Djecji rad... hmmmmm.... mozda je bolje da djeca sa 10 godina lijepe cijene po prodavnica nego da su na tiq toq
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Djecji rad... hmmmmm.... mozda je bolje da djeca sa 10 godina lijepe cijene po prodavnica nego da su na tiq toq
U najvećoj zdravstvenoj ustanovi trenutno je zaposleno 1.537 medicinskih sestara i tehničara, a sa diplomom visoke ili više škole iz regiona je njih 442, ali 196 njih nije dovršilo procedure na Medicinskom fakultetu.
Izvori “Vijesti” tvrde da je glavni razlog dodatnog školovanja veća plata
Veca plata bolja motivacija
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...-godini-zivota
Ima li jednog *benog novinara u CG da istraži koliko đece koja zvanično imaju autizam nije vakcinisano. Nego su ljudi toliko zatupljeni da čisto sumnjam da će im ući u glavu. Izgleda mora da se desi neka katastrofa da bi se malo opametili.
#fakenews
To se zove povjerenje u zdrastvo ...
Vjeruj mi ne znam kakva studija da im se prezentuje, roditelji u CG neće mišljenje promijenit. I da su pobožni pa sve da im neki pop reče da treba da vakcinišu dijete opet neće.
Jer za njih autizam nije poremećaj u neurološkom razvoju, nego vakcine, pesticidi, hemija, chemtrails i slično.
Nije do prirode, genetike dijelom i načina života roditelja (droga, alkoholisanje i ostali poroci) prije trudnoće već hemija.
Nego kad nema države da sprovede zakon, oduzme đecu, ispiše kazne pa bi se svi podobrili.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Nego malo humora jutros na zoru.
Sjećate li se ministarke 4 u 1? Ona što tuži osobe za ugrožavanje bezbjednosti u javnom prostoru preko tw i fb ali se ne pojavljuje na suđenja u kojima je tužena. E da ta. Ima i dalje bisera u svojim nastupima.
Da sam htjela da se revanširam, ja bih sve njih odmah otpustila - a gospođa je baš to i uradila. Čak i neke preminule je smijenila sa mjesta direktora. Neki su i na forum govorili neka je Bog joj pomogao.
Ipak, meni je ovo najbolji dio ovog reagovanja.
Jer prva ja nisam za to da ministri moraju da plaćaju za svoje greškeŠta reći, koju posluku porati?
Bratić tvrdi da joj mediji dovode život u opasnost: Stvara se spin da sam oštetila budžet - CdM
Smjena direktora crnogorskih škola nije bio čin revanšizma, jer da jeste svi bi bili otpušteni odmah, saopštila je u emisiji Referat na Gradskoj TV, bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.
Smatra da smjena direktora osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori nije bila nikakva osveta, već da su oni regularno mogli da se prijave na nove konkurse, a da je većinu njih, kako je kazala, smjena čak i spasila zatvora.
“Nisu tačne priče da sam postavljala Srbe. Nađite mi Srbina direktora u Petnjici, Rožajama, Gusinju, Ulcinju, kao i da nisu Crnogorci. Da sam htjela da se revanširam, ja bih sve njih odmah otpustila i postavila ljude kojima godinama nisu dali da dobiju posao. Nisam ja inicirala zakon, već samo dobila. Moje je bilo da s pravnim timom tumačim zakon”, kazala je ona.
Prema njenim riječima sumnja i da su direktorima naredili da ne odgovaraju na zahtjev i ne poštuju ono što se tražilo, da bi se konkurs za novog direktora raspisao.
“Da sam htjela da ih otpustim to bih uradila prvog dana. Čekala sam da mi pošalju to što mi treba da dobijem konkurse. Njihov učinak niko nije pregledao, a u stvari je njih ova smjena spasila. Mnoge njih je spasila i zatvora. Njih 99 odsto i nije izgubilo posao. Posao su izgubili samo oni kojima se nigdje više nije moglo naći radno mjesto, jer su preko 20 ili 30 godina bili samo direktor”, rekla je Bratić.
Dodala je da njen stav potvrđuje činjenica da su svi koji su smijenjeni mogli da se prijave na konkurse i postanu vršioci dužnosti direktora, ali da to nisu uradili.
“U mom slučaju se stvara opasan presedan, jer prva ja nisam za to da ministri moraju da plaćaju za svoje greške, a bilo ih je mnogo u prethodnom periodu. Stvara se spin da sam ja mojim odlukama oštetila budžet za ogroman iznos, što nije tačno. Draginja Vuksanović Stanković i Aleksandra Vuković Kuč su moj život doveli u opasnost više puta. Vuksanović Stanković je zajedno sa Daliborkom Uljarević izmislila da mene ne mogu da nađu. Od mene su pravili kukavicu, a mene možete da vidite bilo gdje samu. Ne tražim obezbjeđenje, iako smatram da sam ugrožena zbog narativa koji se stvara kroz razne medije”, rekla je Bratić, prenosi Gradski.
Last edited by hercules; 18-06-25 at 08:57.
Realno vise svake godine ostete budzet Vojska i Uprava Policije sa tuzbama nego ova mrca od Braticke ... a da ne spominjemo kad irvasi sjednu u presretace pa ih lomeee spodbijaju
Meni je ipak highlight izjave - “Nisu tačne priče da sam postavljala Srbe. Nađite mi Srbina direktora u Petnjici, Rožajama, Gusinju, Ulcinju, kao i da nisu Crnogorci"
20 škola nema ovdje ukupno, od 250 ili koliko li već je na nivou čitave države.
Koliko treba da budeš glup ili drsko bezobrazan da ovako nešto izjaviš.
Mora bit da glumi retarda jer niko nije toliko retardiran da sve ovo izjavi i misli ozbiljno. Mada...
Na stranu sto joj svako copy paste rješenje koje je donijela pada na sudu, stvarno bi trebalo da se donese neki zakon koji bi ovakve individue obavezao da kad nekoga otpuste bez zakonskog opravdanja iz svog dzepa plaćaju sve sto sleduje kad sud takve otkaze proglasi nezakonitim
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
realno mrzite je jer je srpkinja... sto bi rekao kolega sa foruma samo komitske suze da gledam dosta mi je
f6
Na stranu copy paste rješenja i to što je za direktore postavila likove među kojima ima kojekakvih svetosavakih budaletina koje na svoju ruku na neke svece koji se zakonski ne praznuju zatvaraju škole, a otvaraju ih na državne praznike, ali i ja sam pričao da ko zna kakva su sve krivična djela radili dps direktori i da je sve to moralo da se isttaži, a da ih je ona smjenom oslobodila odgovornosti. A ona to navodi kao argument u svoju korist. Ali hebi ga, istrage, suđenja, utvrđivanje štete i tome slično spadaju u težak rad. Lakše je nezakonito smijenit svakoga i postavit partijske i ideološke vojnike. Pri čemu ona treba da odgovara, a df se pravi lud. Odradila je prljavi posao kao dfov korisni idiot.
Oboje
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dako Spajke izdejstvuje japanske vakcine... vise im vjerujem no ovim iz EU...
Preticali kolonu, pa da vidimo sa vještakom ko je kriv za udes.
Petar Ivanović like this!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Mediicna ne zna sta stvara autizam, vec samo moze da iznese pretpostavke. Hemija koju spominjes a koja se nalazi prije svega u hrani (i vodi) utice na neuroloske funkcije kod ljudi. Genetska predispozicija je jedan od mogucih faktora, nezdrava sredina u kojoj se nalazimo drugi. Mikroplastika, za koju jos uvijek ne znamo kako utice na nas, nalazi se u hrani kojoj jedemo, vodi koju pijemo, u nama samima, spermi, placenti i novorodjenim bebama.
No, na stranu sve ostalo sto si pomenuo, ali oduzimanje djece roditeljima? Zbog nevakcinisanja?
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Medicine zna da ga vakcine ne izazivaju. Hemija je sve, pa i penicilin koji svako od antivaksera primi, jer u zavinossti od stanja, postoji solidna šansa da ne preživi. Nešto ne vidim da se bune protiv penicilina.
Da. Zbog nevakcinisanja.
Socijalna služba da oduzme đecu neodgovornim roditeljima.
Pa kad bi pucala sprdanja po narodu i prozivke, onda bi se roditelji podobrili i dozvali pameti. Zajedno sa novačnim kaznama.
Jer narodu je ođe bitno da ne puca sprdnja po narodu, i na novčanik su svi osjetljivi.
Od prije par godina članak:
Dakle protiv je vakcina jer se nabavljaju bez ispitivanja, a i to koji ispituju nisu baš neki i ne vjeruje im se. Ništa bez da ga uključe u tender za nabavku, možda bude tada sve OK.Što se tiče vakcine, ja sam protiv - kaže za RSE Miloš Albijanić iz Budve.
- Uvijek sam protiv vakcina koje se nabavljaju bez ispitivanja. Građani nemaju dokaz o uvozu vakcina i njihovoj laboratorijskoj ispitanosti - pojašnjava on.
On dodaje da ne vjeruje institucijama čiji je posao da to provjeravaju.
Ali se zato vjeruje nepotpisanoj studiji i članku na internet ili Informer.
Ovom gospodinu bi i dobitnici Nobelovih nagrada bili sumnjivi da mu obrazlože da dijete može da umre od morbila.
Za ovakve je zatvor izmišljena institucija, ako ništa imaže dovoljno vremena da iščita sve teorije zavjere čijem vjerovanju je naše društvo inače sklono.
Zaeban si, herci... Ti bi to sve po kratkom postupku. Revolucijom.
Jedno hipotetičko pitanje s obzirom da su moja vakcinisana.Da li bi socijalne službe odmah po oduzimanju vakcinisale đecu pa ih vraćali roditeljima ili bi ih držali i podizali do punoljetstva?Otprilike,da li metod dr.Mengele ili metod danak u krvi?
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Takvo radikalno razmisljanje nije zdravo i za drustvo i vodi ka nekim stavovima kojima nije mjesto u dnasnjem dobu.
Ne treba da postoji ni naznaka ideje o oduzimanju djeteta jer neko tamo misli da zna bolje od roditelja. Ukoliko neko zeli da rizikuje zivot djeteta, svjesno obavjesteni ali i dalje odbijaju vakcinisanje, zasto bi ga iko sprijecavao u tome?
Internet je izvor svakavih informacija, a lose vijesti uglavnom dosegnu do najveceg dijela publike. Ljudi su preplaseni, neko je nesto cuo, neko nekog zna, stvara se panika kroz drustvene mreze i na kraju strah ucini svoje. To znaci da ljudi nisu neodgovorni vec pogresno informisani.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks