Ljudi generalno zale jer nisu kupili prije 3, 4, 5, 7 godina i to je to. Ne shvata se da, da, kupuje se i po ovim retardiranim cijenama i ne kupuju samo ljudi sa sumnjivim porijeklom novca i samo stranci... Kupuje i dosta domacih koji imaju $$$$ koji je stecen potpuno legalno (da postoji i to u CG vjerovali mi to ili ne). Na kraju krajeva dosta djedovine se rasprodalo u periodu 2007-2009, mnogi su postali debeli, debeli milioneri a nisu potrosili bas svaki cent. :P
Dobra lokacija + dobra gradnja (znam da je to dosta rijetko) i prodati ce se. U Igalu je nedavno zavrsena zgrada preko puta instituta (nova faza), znaci ne moze bolja lokacija, tik uz more.
Odlicna gradnja, odlicna lokacija, cijena u izgradnji je bila 4-6k u zavisnosti od pogleda/kvadrature... Guess what, dobar dio zgrade je rasprodat u izgradnji a od toga provjereno znam da je 6 stanova (sto je veliki dio zgrade znajuci da ima svega nekih 12-16 stanova, nisam 100% siguran koliko) kupljena od strane Novljana koji su svu $$$$ stekli potpuno legalno.
Slican situacija sa zgradom pored velikog parka na kraju Igala, istina dosta manje cijene jer se gradila 2020. U samoj pocetnoj fazi bez postavljenog temelja je cijena bila tada tipa 2.2k +- 200, 300 evrica sto je tada izgledalo kao i ekvivalent je cijene od 3.5k+ sada ... Prakticno svaki stan je rasprodat u toj pocetnoj fazi...
---
I potpuno se slazem sa konstatacijom da nema nikakvog razloga da iko prodaje debelo ispod trenutnih cijene na trzistu. Ko god kaze da bi to uradio laze.

Reply With Quote
Bookmarks