Meni su devetke hladile baš dobre spavaće sobe, nešto sigurno nije kako treba čim ne mogu da ohlade.
Klima podeŝena na 22-23 stepena za 40 minuta hlađenja sa izduvavanjem na najvećoj brzini jedva spusti temperaturu sa spoljašnjih 32 stepena na 27. Znači nije da je napolju 40 a hoću da u sobi bude 18.
U dnevnoj, koja je duplo veća od spavaćih, dvanaestica lagano i spušta i održava temperaturu. Postavi se na 27, u roku od par minuta se temperatura spusti na 27 i onda je prebacimo u windfree mod. Baš hladi dobro. Ove dvije u spavaćim sobama se muče, ne znam zbog čega.
Last edited by elemental; 29-06-25 at 08:52.
Meni su devetke hladile baš dobre spavaće sobe, nešto sigurno nije kako treba čim ne mogu da ohlade.
Kad smo vec kod hladjenja, jesu li cimu ove pokretne klime https://tehnoplus.me/klimatizacija-i...mobilne-klime/
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Probaću tako kad opet odem kod svojih. U toku zime su samo nekoliko puta upaljene na po par minuta i grijanje je bilo kako treba, odmah dobro zagriju. Dako budu i hladile kako treba jer su primarno zbog toga kupljene za spavaće sobe.
Nije mi jasno ko prodaje Mitsubishi klime? Niko je nema, a po mnogim kriterijumima ona je najbolja/€
Sent from my CPH2611 using Tapatalk
Sate sate sate
Uvoznik je ETG, ali ako ih nema u prodaji pitanje koliko imaju rezervnih djelova i servisera (specijalizovanih za mono i multi split sisteme).
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
Evo meni...
Štemano je oko 4m nosećeg zida.
Posao od 8 ujutru do 15 popodne.
Zanemarite onu gore u ćošak, ona se uklanja.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Za dubinu od par cm? Nije, jer je spoljni zid zgrade. Nisam htio da je postavim bočno na zgradu, grdno od napolje izgleda...
Ovako me više koštalo (bakar + štemanje) nego da sam samo rupu probio napolje.
Cini mi se da ima desetak cm dubine,pa zato rekoh. Jer za strujni kabal treba nekih 5-6 a za crijeva obicno i vise
Ne smeta ti da na terasu ostavis spoljnu jedinicu ?
Ja bih je radije izbacio vani na zid nego na terasu
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Uklonio ovi drug gore.
E sada od kakvog materijala mogu da napravim "poklopac" za ovu klimu napolje.
Nije terasa direktno na kišu.
Ideja mi je da napravim zatvorenu sa tri strane, a sa prednje da bude otvorena. Na vrh te kutije staviću neke saksije i eto
Vidi se, vidi se.
Samo nekolika cm stemanja nosećeg zida sanse da prodje ovo kroz kanalicu 5x5 su minimalne
Od 8 do 15 nekoliko centimetara.
Dva kabla, dvije cijevi i crijevo za kondez
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
I zar ne bi trebalo da je spoljna odmaknuta 20tak cm od zida, ova mi izgleda tik uz vrata.
Noseci zidovi se nikad ne dirajuKod nas je skoro upravnik za to zvao inepskciju.
A sto se tice vanjskog zida, stavis aluminijske zaluzine, poslacu ti ja kako smo mi stavili na poslovno da se ne vidi vanjska jedinica, bas je lijepo ispalo. dacu ti i broj kad doma dodjem.
Ali da mi ovako ostavi utičnicu ja bi ga strijeljao.
Kod mene je direktno spojio na osigurač i nema utičnica.
A ođe možeš direkt spojit na utičnicu bez ovih utikača...
Last edited by Bugi; 21-07-25 at 15:39.
Kod novijih i invertorksih klima struja se povezuje na spoljnu jedinicu a sa spolne ide unutra na unutrasnju . Kad se kaci na uticnicu vuce se sa uticnice spolja . Ne vidim nikakav problem , plus ne vidim kako bi bilo bezbjednije na uticnicu .
Ako je neki problem ispanuce osigurac , takodje ako gasis klimu gasis osigurac . Posebno ako se radi elektro instalacija podrazumijeva se da se stavlja jedan osigurac za jedan potrosac.
Josh nisam vidjeo ko je po projektu radio instalacije da je ostavio uticnucu , druga je stvar renoviranje ili u obom slucaju prilagodjavanje jer je naknadna ugradnja klime
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Stivi; 21-07-25 at 16:11.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Evo za ove koji misle da je spoljna jedinica preblizu zidu/staklu.
Evo za vas koji se pitate šta će mi utičnica
Ostaje mi sada da nađem neki materijal da "pokrijem" spoljnu jedinicu. Pada mi na pamet PVC boje drveta. Ima li nek jeftinije rješenje?
Last edited by Bugi; 21-07-25 at 18:50.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks