Page 352 of 408 FirstFirst ... 252302342348349350351352353354355356362402 ... LastLast
Results 8,776 to 8,800 of 10180

Thread: Banke u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Zato jer poredimo babe i zabe. Kada korisnik enable/disable notifikacije unutar same aplikacije sistem dopusta da se to "trackuje". Kada korisnik u bilo kojom trenutku disable notifikacije unutar samog sistema, recimo nakon sto ih je prvobitno odobrio za aplikaciju X, aplikacija nema pristup tim informacijama.
    https://developer.android.com/develo...ion-permission

Kao sto rekoh u postu gore, to je jako los izgovor za lijenost nasih developera al dobro

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    https://developer.android.com/develo...ion-permission

Kao sto rekoh u postu gore, to je jako los izgovor za lijenost nasih developera al dobro
    Ne znam zasto pokusavas da izguras svoju pricu kada i dalje stoji ono sto sam rekao inicijalno, evo ga quote ispod.

Push notifikacija = na iOSu aplikacija nema pristup tim informacijama, ne moze znati da li user ima ili nema push notifikacije ukljucene
    Jos jednom... Prica se o iOSu, ne o Androidu. Ti ako pronadjes nacin da na iOSu na neku foru pristupis sistem informacijama vezanim za push notifikacije, a da ne popijes block na AppStoreu javi mi se, vjerujem da bi ti mogli platili debelu lovu za nesto poput toga.

Push notifikacije su upravo radi ovoga, kao i milion drugih stvari najgori moguci nacin za notifikaciju usera o prilivima/odlivima.

Thanks Thanks Given 
    1,661
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

Default Banke u Crnoj Gori

Nisam programator, ali evo sta kaze kolega ChatGPT.

I naravno da treba da postoji i “sanducic” u mBank/eBank da bi korisnik imao istoriju notifkacija koje mogu da ne dodju ili kasne ili slucajno ocisti.

Da, iOS aplikacija može da sazna da li korisnik ima dozvoljene notifikacije (bilo globalno, bilo za konkretnu aplikaciju).

Apple pruža API za ovo putem
    UNUserNotificationCenter klase, konkretno metodom:

Code:
    UNUserNotificationCenter.current().getNotificationSettings { settings in
        if settings.authorizationStatus == .authorized {
            // Notifikacije su dozvoljene
        } else {
            // Nisu dozvoljene
        }
    }
    Zvanična dokumentacija:

UNUserNotificationCenter.getNotificationSettings(c ompletionHandler

Takođe, vrednosti koje authorizationStatus može imati su definisane u UNAuthorizationStatus, na primer:
    •.notDetermined
    •.denied
    •.authorized
    •.provisional
    •.ephemeral (za privremene autorizacije, npr. u Safari Web aplikacijama)

https://developer.apple.com/document...rizationstatus

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Sale; 23-06-25 at 11:51.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Ajmo jos jednom.
    Zato jer poredimo babe i zabe. Kada korisnik enable/disable notifikacije unutar same aplikacije sistem dopusta da se to "trackuje". Kada korisnik u bilo kojom trenutku disable notifikacije unutar samog sistema, recimo nakon sto ih je prvobitno odobrio za aplikaciju X, aplikacija nema pristup tim informacijama.
    ---

Na iOS-u niti jedan app ne moze da zna da li je user globalno u OSu disable notifikacije. Full stop.

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

Ne znam zasto pokusavas da izguras svoju pricu kada i dalje stoji ono sto sam rekao inicijalno, evo ga quote ispod.

Jos jednom... Prica se o iOSu, ne o Androidu. Ti ako pronadjes nacin da na iOSu na neku foru pristupis sistem informacijama vezanim za push notifikacije, a da ne popijes block na AppStoreu javi mi se, vjerujem da bi ti mogli platili debelu lovu za nesto poput toga.

Push notifikacije su upravo radi ovoga, kao i milion drugih stvari najgori moguci nacin za notifikaciju usera o prilivima/odlivima.
    Pricalo se prvo o telefonima generalno, nezavisno od OS-a. Svakako je na androidu full moguce dok na IOS-u ne skroz. Opet, nedovoljan razlog da se ne ide sa tom opcijom.

Ajmo jos jednom.

---

Na iOS-u niti jedan app ne moze da zna da li je user globalno u OSu disable notifikacije. Full stop.
    Pa ne moras da znas da l je globalno iskljucio notifikacije, cak je globalno iskljucivanje aplikacija skoro i nemoguce na iOS-u trenutno jer uvjek ce stizati neke notifikacije. Ako u podesavanjima iskljucis notifikacije za aplikaciju X, gore se evo vidi funkcija da aplikacija moze da zna da su notifikacije za nju iskljucene i to je sve sto aplikaciju treba da zanima. Opet, nebitno kad je izabrano najgore resenje - Viber, za koje se isto mogu iskljuciti notifikacije i svakako se vratimo na SMS koji je isti matrak.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Ajd da se slozimo da se ne slazemo i to je to. (hint, nije isto poslati notifikaciju i imati info jel' dobijena... ako vas je eto volja da chat GPTujete i Googlate)

Sto se mene tice neka stize kako god dok god dobijam info o prilivima/odlivima. Al' isto tako je cinjenicno stanje da ako cemo da pricamo o sigurnosti, SMS je ubjedljivo najnesigurnija opcija.
    Konkretno trenutnu implementaciju ne vidim uopste kao problematicnu:
    1. Viber ukoliko sam online
    2. SMS ukoliko nije moguce Viberom poslati info o prilima/odlivima

Dobro je dok ne pocnu svi kao NLB pa sa informacijama o prilivima / odlivima vise ne bude info o trenutnom stanju na racunu.

7. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

Ajd da se slozimo da se ne slazemo i to je to. (hint, nije isto poslati notifikaciju i imati info jel' dobijena... ako vas je eto volja da chat GPTujete i Googlate)

Sto se mene tice neka stize kako god dok god dobijam info o prilivima/odlivima. Al' isto tako je cinjenicno stanje da ako cemo da pricamo o sigurnosti, SMS je ubjedljivo najnesigurnija opcija.
    Konkretno trenutnu implementaciju ne vidim uopste kao problematicnu:
    1. Viber ukoliko sam online
    2. SMS ukoliko nije moguce Viberom poslati info o prilima/odlivima

Dobro je dok ne pocnu svi kao NLB pa sa informacijama o prilivima / odlivima vise ne bude info o trenutnom stanju na racunu.
    Pa to opet nije u nadleznosti banke vec na korisniku. Banci je bitno da l moze poslati notifikaciju, isto je kao i za SMS. Ja mogu da zovnem provajdera i trazim da banku blokiraju da mi vise ne stizu poruke od njih ili da ja sam u Google Messages blokiram banku. Banka u drugom slucaju ne bi znala da je blokirana al bi slala poruke.

Nije toliki problem sto se dodao Viber, problem je samo u tome sto postoji aplikacija banke a ne koristi se nego se ide sa pretpostavkom da ja imam Viber/SMS opciju. Sta je u slucaju dje ja nemam karticu u telefonu a nemam ni viber? Kako onda dobijam informacije? Za aplikaciju ne treba ni jedno ni drugo. Eto o tome se samo radi.

Thanks Thanks Given 
    1,661
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

Mislim da mali % koristi mBank.

Kameno doba… skupo… nije besplatno

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Pa to opet nije u nadleznosti banke vec na korisniku. Banci je bitno da l moze poslati notifikaciju, isto je kao i za SMS. Ja mogu da zovnem provajdera i trazim da banku blokiraju da mi vise ne stizu poruke od njih ili da ja sam u Google Messages blokiram banku. Banka u drugom slucaju ne bi znala da je blokirana al bi slala poruke.

Nije toliki problem sto se dodao Viber, problem je samo u tome sto postoji aplikacija banke a ne koristi se nego se ide sa pretpostavkom da ja imam Viber/SMS opciju. Sta je u slucaju dje ja nemam karticu u telefonu a nemam ni viber? Kako onda dobijam informacije? Za aplikaciju ne treba ni jedno ni drugo. Eto o tome se samo radi.
    U *bt gdje ti ode. Ono... Mozes isti metod usmjeriti i na notifikacije, user ih moze blokirati, sta onda? BTW za iOS u poprilicno velikom broju slucajeva za obicne push notifikacije nije moguce znati dal' su delivered na client device (na device, ne i na APN) osim ako ih user ne otvori. Ne bi vjerovao kolika je to pandorina kutija i kakve zavrzlame postoje na ovom polju.

Al' eto postavio si odlicno pitanje za tvoju banku, sibni im mail pa vidi sta ce ti odgovoriti za tu fiktivnu situaciju u kojoj si blokirao banku, nemas karticu u telefonu, nemas viber itd.

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

U *bt gdje ti ode. Ono... Mozes isti metod usmjeriti i na notifikacije, user ih moze blokirati, sta onda? BTW za iOS u poprilicno velikom broju slucajeva za obicne push notifikacije nije moguce znati dal' su delivered na client device (na device, ne i na APN) osim ako ih user ne otvori. Ne bi vjerovao kolika je to pandorina kutija i kakve zavrzlame postoje na ovom polju.

Al' eto postavio si odlicno pitanje za tvoju banku, sibni im mail pa vidi sta ce ti odgovoriti za tu fiktivnu situaciju u kojoj si blokirao banku, nemas karticu u telefonu, nemas viber itd.
    Nije dje ja odoh, to je otpocetka prica oko toga nego si se ti nadovezao samo na dio o telefonima pa mozda izgleda tako. Elem, nije bitno potvrditi da li je delivered, to banka ne moze da kontrolise, to ne moze kontrolisati ni na Viberu ni putem SMS-a i o tome se i radi. Odgovornost je Vibera da l ce poruka uspjesno stici korisniku a na korisniku da primi ili blokira poruke. Nije isto bas kada to banka radi preko svoje aplikacije, tu se zalazim za isti predlog sto je mozda Sale ili neko drugi gore pomenuo, imas "inbox" u aplikaciji, kad nesto dodje u inbox dobijes push notifikaciju i tjt. Onda je apsolutno sve odgovornost banke, ne treba ti ni kartica, ni viber osim internet, ako nemas interneta to i dalje stoji u aplikaciji i ceka te. Opet, ne smeta meni Viber uopste samo je jako lijenjo resenje koje ne resava nista.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

to ne moze kontrolisati ni na Viberu ni putem SMS-a i o tome se i radi
    Moze, kako u slucaju Viber-a tako i u slucaju SMS-a. U principu i same Viber business poruke funkcionisu veoma, veoma slicno kao i regularni SMS gateway.

Onda je apsolutno sve odgovornost banke, ne treba ti ni kartica, ni viber osim internet, ako nemas interneta to i dalje stoji u aplikaciji i ceka te.
    Pa ceka te i ovako u bilo kom trenutku ako si korisnik mBankinga. Ono, imas sve prilive i odlive u samoj aplikaciji, zar ne?

Ovdje je bila prica o trenutnim notifikacijama te o tome da se korisnik obavjesti u trenutku odliva/priliva.
    Last edited by beatnological; 23-06-25 at 14:51.

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Mislim da mali % koristi mBank.

Kameno doba… skupo… nije besplatno

Ja bi rekao suprotno, nedje sam prije koji mjesec skidao opet HB aplikaciju i imala je preko 10k skidanja na play store, sto i nije lose

Moze, kako u slucaju Viber-a tako i u slucaju SMS-a. U principu i same Viber business poruke funkcionisu veoma, veoma slicno kao i regularni SMS gateway.

Pa ceka te i ovako u bilo kom trenutku ako si korisnik mBankinga. Ono, imas sve prilive i odlive u samoj aplikaciji, zar ne?

Ovdje je bila prica o trenutnim notifikacijama te o tome da se korisnik obavjesti u trenutku odliva/priliva.
    SMS moze stojati pod statusom delivered a da korisnik kroz Google Messages blokira broj. U tom slucaju ce sve stizati kao delivered a nece se pojavljivati korisniku -> kao filteri u Outlooku primjera radi - to sto blokiras nekoga u Outlooku ne znaci da tvoj imap/pop3 server ne prihvataju mail.

Imas sve transakcije ali ne i real-time obavjestenja o istima. Sve sto zelim reci je da su SMS/Viber jedna te ista stvar i da ako se vec tako radi trebaju biti SMS/App ili SMS/Mail opcija umjesto Vibera i tjt.

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    156
    Thanked in
    101 Posts

Nije mi bio ukljucen internet pa mi je stigla poruka od Hipotekarne na obicni broj a ne na Viber.

Thanks Thanks Given 
    9,023
    Thanks Thanks Received 
    6,486
    Thanked in
    2,539 Posts

Vidim mastercard ogranicio na 4 ulaska u lounge
    Da li ima neka kartica koja omogucava vise ulazaka?
    Nekad mi se zalomi da u nedelju dana 4 puta udjem a ne za godinu

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,833
    Thanked in
    2,797 Posts

Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

17. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    404
    Thanks Thanks Received 
    120
    Thanked in
    87 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Za ovu Visa Signature:

Preduslov je da klijent ima minimum 75.000,00 EUR na racunu, ili u vidu depozita ili HOV.
    Za Visa Infinite nakon 6 iskoriscenih ulazaka se naplacuje svaki naredni ~30eur. Isto tako i za CKB Visa Platinum i ostale koje nude Lounge, svaki naredni ulazak se naplacuje...

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,833
    Thanked in
    2,797 Posts

Da se razumijemo pitao je posto je li kartice sa vise od 4 ulaska. Postoje. Ne zalazim u njegove finansije moze li ih priustiti i jesu li mu isplative.

Ima i Lovcena banka samo mislim da je 4 ulaska isto u Beograd, Banja Luku, Sarajevo i Bec.

https://www.lovcenbanka.me/stanovnis...d-world-credit
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    1,661
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

MC je dogovorio sa LoungeKey/Priority pass, pa sada vazi na 1700+ lokacija. Ali samo 4 ulaska

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Nije banka, ali jeste uber… vec 20 minuta, a druga opcija takodje ne radi

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

Podjem u banku da ostvarim parvo iz paketa koji plaćam svaki mjesec i sad mi javiše da ne mogu iskoristit to pravo jer sam imao javne uplate u kladionicu. Službenik banke me odmah posavjetovao da uplaćujem novac u kladionicu fizički jer nije dobro da se zna koliki novac se obraće preko njih . Znači igre na sreću , droga , prostitucija nije dobro da budu javni prihodi nega se aktivnost odvija u sivoj zoni kako bi mogli da dijele kolač izmedju sebe daleko od očiju javnosti . Crna Gora 2025 god. ili 20 god. od početka pristupanja EU . Po***** im se u EU ali i to će bit brzo
    Last edited by hercules; 26-06-25 at 17:32.
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Podjem u banku da ostvarim parvo iz paketa koji plaćam svaki mjesec i sad mi javiše da ne mogu iskoristit to pravo jer sam imao javne uplate u kladionicu. Službenik banke me odmah posavjetovao da uplaćujem novac u kladionicu fizički jer nije dobro da se zna koliki novac se obraće preko njih . Znači igre na sreću , droga , prostitucija nije dobro da budu javni prihodi nega se aktivnost odvija u sivoj zoni kako bi mogli da dijele kolač izmedju sebe daleko od očiju javnosti . Crna Gora 2025 god. ili 20 god. od početka pristupanja EU . Po***** im se u EU ali i to će bit brzo
    Da pretpostavim, kredit ili odobrenje za rate? To je vec nekih godinu dana (hercules ce znati bolje) da se prate te uplate za kladionice. Drug je nedje oko NG htio da podigne kredit, inace kocka jednom mjesecno sto ubaci euro-dva za neki bzv tiket, nisu mu dali jer mora da prodje minimalno 6 mjeseci od zadnje uplate da bi mogao podici kredit. Bio je prosle nedelje (NLB je u pitanju) i odobrise mu.
    Last edited by hercules; 26-06-25 at 17:32. Reason: Brisanje vrijedjanja

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

Da pretpostavim, kredit ili odobrenje za rate? To je vec nekih godinu dana (hercules ce znati bolje) da se prate te uplate za kladionice. Drug je nedje oko NG htio da podigne kredit, inace kocka jednom mjesecno sto ubaci euro-dva za neki bzv tiket, nisu mu dali jer mora da prodje minimalno 6 mjeseci od zadnje uplate da bi mogao podici kredit. Bio je prosle nedelje (NLB je u pitanju) i odobrise mu.
    Ajde da je kredit ili kupovina na rate dje se procjenjuje sposobnost klijenta nego dozvoljeni minus u sklopu paketa koji plaćam svaki mjesec . Ja bih razumio da je nešto što treba da prodje kontrolu i procjenu ali ovo je nešto što oni reklamiraju kao dio paketa . Još ja pitam jel to krivično djelo pa banka neće da finansira kriminal i generalno je odgovor ovo kao što si ti postavio . Generalno banka se trudi da igre na sreću budu u sivoj zoni jer ako bi to bila javna djelatnost mnogi bi ostalki kratkih rukava i zbog toga banka uvodi ograničenja . Ne vidin ni jedan drugi razlog ali ne sumnjam da će ga osmislit.
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    6,113
    Thanks Thanks Received 
    5,766
    Thanked in
    3,329 Posts

Kakve veze ima kocka sa kreditom? Pa i na vulcano ako uplacujes ovaj iz banke da te odbije za kredit?
    Vlahovic se smjeska

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Ajde da je kredit ili kupovina na rate dje se procjenjuje sposobnost klijenta nego dozvoljeni minus u sklopu paketa koji plaćam svaki mjesec . Ja bih razumio da je nešto što treba da prodje kontrolu i procjenu ali ovo je nešto što oni reklamiraju kao dio paketa . Još ja pitam jel to krivično djelo pa banka neće da finansira kriminal i generalno je odgovor ovo kao što si ti postavio . Generalno banka se trudi da igre na sreću budu u sivoj zoni jer ako bi to bila javna djelatnost mnogi bi ostalki kratkih rukava i zbog toga banka uvodi ograničenja . Ne vidin ni jedan drugi razlog ali ne sumnjam da će ga osmislit.
    Ne vjerujem da se banke trude oko toga, trne im onizi za igre na srecu, nego zele vjerovatno da se ogranice od kockara (kojih u CG ima iha ha) jer nisu sposobni za bilo kakvu odgovornost. Mislim da se minus na racunu kod njih tretira slicno kao kredit (znace hercules bolje opet) jer kad sam jednom iskoriscavao tu opciju u HB u sustini sam prolazio kroz slican proces kao kada sam i kredit podizao. Ne dobijes opciju da ides u minus nego ti oni uplate taj novac, ne uzimaju mjesecno ratu vec na isteku roka sve (+ kamata jelte). Tako da moguce da zato spada u istu kategoriju kao kredit.

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Kakve veze ima kocka sa kreditom? Pa i na vulcano ako uplacujes ovaj iz banke da te odbije za kredit?
    Vlahovic se smjeska

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Naravno da ima, ova mjera je vjerovatno dosla kao odgovor ljudima koji kredite ne placaju godinama a ljudi koji kockaju pretezno nemaju neku veliku odgovornost i to je najvjerovatnije ista grupa ljudi. Kad podignete kredit i garantujete vasim licnim primanjima, po iskustvu iz moje porodice banka ne moze od vas nikako da se naplati, na kraju taj dug prodaju javnim izvrsiteljima pa vas onda ovi gone. I pretpostavljam da je bankama to dojadilo.

Opet, ovo je samo moje nagadjanje jer sam i kockao, i bio odbijen zbog toga, a isto je bilo i porodicnih situacija sa nevracanjem kredita hehehehe

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

Ne vjerujem da se banke trude oko toga, trne im onizi za igre na srecu, nego zele vjerovatno da se ogranice od kockara (kojih u CG ima iha ha) jer nisu sposobni za bilo kakvu odgovornost. Mislim da se minus na racunu kod njih tretira slicno kao kredit (znace hercules bolje opet) jer kad sam jednom iskoriscavao tu opciju u HB u sustini sam prolazio kroz slican proces kao kada sam i kredit podizao. Ne dobijes opciju da ides u minus nego ti oni uplate taj novac, ne uzimaju mjesecno ratu vec na isteku roka sve (+ kamata jelte). Tako da moguce da zato spada u istu kategoriju kao kredit.

Naravno da ima, ova mjera je vjerovatno dosla kao odgovor ljudima koji kredite ne placaju godinama a ljudi koji kockaju pretezno nemaju neku veliku odgovornost i to je najvjerovatnije ista grupa ljudi. Kad podignete kredit i garantujete vasim licnim primanjima, po iskustvu iz moje porodice banka ne moze od vas nikako da se naplati, na kraju taj dug prodaju javnim izvrsiteljima pa vas onda ovi gone. I pretpostavljam da je bankama to dojadilo.

Opet, ovo je samo moje nagadjanje jer sam i kockao, i bio odbijen zbog toga, a isto je bilo i porodicnih situacija sa nevracanjem kredita hehehehe
    Tražili su mi ugovor na neodredjeno za jednu platu koju sam primao preko njih 4 god. . Ne treba meni Herkules da objašnjava ništa jer su oni tu glupost nedje napisali ( kad je uručenje kartice 2 € da bih preko nje njima donosio 3% posle svake kupovine sa istom mislim da je degenerično pričat bilo što na tu temu ) nego mi je zanimljiva ta veza u smislu "Vrana vrani oči ne vadi "
    deuscroix

Page 352 of 408 FirstFirst ... 252302342348349350351352353354355356362402 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (1 members and 9 guests)

1. SpellStealer