može, lijepo se kaže odma ulagaču i on fino krene da pravi "Čedove hotele" za njemačke penzionere i sve je OK.
    A ne može ekskluziva i 1000 eura soba i da upaneš sa ležaljkom na selfi koje hiljade turista koju okače na ista.
    Enivej...
    Št
    o se arbitraže tiče, ćemo da vidimo. Ako izgubi Statis, gubi iz svoga džepa. Ako izgubi država neće ništa platit ni Bato ni Kiko koji su palinjali narod da oburda ogradu. Neće ni Jadov koji je podrža sve sa mjesta ministra ekonomije i turizma.
    Platiće država. Taman sam htio napisat svi mi kroz lošije zdravstvo, škole itd... Ali možda bude samo manje stojserskih uhljeba SASjevera u državu.
    Jedini winner arbitraže koji se obezbijedio je Lažojko, koji je namjestio da advokatske usuge idu preko onoga Kuštrova preko kojega izvlači pare još od prve emisije obveznica i ukidanja partnerstva za puta HN-Trebinje.
    Izabrali su kantu od advokata koji se ovime nikad nije bavio, ali sjelo 200-300K, što ga briga što država puca 500x više.
    Po izboru advokata rekao bih da ćemo sigurno nešto platit. Arbitraže svakako ne dosude nikad traženo, no se neđe "nađu" oko sredine.
    Usput, onaj Milov mafijaški režim dobio je dvije arbitraže protiv Deripaske.
    Last edited by Gagarin; 20-07-25 at 07:40.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Mi vec imamo skandinavce. Ali oni kod Čeda placaju 50e cio dan da leze i jedu.

Eno ti primjer ogromnog hotela na pjenu od mora u Baosice. 600 soba Čedo gradi za turooperatorski biznos, dje gosti u prosjeku za 50e spavaju i jedu cio dan.
    Sta reci...
    Umjesto da imamo hotel dje je nocenje 1000e, i svaki obrok makar 100e po osobi, da placaju dnevno ture 500e po osobi...

Nego, da ne mastamo, nego da nastavimo da betoniramo i grcamo u ovim guzvama.

Pa lagano onda, samo receno hotelima da dignu cijene? Mada mislin da je to filozofija vec godinama, kad ne ide, samo dignes cijene?

Thanks Thanks Given 
    6,932
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Jedini winner arbitraže koji se obezbijedio je Lažojko, koji je namjestio da advokatske usuge idu preko onoga Kuštrova preko kojega izvlači pare još od prve emisije obveznica i ukidanja partnerstva za puta HN-Trebinje.
    Izabrali su kantu od advokata koji se ovime nikad nije bavio, ali sjelo 200-300K, što ga briga što država puca 500x više.
    Po izboru advokata rekao bih da ćemo sigurno nešto platit. Arbitraže svakako ne dosude nikad traženo, no se neđe "nađu" oko sredine.
    Neko te je dobro izlagao, kao i do sada baratas neistinama ili polu istinama - advokati su izabrani jos u doba Dritana, kad se Milojko nije pitao i imaju iskustva i te kako.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,788
    Thanked in
    4,260 Posts

E zamisli da se sad sudimo sa nekim Volkovim ili Aleksandrovičem...pa i ja bih mogao biti advokat.
    Ili da se Milov "sramtebilokakoganazva" režim sudio sa nekim Goldstein-om, Friedman,Rosenthal ili Cohen-om a ne Deripaskom...džaba bi im bila i najbolja svjetska advokatica Kolarević Ana

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Last edited by joni; 20-07-25 at 11:03.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Neko te je dobro izlagao, kao i do sada baratas neistinama ili polu istinama - advokati su izabrani jos u doba Dritana, kad se Milojko nije pitao i imaju iskustva i te kako.

Sent from my phone
    Bukvalno obojica govorite istinu.
    1) IMa iskustva
    2) ima ali ne u ovom poslu

-> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Bukvalno obojica govorite istinu.
    1) IMa iskustva
    2) ima ali ne u ovom poslu

Napisah “izabrali advokata koji se ovime nikad nije bavio”.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Sent from my phone
    Ti stvarno vjeruješ u bajke koje ti serviraju tvoji drugari.
    Drugarima je win-win, ako dobiju arbitražu heroji su, ako izgube “kriv je Milo”.
    Da neće pravit veting arbitražnog suda ako izgube.
    Šalu na stranu, briga vlast za rezultat arbitraže.
    Ako dobiju heroji, ako izgube, ada kriv je dps.
    I idemo dalje…

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    E zamisli da se sad sudimo sa nekim Volkovim ili Aleksandrovičem...pa i ja bih mogao biti advokat.
    Ili da se Milov "sramtebilokakoganazva" režim sudio sa nekim Goldstein-om, Friedman,Rosenthal ili Cohen-om a ne Deripaskom...džaba bi im bila i najbolja svjetska advokatica Kolarević Ana

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Mali Perice

Kad već pominješ krvna zrnca, Deripaskina gospoja je iz jedne od važnih jevrejskij porodica, a i on je Jevrej.
    Arbitraže malo drugačije sude od toga kako ti zamišljaš.
    I pajsad Crnu Goru je u arbitraži zastupala kancelarija iz Beograda, a preko beogradakog ofisa jedna velika medjunarodna kancelarija sa iskustvom u ovij raboti.
    Nidje Kolarevićke…. Mukica.

Tko leti, vrijedi...

Page 674 of 715 FirstFirst ... 174574624664670671672673674675676677678684 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)