Reklamiraju minus, nego treba procitati sto pise. Moze biti odobren ako ispunjavate uslove. Nijedna banka ne kaze dodjite dacemo vam minus po racunu 100%.
Odobrenje minusa je isto kao odobrenje kredita. Nema neke razlike.
To sto je komunicirao je vec do njega samog ali vrlo je moguce ds ti je rekao objektivan razlog - transakcije kockarskim sajtovima su bankama znak da ne treba da finansiraju tu vrstu duznika.
P.S. za ovo mutanti znas sto slijedi.
Last edited by hercules; 27-06-25 at 08:07.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Može. Baš kao i zaposleni Fonda PIO što dobija nepenzionerski kredit.
A cekaj, gledaju li se i isplate od klad za to? Ili samo uplate
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Zavisi od banke do banke. Pretpostavljam da gledaju sve, pa i da ima samo isplate to ti govori da je kockar.
Jel dobro shvatih da on veli banke su zle jer kockarima neće da daju kredit?
Pakao.![]()
Ne,banke su zle jer te savjetuju da se kockaš za keš.U tom slučaju nisi kockar i dobijaš kredit
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
E zamislite vi u kakvoj mi državi živimo kad ti treba za 10 hiljada eura papirologija za porijeklo novca...Zamislite samo u kako nesrećnoj državi mi živimo..Čak i kad imaš porijeklo novca i svu moguću papirologiju i dalje te gledaju kao ono ''WTF, ODAKLE TI OVE PARE''...Govori o mentalitetu koji radi za 800 eura mjesečno i da se kad neko oće da stavi više od 10 hiljada iznevjerovaše ljudi...Pakao, zemlja petog svijeta, ne trećeg...
Razni zakoni AML to regulisu… i sve ce biti vise striktno od kako smo u SEPA
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Najjace mi je sto mislite da u drugim drzavama nije tako. U SAD dje 10k dolara je nista para banka mora da prijavi federalnoj vladi uplatu.
Uplati iz dva puta![]()
Postoji urbana legenda da pare peru kroz kazino rojal.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Evo, moze da proba da podje do Svajcarske, i da uplati koliko hoce, uz odgovarajuce papire naravno. Tamo ne izmisljaju 'vremenski ogranicenu legalnost para'. Pare su ili legalne ili nisu. Ako je novac u kesu, ne mora da znaci da je ilegalan.
https://www.bazg.admin.ch/bazg/en/ho...ecurities.html
U CH mozes da platis sta god do 100K CHF, u kesu, i da te niko ne dira. U CG napravise bauk od kesa, samo je pitanje je li to iz neznanja, ili mozda namjere, a kakve namjere dobro pitanje![]()
I chatgpt potvrdjuje:
Ako u Americi želiš da uplatiš veću svotu gotovine na svoj bankovni račun, postoje neke važne stvari koje treba da znaš — posebno u vezi sa zakonskim obavezama i potencijalnim proverama:
⸻
1. Nema zabrane, ali…
Možeš da uplatiš bilo koju količinu gotovine na svoj račun. Međutim:
•Banke prijavljuju svaku uplatu u gotovini od $10,000 ili više saveznoj agenciji FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network).
•Prijava ide putem obrasca Currency Transaction Report (CTR).
⸻
2. “Structuring” je zabranjen
Pokušaj da se izbegne prijava tako što bi, na primer, uplatio $9,000 pa sutradan još $2,000, može se smatrati “structuringom”, što je krivično delo. Važi i ako se radi o više uplata u kratkom vremenu koje ukupno prelaze $10,000.
⸻
3. Banka može tražiti objašnjenje
Ako uplaćuješ veću količinu gotovine, čak i ispod $10,000, banka može:
•Pitati za izvor novca (plata, prodaja, nasledstvo itd.)
•Tražiti dokaze (npr. kupoprodajni ugovor, potvrda o zaradi, itd.)
⸻
4. Porez i IRS
Sama uplata gotovine na račun ne znači da automatski duguješ porez, ali:
•Ako novac potiče od oporezivog prihoda, moraš ga prijaviti IRS-u.
•IRS može zatražiti objašnjenje ako vidi sumnjive ili neskladne transakcije.
⸻
5. Preporuke
•Čuvaj sve potvrde i objašnjenja o poreklu novca.
•Konsultuj se sa poreskim savetnikom ako uplaćuješ veće sume (posebno ako si nerezident ili imaš komplikovan status).
•Izbegavaj česte velike gotovinske transakcije bez validne dokumentacije.
⸻
Evo zvaničnih izvora koji potvrđuju ono što sam napisao:
⸻
1. Prag prijave CTR – $10.000
Prema često postavljanim pitanjima FinCEN-a:
„If cash debit or credit totals exceed $10,000 in a business day, a CTR is required.” 
Takođe, vodič FinCEN‑a za klijente napominje:
„Federal law requires … report currency (cash or coin) transactions over $10,000 conducted by, or on behalf of, one person…” 
⸻
2. “Strukturiranje” (structuring) – zabranjeno
FinCEN-ov dokument o sastavljanju sumnjivih izveštaja jasno objašnjava:
„structuring is a federal crime … A man wants to conduct a transaction involving $12,000 in cash. However … he conducts two cash transactions of $6,000 each.” 
⸻
3. Form 8300 – obaveza za biznise
Prema IRS-u, poslovni subjekti koji primaju gotovinu iznad $10.000 moraju podneti Form 8300:
„If you’re in a trade or business and receive more than $10,000 in cash in a single transaction or in related transactions, you must file Form 8300.” 
⸻
4. Banke i FinCEN
I Investopedia takođe potvrđuje činjenicu:
„Banks generally do not limit the amount of cash deposits but deposits over $10,000 are subject to federal reporting under the Currency Transaction Report (CTR) … Attempting to divide large deposits to avoid reporting, known as structuring, is illegal.” 
⸻
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
https://www.hipotekarnabanka.com/o-b...ovi-poslovanja
Potvrda o SEPA:
Uvođenje pojmova vezanih za SEPA – područje, plaćanja, platne šeme, kreditni transfer, povraćaj novčanih sredstava, uz napomenu da će ova usluga u Hipotekarnoj banci biti dostupna nakon 6. 10. 2025. godine;
Možda je lik samo stio da se pohvali kako ima 10 ilja keša.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Ima li kakva dobra duša da mi kaže šta je ovo? Prvi put vidim, koristim HB app godinama i (relativno) redovno pratim odlive.
Jedino plaćanje toga dana mi je bilo fizičko-fizičko HB-CKB <150€.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks