AROMA
HDL
iDEA
VOLI
Ne moze ti od toga nista biti vjeruj mi
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
U Grčkoj paket 12 boca vode od pola litra u prodavnici u turističkom mjestu 1,55 EUR.
Kod nas jedna bočica 40 centi.
Kod nas je zarada na vodu bolja no na drogu, kojoj je cijena ozbiljno pala, pa preko vibera oglašavaju akcije.
Da nismo jedini, i okolo je voda nestvarno skupa. A trošak proizvodnje je izgleda baš smiješan, manji od troška distribucije.
Tko leti, vrijedi...
Na primorju su digli sve artikle 20-50%.
Kriminal od države.
Horor u svakom mogucem smislu.
Ovo su uradili u sred aktuelne akcijske ponude btw. Ja sam se potrefio u prodavnicu kad je zena na kasu, radnici kasirki napravila cirkus, psovala sve zive od kasirki do onih u kancelariju i ostavila im sve artikle…
Ovo je staro kao Grcka (2016). Chatgpt
Da, u Grčkoj postoji zakonska regulativa koja ograničava maksimalnu cenu flaširane vode u prodavnicama i na mestima poput trajekata i aerodroma.
Konkretno:
•Cena flaširane vode od 500 ml (pola litre) je zakonski ograničena i ne sme da premašuje 0,50 evra.
•Za flaširanu vodu od 1 litra, maksimalna cena je 0,85 evra.
Ovo važi posebno na mestima gde ljudi nemaju alternativu, kao što su:
•Aerodromi
•Trajekti
•Autobuske stanice
•Bolnice
•Škole
•Javne institucije
U redovnim prodavnicama (supermarketi, kiosci) često su cene i niže od ovih granica.
Napomena: Ova pravila su deo mera za zaštitu potrošača, kako bi se osnovne potrebe poput vode učinile dostupnim svima po fer ceni, posebno u vreme visokih temperatura ili na mestima sa ograničenim pristupom vodi.
Kad smo kod Grčke, cijene na pijacu na Halkidikiju u turisticko mjesto.
U razna Lidla je još jeftinije.
Tresnje 2,5€
https://x.com/pe_zla/status/19357441...MNfGKNr96RlWvw
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Sutpmore prije modernizacije je za paraliju katerini licno sent trope
Bio sam tamo prosli novembar, nidje zive duse a lijepo bilo
Sad kad je krkljanac sigurno nije toliko lijepo
Sent from my iPhone using Tapatalk
HDL u BIjelu, sestra se sokirala koliko su digli cijene. U Dubrovnik idemo pa nas racunaju kao domace i iammo popuste a kod nas doma nas deru. Najgori smo.
Masakr je na primorju gdje god da uđeš. Ranije su dizali po 10% tokom sezone 3 mjeseca a sad i do 50%.
Da ne pričam da je i bez tih poskupljenja sve bilo preskupo.
Nisam skrt ali vala necemo se toga igrati. Ako treba bicemo u svojoj zemlji paradajz turisti. Pa fino paradajz i pasteta i na plazu :-)
A stvarno da makar imaju neku uslugu pa da kaze covjek ajde nego sve bi samo podizanjem cijena. Bezobrazluk.
Radije cu albancima ili grcima dati pare.
Sent from my SM-F956B using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Mi bi na barku ljeti na Zanjice, kao djeca, pa pastete i pradajza mazemo, nista sladje. Pastetu inace kuci nismo jeli ali tu nam je bila slatka
Kombinacija dijete-društvo-kupanje...Nisam probao ni kao dijete ni kao roditelj,ali kladio bih se da bi pojeli opanak kuvani
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Lijepa to bjehu vremena.
Imali smo barku sa kabinom, jednom mama ponijela punu serpu punjenih paprika, tata se bio naljutio. Pa zeno dje na more punjene paprike, ali mi i djeca d strica, kako smo to pomeli ne biste vjerovali. Nista sladje.
Joni, dozivljaj je neopisiv i predivan. Jos i danas ga zivimo, ovaj viken ddolje, pa uvijek se skupoi drsutvo, djeca, a kuca nam je tu blizu, pa se kupa aopnda vanka na taracu se jede, kako djeca sve metu. A i mi
Da se vratim na temu, velika kafa sa mlijekom u Baosice 2eur. Kugla saldoleda 1.2. Koliko li je u Novi sve to.
I ne mogu da shvatim sta se kod nas desilo sa Fruvita sokovima, zasto su toliko poskupili. Kuih juce i maline, 250gr u vasa raickovica, 3eur. Ode sve u djavola.
Kugla sladoleda na Manitovac u Nk je 1.3€, treba selit u Baošiće
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
Kugla u Sonju 90 centi. Prošle godine bila 70, pretprošle 50.
Forum 1,6, goddo 2,5. Nastavite niz.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks