Na rtcg? Slucajno su mi bili upaljeni ali ih nisam konstatovao pa odoh na youtube.
Dobra emisija noćas... "Naglas".
..fini gosti, fina tema.
Na rtcg? Slucajno su mi bili upaljeni ali ih nisam konstatovao pa odoh na youtube.
Jes, bivši mi profesor.
Taj divni, divni Sehad.
Prvi put čuh da se neko sa Golog vratio sa udarničkom značkom.Dvoje iz najbliže familije su odgulili po 3 godine tamo,nikad od njih ne čuh da je neko tamo dobio značku osim ako mu je nisu direkt u meso zabili(ni za ovo drugo nisam čuo,nego neka moja fikcija u odnosu na muke za koje slušah da su preživljavali)
No dobro,pripisaću to Rambovom smislu za humor/sarkazmu ili čemu već a koje obožavam kod njega
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 16-06-25 at 20:24.
Ajde četnici heroji i oslobodioci ali evo i kraljevina SHS postade obećana zemlja, a ne prduckajte da ve zamolim.
Evo pitah AI što misli o kvaliteti života, međutim znamo da je AI glupa a mi sa ovih prostora smo najpametniji pa moramo ipak ovo uzeti sa rezervom.
Kvalitet života je bio neuporedivo bolji u SFRJ nego u Kraljevini SHS.
U SFRJ su postojali besplatno školstvo i zdravstvo, penzije, socijalna sigurnost, elektrifikacija sela, industrijalizacija i opšta pismenost.
U Kraljevini je većina stanovništva živjela na selu, bila nepismena, bez struje, bez zdravstvene zaštite i bez osnovnih prava.
Pa kaže:
Većina stanovništva (oko 80%) živjela je na selu, u siromaštvu, bez struje, bez zdravstvene zaštite i bez osnovnog obrazovanja.
Nepismenost je bila masovna, društvene nejednakosti velike, a političke slobode ograničene. Nacionalne tenzije i represija nad radnicima i manjinama dodatno su opterećivale svakodnevni život.
Monarhistička diktatura koja je zabranjivala partije i organizacije koje su nešto pokušavale da mijenjaju u njihovom trulom sistemu, hapsila i zatvarala ljude, izbacivala ih iz državne službe i ostavljala bez posla.
Crnoj Gori namijenili ulogu provincijalne zabiti i tako je tretirali 20 godina.
Radničke štrajkove gušili oružjem.
Demonstracije i proteste gušili oružjem.
Beale tamo.
Ako ima neko gori od jugobumera koji idealizuju SFRJ, to su paklenici koji nesretnu kraljevinu SHS/Jugoslaviju zamišljaju kao neki civilizacioni vrhunac.
Po pravilu naravno dolaze iz četničkog lonca.
Last edited by ASC; 16-06-25 at 20:52.
Nasli su se.
ТОМИЋ ПРИСТУПИО СЛОБОДНОЈ ЦРНОЈ ГОРИ - Portal 083
"Енергија, младост, искреност и снага коју сам осјетио код Владислава и људи окупљених око њега подсјетили су ме зашто сам уопште и кренуо у политику."
Last edited by avet; 16-06-25 at 21:10.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Retard se priključio retardima. Svaka ptica svome jatu.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Nije on ništa revidirao vidio je da ima posla sa idiotima.
Nego,mensečini da nisi ni ti nešto manje naivan od JigSaw-a čim si reka da se ono sve dešavalo u London na temi crkve ono četničko orgijanje.Bojim se da si time otkrio dosta toga nelagodnog glede britiš i amerikanske ambasade ođe.
![]()
Last edited by Bluemoon; 16-06-25 at 21:20.
Управо си описао сваку државу (југо)источне Европе.
Упоређујући економску снагу прве и друге Југославије, види се да су обје биле најсиромашније или међу најсиромашнијим државама Европе.
Друга Југославија је направила огроман напредак у стандарду живота својих становника (здравство, образовање, смјештај) али исто то су урадиле и друге комунистичке државе за своје грађане, ако изузмемо Албанију наравно.
Нити је прва Југославија била толико црна, нити је друга била толико сјајна.
Друга је ем нама ближа, ем и даље црпимо благодети инфраструктуре/образовања/културе који су преостали након ње, а немогућност да нам исто обезбједе нове државе настале након њене пропасти само је још више дижу у нашим очима.
У суштини нама се десило оно што се десило и другима у Европи, с тим што је једина разлика у односу на исток било слободно кретање након 50их, и трговина и утицај запада која нас је увјерила да смо бољи/паметнији/богатији/значајнији од других.
Да смо заиста такви били не би све то бацили у блато почетком 1990их.
Да не буде да сам превелики адвокат прве Југославије, она је такође показала да није довољно јака да преживи онаква каква је била (уз велику помоћ 4 сусједне државе) али је њена идеја југословенства ипак препозната чак и од комуниста (који су у почетку били против ње као српско империјалистичко буржоаске творевине) и на један други, праведнији и разумнији начин настављена следећих 45 година.
Нажалост по нас, та идеја више није могућа, сада смо своји на своме, опет пратимо трендове источне европе, тренутно пунећи државе западне својим јединим преосталим ресурсом - људима.![]()
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Pušti se pisanije objasni lijepo okle u London četničko orgijanje?Još se sprdaš tamo na temu sa Gagarinom veliš ovo ti je u London objaSNI ti lijepo okle čeničko orgijanje u L O N D O N.
Четнички покрет након пораза у II свјетском рату је нашао спас у капиталистичким државама које су имале значајан број југословена/срба, прије свега САД, Канада, Аустралија али и Велика Британија.
Ево вијести са које је узета слика коју је неко подметнуо Гагарину као да је сликана "у некада црногорском храму".
https://www.britic.co.uk/2023/07/22/...day-16th-july/
Четничко оргијање је присутно код наших западних партнера од 1945 године, исто се изгледа спроводи без проблема, можда се осјећају кривим што се нису искрцали на јадранској обали као што су се четници узалуд надали?
Last edited by Mstislav; 16-06-25 at 22:53.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Svi oće naprijed a vraćaju se na četnike i partizane...
Puštite mrtve mislite naprijed.
Jedna strana je pobijedila,kome se ne sviđa ima pravo da se ljuti.
Trebali bi Egipćani da traže povratak na staro,pa Heleni,pa Rimljani pa dok se dođe do nas ...
Ili smo svi ljudska bića ili ne,kao pas kad zakolje mačku samo da bi je ubio-a ne pojede je pa da opravdaš glađu.
Ljudska rasa je najveći parazit na planeti sve dobro uništi.
Brate ti se nekom sprdas a tvoji postovi su copy-paste sta chatgpt pise, saberi se sta ti je
Diktatura bila 2 godine, zaslugom komunista. Nisu zabranjivane partije(mnozina) nego jedna partija (tj dvije), KPJ i NRPJ. Kralju su velika opozicija bili i HSS pa nekako prodjose drugacije. Nije KJ bila anti-komunisticka sto su kralja zasvrbljela muda jedan dan i tako odlucio no sto su ga zamalo ubili '21 na vidovdan (ne moze se reci da je KPJ direktno umijesana u atentat al je svakako pocinioc njihov clan, dovoljno za animozitet) i sto je KJ bila najveci saveznik Francuskoj. Prije i poslije diktature je radila skupstina a na izborima je izlazilo u prosjeku oko 20 partija dok je u prosjeku 7-8 dobijalo mandat. Koliko partija je postojalo u SFRJ? Koji su bili demokratski kapaciteti ove druge, najljepse nam Jugoslavije?
A KPJ od kraja '20ih do samog rata je bila nista vise nego produzena ruka Kominterne i to je cinjenica.
Posto si mene quote pa pretpostavljam da se na mene odnosi, niti sam pomenuo KJ kao neki civilizacijski vrhunac vec iskljucivo u parlamentarnom/demokratskom smislu. Iz cistog razloga sto je u KJ to donekle i postojalo a u SFRJ nije uopste. Sve sto si nabrojao gore se desavalo i u SFRJ, cak i dosta gore stvari. To se desava i u CG evo od nezavisnosti pa nas evoAko ima neko gori od jugobumera koji idealizuju SFRJ, to su paklenici koji nesretnu kraljevinu SHS/Jugoslaviju zamišljaju kao neki civilizacioni vrhunac.
A niti dolazim iz cetnickog lonca, pa cu zamoliti bez tih epiteta, tenk ju.
За разлику од Краљевине, у СФРЈ су партије слободно дјеловале и цвјетао је парламентарни живот. То је све прштало од демократије. Наравно, Синдикат је био прејак. Нису смели директори да зуцну од радника. Све цвјетало. Јесте да је држава неколико пута банкротирала, али хајде нећемо ситничарити.
Ау. Шта човјек неће прочитати.
Ćaci prešo' u istoričare, vidim.
Tko leti, vrijedi...
Nedaj Bože da te boli koliko ništa ne znaš. Ne znam što mene trpaš u ćacije, psiha mrzim skoro koliko i Mila. Ove ostale podrepine Milove ne mrzim. Njih prezirem.
Nego, ja sam spreman da ti platim ručak, da izađeš neđe. Samo se unaprijed zaista izvinjavam ako su neki drugi razlozi to što si među 4 zida i što ti je forum čitavi život.
Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks