Ne bih rekao da je ovo dobar izbor.. Tesko ce gledati loptu na postu pored LBJ, Donce i Reavsa, iako ima korektne brojke na papiru opet varira, posebno u defanzivi
Deandre Ayton potpisao za Lejkerse.
16,6 miliona za 2 godine, druga godina je "player option".
Definitivno bolji izbor za startnog centra u odnosu na Džeksona Hejsa.
A i nije im uzeo puno para jer ove godine ima i oko 25 miliona što je dobio za buyout od Portlanda.
Ne bih rekao da je ovo dobar izbor.. Tesko ce gledati loptu na postu pored LBJ, Donce i Reavsa, iako ima korektne brojke na papiru opet varira, posebno u defanzivi
A teško će oni naći nekog boljeg od Aytona za te pare, pogotovo jer nemaju ni mjesta u seleri kapu ni nekih igrača za trejd.
Lebron ih je "zaklao" i iskoristio svoju opciju - ove godine će ih koštati 52 mil, Luka siguno nije dostupan za trejd, tako da im ostaju Hačimura ili Rivs od boljih igrača koji bi bili interesantni drugim klubovima.
Vinsent, Kleber i Vanderbilt imaju oko 10-11 mil/god, ali koji klub će potrčati da ti da bilo šta da valja za te igrače.
Ostalo su sve mimalci ili rookie ugovori koji ne vrijede ništa osim ako ih ne upakuješ sa pikovima prve runde.
mozda da ponude ovu trojicu i nekoliko pikova iz prve runde za jednog centra koji prima oko 30 miliona? znam coveka.
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
Lebron im je sveukupno bio najbolji prosle godine.
Koliko zaradjuju najbolji igraci timova?
Inace, sve da je uzeo neki veliki pej kat opet bi bili iznad dozvoljene granice, osim da je bas uzeo bas neki pej kat, da igra tipa za 20m, e tad bi bilo samo nekoliko miliona prostora.
Njegovo ostavljanje tipa 32M na sto nije znacilo da je moglo te 32M iskoristiti za pojacanja?
Capisci?
Ovo sto je odmah usao u ugovor je cak fer s njegove strane da se ne dize prasina, opterecuje fransiza nagadjanjima, Luka vrti kroz glavu s kim ce biti u LA...
A Ejton je najbolje sto su mogli dobiti. Ejton je igrac koji je jedne godine urnisao Jokica u PO. Onda je bio onaj razlat sa timom i od tad nema motiva za ozbiljnu kosarku.
Da li on sa 27 godina, bez povreda, ima onog Ejtona u sebi od prije 4 godine, veoma je moguce da da.
Uvijek bi njega birao prije nego onog panja iz Minesote.
Last edited by Bruda; 03-07-25 at 14:00.
Sad se nesto napinje da je kisa svlacionica u LAL, a Lebron ugostio Luku u podcast, bas lijepa atmosfera bila...
Pustite vi Lejkerse, njihova borba za prsten zavisi samo od toga hoce li se luka vratiti iz Evrope zdrav i fit, ili ispovredjivan i debeljko.
Ono sto je Lebron spreman da pruzi kao druga opcija, to mislim nem niko u ligi. Znaci samo treba da Luka bude prava prva opcija.
Sjedio je on i sa Redikom na podcastu prošlog ljeta, cirkali vino i pričali hvalospjeve jedan o drugom.
Pa je onda Redick dobio posao i odmah draftovao Lebrona Juniora i pričao na konferenciji sa Pelinkom kako je Broni zaslužio zagarantovani ugovor od 4 godine kao 55. pik drafta.
Pa su nam onda NBA mediji pričali na sva usta kako je Redick izmislio toplu vodu sa njegovim šemama i da niko pametnijeg trenera nema.
I onda je došla Nova godina i slabiji rezultati Lejkersa i odmah su ESPN i ostali poltroni Lejkersa počeli sa natpisima kako Entoni Dejvis slabo igra i kako Lebron ne može sve sam.
Jer, svaki put kad Lejkersi dobijaju to je zasluga Lebrona i samo Lebrona, a kad Lejkersi gube (i Lebrona zabolje da uopšte igra odbranu) e to je već krivica svakog drugog osim Lebrona.
Daleko od toga da mrzim Lebrona, po meni on je sigurno u top 5 igrača svih vremena, moj problem sa njim su stvari koje on i ekipa oko njega rade van košarkaškog terena.
Plus, ako Džamal Marej, Lauri Markanen, Zek Levin i slični mogu da dobiju 45-50 miliona godišnje, onda Lebron sigurno vrijedi makar toliko i to sa svojih 40 godina.
A paycut koji sam ja mislio jeste da se odrekne ovih 50 mil i potpiše veteranski minimum na 2 godine i oslobodi 40-45 miliona u seleri kapu,
jer da se ne lažemo, njemu te pare baš i nijesu toliko potrebne (zaradio je do sada skoro pola milijarde samo u platama), a Lejkersima bi dosta značila ta fleksibilnost u platama.
Plus, uzimao je paycut u platama i kad je išao u Heat i kad se vraćao u Cavalirse (doduše nikad toliki), ali ne bi mu bio prvi put da uzme manje para da bi ekipa dovela 1-2 dobra igrača,
jer sa ovim timom teško da imaju šta da traže pored Oklahome, Denvera i Hjustona, a mislim da im neće biti svejedno ni protiv Golden Stejta, Minesote ili San Antonija.
Ali eto, možda sam ja sa mojih 30+ godina gledanja NBA lige sve ovo pogrešno protumačio, pa tamo neđe u martu kad Lejkersi budu prvi na zapadu ti slobodno citiraj ovaj moj post i nasprdaj se na moj račun.
![]()
nije taj preko 100 dolara ostavio nikome, da se sjecam.
Meh, jes da je bilo drugo vrijeme, drugi cap i drugačiji ugovori, ali Džordan do dvije zadnje godine u Bulsima nikad nije bio najplaćeniji igrač u svom timu. Doduše, u te dvije zadnje godine je sve naplatio, ali da ne cjepidlačimo.
Mislim da je cba očajan pa je i cijela ova situacija sa razbijanjem dobrih timova poslije godinu-dvije posljedica toga. Šteta što makar ne postoji izuzetak za povrijeđene igrače da njihova plata ne utiče na cap space u sezoni koju potpuno propuštaju. Valjda nhl ima takvo pravilo.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Lebron uvijek ostavi nesto timu. Ne znam je li ikad bio najplaceniji u ligi.
Stef 7m vise ove godine.
Vise uzimaju Embiid, Jokic, Durant, Batler, Janis, Lilard, Dejvis, Tatum, Beal, Brown, Booker.
Ima on 40, ali ce vise timu ove sezone da doprinese od 10-orice gore pobrojanih.
Pa sustinski dje je tacno problem?
Godine?
Mladji od Embida, Lilarda, Durenta, Dejvisa, Batlera...
Last edited by Bruda; 03-07-25 at 17:17.
Pol Dzordz skoro iste pare.
Odreci se 30M, umjesto ih proslijediti Brajsu da se okuci, nije garancija za bilo sto.
30m da pokloni za iste izglede da se uzme prsten, je li to normalno?
Problem je sto je Lebron izgleda digao ruke od ocekivanja titule i spreman je da ide u penziju ne zbog igre nego jednostavno sto se izlaz iz tunela u Lejkersima ne vidi sa njegovom i Lukinom platom jos ako im Rivs bude trazio jaci ugovor nema buducnosti za Lejkerse.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Moj najveći problem sa trenutnim CBA je što prosječni "roleplay" igrači na osnovu jedne dobre sezone mogu da dođu i traže maks ugovore kao "All NBA" / "All Star" igrači (Džulijus Rendl je ozloglašen da najbolje partije pruža u godini kad treba da potpiše produžetak ugovora, posle toga je odmah regresija u poenima i efikasnosti).
Klubovi ih preplate jer se nadaju da će oni da napreduju preko toga, a ustvari se za*ebu i daju 20-25% seleri kapa na igrača koji vrijedi pola toga. I tako narednih 4-5 godina.
Lauri Markanen u prvoj sezoni u Juti - 25 poena, 8 skokova za 17 mil/god - najbolji ugovor u ligi. Sad kad ima 45 mil/god i bilježi 20 poena i 5 skokova, e sad je najgori ugovor u ligi i ne mogu nikako da nađu nekog dovoljno ludog da im ga uvale, jer ima još 4 godine tog ugovora i plata mu raste do 53 mil.
Mogu da traže, ali ne moraju da ih dobiju. Svi u ligi znaju razliku između Rendla i pravih superzvijezda. Ipak, broj tih superzvijezda je ograničen, a timovi svakako moraju da potroše makar 90% capa. Nije da mogu da skupe 15 igrača i plate ih po 5 miliona samo da bi tankovali i ušteđeli pare.
Znam, ali baš zbog svih tih uslova mi se ne sviđa ovaj CBA, jer klubovi dolaze u situacije da su bukvalno primorani da preplate igrače i da im plate max ugovore jer vazda ima neki Bruklin, Šarlot ili Vašington koji ima prostora u seleri kapu i može svakom panju da ponudi maks ugovor, jer ih ne interesuje da prave tim već planiraju da tog igrača i ugovor pretvore u pikove prve runde za godinu ili dvije, jer jure taj famozni prvi pik na draftu i nekog novog Lebrona ili Vembija.
Sjećam se kad je Ayton trebao da potpiše prvi ugovor nakon "rookie". Tražio je 30+ mil/god, svi živi u ligi su znali da ne vrijedi te pare, Feniks naravno nije htio ni blizu toga da mu da, ali se onda pojavila Indijana (čini mi se) koja je imala para za bacanje, prihvatila sve muzičke želje koje je Aytonov agent tražio i onda je Feniks bio prinuđen parira toj ponudi ili da ga pusti da ide za džabe.
Ne može im biti jer niko neće da plaća 45-53 miliona za njega. To su pare za prvog ili drugog igrača ekipe, a sa prosjekom od 20 poena i 5 skokova to je u današnjoj NBA statistika za rolepay igrača.
To je produkcija Cam Johnsona što je došao u Denver ili Mikela Bridžisa iz Knicksa koji primaju malo preko 20 mil/god.
ovo je vazda bilo i vazda ce i biti, da su neki igraci preplaceni, a neki nedovoljno placeni. dosta toga ima veze i sa time kad im istice ugovor. ovo sto u zadnje dvije godine gledamo, mislim da nikad nije bilo. prakticno niko nema para pod salary capom, vecina dobrih igraca produzava ili obnavalja trece, cetvrte ili pete ugovore prije nego sto isteknu. ko je dosao na naplatu one sezone kad je durant presao u warriorse (2016), naplastio se nepredvidjeno duplo vise nego sto je sanjao. bezmozgov 16 miliona i slicno. posle nisu znali sta ce sa svima njima.
lebron da je FA ovog ljeta, igrao bi negdje ili za MLE od 15 miliona ili u netsima ili orlandu za 40-50. mozda bi neko jaci uspio da ocisti dovoljno ugovora da ga uklopi, ali je onda pitanje s kim bi uopste igrao.
Potpisao Dzekson Hejz.
Nou trejd klauzula, naravno.
to vec jeste... razlicita pravila salary capa bila, i za veterane i za rookieje, pa su se potpisivali jaki sedmogodisnji ili desetogodisnji ugovori drito sa koledza, koji bi posle par godina bili prosjecni na nivou lige. krajem osamdesetih/pocetkom devedesetih je krenula lavina losih ugovora osrednjih igraca i ucjena rookieja da ce igrati u evropi ako ne dobiju premasne ugovore, sto su neki na kraju i uradili.
takodje, tonci je u benettonu imao veci ugovor od jordana u bullsima. kada je presao u bullse imao je u prvoj sezoni 3-4 puta manji ugovor nego sto je imao u evropi.
Tek sad pročitah da ne samo da mu je Beneton plaćao 4 miliona godišnje, nego su mu plaćali i porez na prihode, odnosno 30%. To znači da mu efektivno nisu plaćali 4, nego 5.2 miliona godišnje.
A za dugoročnost ugovora znam, Pipen i Olajdžuvon godinama kukali zbog onog što su potpisali.
Last edited by NHM; 04-07-25 at 10:11.
generalno su svi iznosi ugovora koji se objave u evropi neto, u americi bruto, tako da nije cudo sto valanciunas zeli u PAO za 4 miliona eura, a u NBA prima 10 miliona dolara. sa ovim kursom dolara i porezima koje placa tamo, dodje mu maletene na isto.
Eto, ni to nisam znao. Doduše, zadnji put sam evropsku košarku pratio kad je harala Jugoplastika/Pop 84.
Kad pomenusmo igrače koji igraju za ugovor, mislim da ovaj Ayton bit sasvim ok za Lejkerse. Jes da je sav mekan i da je još na samom početku karijere rekao da ga od košarke samo zanima da dobije naredni ugovor, ali mislim da može da im posluži. Pogotovo kad ima ko da ga razigra poslije dva na dva.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks