Meni je tu najsmjesnije sto svaki agent kojeg sam upoznao do sada glumi nekog mafijasa i uvjek ima one lovacke price. Ne sumnjam da ih ljudi zovu 24/7 i smaraju al ako cu da ti dam 100k onda ocekujem da mi se odgovori na jednostavna pitanja o stanu.
Oglasiš stan, dođe agencija... Mi to možemo bolje da prodamo za veću cijenu.
Supe! Bravo! Ajmo ovako. Pošto vi možete za 20.000 više, vi meni date 10.000 a ja vama rok od 6 mjeseci da ga prodate po navedenoj cijeni. Ako uspijete, isplatite mi 10.000 manje koje ste mi avansirali, a ako ne uspijete, ja zadržim 10K, a možemo onda i neki novi dogovor...
Koliko će agencija pristati?
Tko leti, vrijedi...
Sve je to nishta dok ne pochnu isti stan izdavat ili prodavat x y z osobama,pa se sakrivaju onda,itd,itd.
...
Kakva karikatura od drzave. A toliko rjesenja...
A stanari ovo mogu lako da rijese. Polomit kamion izbustlit gume i zazdot uz prisustvo komunalaca. Zvat pripadnike RE populacije da uzmu gvozdje.
Podizvodjaca u Spuz. Dat mu mali cekic neka pocne da kopa Sozinu 2 za autoput.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
smijem li pitat ima li kakvih ikona i brojanica po tim kamionima
Pa e doslo vrijeme da moras da moliš za svoje pare... tj ne smijes vise ni svoje pare traziti
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
smijes, ali ne na ovaj nacin... vlasnici stanova treba da tuze vlasnika kamiona za ovo jer mu oni ne duguju nista
on ima DOO i posluje sa drugim DOO - drustovo sa ogranicenom odgovornoscu - sta ako firma sa kojom posluje potone? oce li da ide da iseljava ljude iz stanova i tvrdi da je njegovo?? ili da ovoj zeni prijeti? moze, ali nema osnova
postoje sredstva "prinude" koja su legalna - on da je cist i da ima sve na papire ne bi parkirao masine na ulaze zgrada no predao na sud i izvrsitelju, blokira se racun firmi i u roku od 20 dana ili imaju dogovor ili se prinudno naplati
no i on isti ocito ima dosta toga "na ruke" placano i mimo papira pa je tu muka jer mu je saradnik umro, a vjerovatno i ako ista idje ima zapisano ga ne smiju pojavit jer je zapis nelegalan/zelenaski/iznudjivacki itd kao sto mnogi posluju jer su skupa izbjegavali poreze drzavi da plate pa je sad muka
Pošto vijesti neće da objave komentar, neka ga ovđe. Stanari nemaju veze sa podizvođačem, pa neka kamionom blokira ulaz osobe koja mu je dužna pare, ako je već navalio da krši zakon. Da sam ja stanar, podizvođač bi ostao i bez kamiona i bez zuba.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Petricevic se smije.... lamela C
E koliko ih je bez para ostalo jer je legalno probalo, a ovi samo promijene ime firme, jer imaju 1e osnivackog uloga...
od svega toga je bitnije da imaš 'baju' koji blokira ulaz zgrade kamionom i nikom ništa.toliko nikom ništa da su moleći boga objavili članak u ndh viesti bez imena,koje su 'firme' itd nego bukvalno kafanska priča.
Kao sto rece neko gore, bice da je na fakturu samo 10-15% od dogovorene sume i revizijom se moze isplatiti sa racuna firme samo tih 10-15% i to je problem. Da je u pitanju neka pravna zackoljica dje firma izvodjac nece da plati imao bih simpatije i razumijevanje za ovo parkiranje kamiona al ocigledno se o tome ne radi nego iskljucivo o tome sto se na ruke ocekuje veca suma. Eto prilike za poresku da baci pogled na firmu.
to je rizik posla... zato sto je zakon los i omogucava da jednu firmu ugasis i odmah drugu osnujes - mozes i da zadrzis ime ili dodas NOVI ispred![]()
da kod osnivanja firmi postoji provjera da li osnivac/vlasnik vec ima 17 firmi koje duguju milione koji niejsu naplaeni, drugacije bi se radilo
ili da osnivac garantuje i svojom imovinom do nekoga iznosa/procenta
Ovako osnuje, u godinu dvije nakrcas dugova ka povjericima, drzavi, bankama i kazes - stecaj... naplatite se iz imovine firme, a imovina fimre 2 kompjutera, stampac i kuvalo za kafu
tako je
zube mu ne bih dirao, ali bih zvao poiliciju, komunalnu policiju, novinare i sve redom dok ili ne ubijede gospodina da to makne ili ne plate nekoga na silu da to uradi
a i ona kod Limenke im
da je srece (ko sto nije) za ovaj potez bi se ukljucio tuzioc... zamisli pozar da izbije?? ugrozavanje imovine i zivota... no bi se ispostavilo na kraju da se ili kamion sam parkirao ili vozac kamiona samovoljno nesto bez znanja vlasnika![]()
![]()
slicno kao neki bagerista kad je pomjerao kola oko cetinja![]()
U americi a ne u lopovskoj evropi postoje razni instrumenti zastite krajnjeg kupca
bankarske garancije,
osiguranja (surety bond),
escrow račun (poseban račun na kojem se drže sredstva kupaca dok se faze gradnje ne završe).
Escrow računi za depozite kupaca:
U većini saveznih država depoziti koje kupci daju u predugovoru moraju biti položeni na escrow račun. Time se sprečava da investitor troši taj novac pre nego što ispunjava uslove.
Sto znaci da investitor mora da ima citav novac za projekat tj zgradu koju radi !!! Ja mislim jedino Zetagradnja ima sve pare na racun za bilo kakav projekat
ili kao ovo sad kad su mučenog čičara naprcali sa posla iz dobrote jer im osuđeni dvostruki ubica šeta po 15 dana na 'adaptacioni vikend'
ili kad su mjesecima utvrđivali da bratanić nema barut na rukama.zapravo nije isto,jer zbog bratanića nije čak ni sekjuriti najuren tobož sa posla
to kad bi se gledalo - zetagradnja, bemax i kips bi gradili u CG...
vecina ovih malih investitora prvu zgradu ili dvije gradi iz prodaje pa na kraju profitiraju
zaduze se do grla da pripreme sve i pocnu gradnju i onda kako se koji stan prodaje tako se placaju dugovi... kad zaskripi zaklinje se u kamen, daju stanovi na kompenzacije itd da bi se nastavio tocak okretati
to je vjerovatno muka i kod zgrade dje se kamionski rjesava problem naplate - fali papira za dogovoreno
ucicemo mi jednoga dana u evropu, mozda zakoni i kod nas dodjupa da ne bude ranici nijesu placeni, ali se kupio novi x6
dobro je znati da pere ruke kad dodje kuci
jadni smo da jadniji biti ne mozemo *
*mozemo, znam
Ja bih zapalio ovaj kamion da je pred moj ulaz jos juce, pa bi se moglo proci... A ako vatrogasna ne moze proci do mjesta pozara jer je neko parkirao kamion na sred prolaza to bi bas bilo steta, eto ne znam, samo kazem...
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Mozda je bogougodan kamion
Padaju cijene rekoše
![]()
Али то ти је цијена са провизијом.![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ima i u Rozaje ovakva zgrada jel neko zna cijene???
Ovaj oglas odavno siba. I to nesto govori.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks