820e je total sa postarinom. Znam ja sve kako bi trebalo bit, samo sto ne mogu nikako doc do ove cifre njihove
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Koliko je koristao transport?
Za robu vrijednosti do 150€, obračunava se i naplaćuje PDV u iznosu od 21 %.
(vrijednost iz fakture + troškovi prevoza) x PDV
Za robu vrijednosti između 150€ i 1000€, obračunava se i carina i PDV
((vrijednosti iz fakture + troškovi prevoza) x carina) x PDV
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
820e je total sa postarinom. Znam ja sve kako bi trebalo bit, samo sto ne mogu nikako doc do ove cifre njihove
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Možda carina na tu vrstu robe nije 4,5-5% nego više?
nisam pratio i nisam išao na kućnu dostavu,računajući da će biti brže.u mom slučaju sam morao da dođem i do lika koji je zadužen za paketomat i do njegovog nadređenog inače ko zna koliko bi još čekao.imam još jedan paket i isto ću da uradim a onda mi ne pada na pamet više išta da naručujem,mogu i bez toga da me rade kuriri i abortirane firme.
Koliko sad ispada dodatno preko DHLa? Posiljka 30+17e postarina.
Sent from my phone
Da ali meni na kućnu adresu za 5 dana. Sa svim našim peripetijama
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Iznenađen pravo da ti kažem.
U suštini to je raspberry pi 4 sa Nintendo kućištem (pravim Retro konzolu), pa nije ni imalo mnogo toga za pregled.
Ali opet
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Kad krene pošiljka obično stigne za TRI dana (usa-cg)
Ako je preko 150€ onda obično u cg “zaglavi” 2-3 radna dana.
Tipa ako stigne u petak, oni tek u ponedeljak predaju, pa carina završi u utorak a njima treba još dan da ti uruče…
A ukoliko je ispod 150€ onda nekad bude isti dan ili već sjutra dan …
Narucih sa amazona nesto sa 'no import charges'...
To je sve sto treba da platim? Tako ste vazda pricali
E sad, s obzirom da je amazon i priority international courier, je li to donosi dhl ili ko li vec na adresu ili idem u postu? Vise od 150e je posiljka...
I zasto mi nisu skinuli pare i kad ce?![]()
Last edited by zubizaretta; 15-07-25 at 06:29.
To je sve sto se placanja tice.
Pare ce ti skinuti kad posiljka krene, to moze potrajati jer Amazon mozda samo radi dostavu, a prodavac je neko drugi.
Pogledaj ispod cijene, imas stavke "Ships from" i "Sold by", u dosta slucajeva Amazon je samo "Ships from".
Za dostavu ovdje pojma nemam, trebalo bi da je DHL.
I shipping i sold by Amazon. Ma ok, Internet trgovina ka internet trgovina. Htjedoh samo provjerit je li no import charges i dalje na snazi... Ne bi me cudilo da su ga obesmislili bespravno 🤌![]()
Ovaj Amazon je mozda jedna od najrahatnijih porudzbina ikad....samo bih se zahvalio ovim dobrim ljudima na info!....Ne znam od kad ovo traje i kako mi je promaklo, znam da prije nisu slali skoro nista kod nas....a taman sam bio digao ruke od porucivanja nakon uvodjenja ovih novih haraca od strane drzave...
Elem, upravo sam stavio 300e u dzep zahvaljujuci amazonu....graficku sam uzeo, kod nas je duplo skuplja, ne znam iz kog razloga.... Inace, vecina stvari i nije toliko jeftinija da bi se bas isplatilo, ali je zato izbor mnogo veci, a sad izgleda salju cak i monitore....
UPS-om stize (makar ovaj americki), zovu te na tel. I donose ti dje si, sve lagano bez ikakvog cimanja. Ne placa se nista. Pare skidaju valjda kad sve pripreme za slanje. Kad krene stize brzo. Meni je stiglo prije garantovanog datuma...
Pa da. Narucivao sam i ja prije sa Amazona ponesto ali do onih 75 eura ili koliko li je bilo generalno dozvoljeno. Jos je dolar pao sad taman .
Tesko da to mogu da obesmisle, nismo kambodza, ipak, ili sta ti ja znam
Objasnjavali su to gore, postoji opcija dje sav trosak snosi prodavac...tako radi i Temu.
Evo npr. sta moze da se desi...na ovo isto što sam ja naručio sad su povećali shiping za 20 dolara. Ne znam ima li veze to sto su ih ovi naši odrali, ali eto...
![]()
Nismo kambodza, gori smo. Mozemo mi sve da obesmislimo nezavis o od amazona![]()
Ova 9060xt trenutno je ima za 325e sve zivo.
Pogoduje i slab dolar.
Sad sto se kupilo, kupilo se, do sledece prilike.
Em ce dolar gore em ce poskidat graficke sa ponude.
Bude mjesecima nema nijedne za Mne.
Tako su im i projektori bili smijesno jeftini pa sad samo neke prime cijene i rijetko kupona.
Sad vidim od 8gb gigabyte, doduse 3 ventilatora (nepotrebna jer kartica nije jaka) kod nas 637e, za kes.
Ja spomenuh 16gb verziju, saphire sa dva ventilatora.
Evo je sad sve 350
Juce bilo neko snizenje.
https://www.amazon.com/Sapphire-1135...=nAoTThIN7i81i
Last edited by Bruda; 15-07-25 at 17:28.
Bio “prime day” par dana
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ja nsam vidio neke popuste, bio neki mis koji sam uzeo dan posle, kao po toj cijeni da moram da uplatim da bih da uzeo, prosao prime day, cijena ostala ista i uzeo sam ga bez da sam uplatio prime.
Koga rekoste da kontaktirate kad ECSC (NTC) ne uruči paket na adresu? Upravo stavili da nikoga nije bilo kući, nit je ko dolazio, nit je zvao.
Ja probah ona dva broja sa sajta, ali nedostupni.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks