Slazem se, ali ova auto sigurno smetaju manje nego ona ispred Telekoma, Goodfellasa, NLB-a…
Dosta je više bilo divljih placeva i parkinga...
Slazem se, ali ova auto sigurno smetaju manje nego ona ispred Telekoma, Goodfellasa, NLB-a…
Prema tome, šta da ti kažem?
jes, ona su definitivno bila prioritet... proci se kroz grad ne moze
Pa i jesu prioritet... za investitora na tom placu
Sent from my RMX3311 using Tapatalk
to sigurno, ali zato vojislavljevica dje su kao radovi (zatvoreni dio) je juce bio krcat auta, kombija i po neki kamioncek
Obicno se trazi u stanje prije udesa a prije udesa je bio dio star 10 godina a sad se trazi nov. E to nije vracanje u stanje prije udesa
Ako pricas ispred grawe osiguranja, da li mozes da garantujes da se nece poznavati dje je udarano posle ,,masiranja lima,, ili posle zamjene djelova i lakiranja, ko ce da plati rentacar za vrijeme popravke auta, da li ce da bude ista vrijednost auta prije i posle sudara, ocete li vi da garantujete da ce se naci isti dio po otpadima, zasto vi ne otvorite svoj servis i garantujete narodu za popravku auta, ko procenjuje starost djelova na vozilu i odakle znas da taj dio nije mijenjan npr prosle godine i da je ugradjen novi
Prc
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Ne pricam ispred Grawe osiguranja nego pricam kako je po zakonum Ne garantujemo popravku hladnim masiranjem lima zato nije ni obracunala takva popravka vec da se zamijene vrata, rent a car se u CG ne placa dok je vozilo na popravku. Bise ista vrijednost jer zamijene vrata i stave ista vrata .Nije obaveza osiguranja da trazi dio po otpadu, nije obaveza da popravlja vozilo. Starost djelova se procjenjuje na osnovu saobracajne, ako su mijenjan dio u medjuvremenu (desavalo se) klijent dostavi dokaz da je stavio novi originalni dio i onda mu se plati novi originaoni dio (ako to nije bilo prije vise od 4 godine)
–Stav uprave Glavnog grada i nas je da krenemo u rješavanje ovog problema. Krenuli smo sa Starog aerodroma zato što je to najveća površina zauzeta automobilima od strane prodavaca. Na površini gdje su se nalazila ova vozila Glavni grad je planirao da uskoro počne da gradi kružni tok, koji će spojiti Zmaj Jovinu ulicu i Bulevar Save Kovačevića. Uskoro bi trebalo da geometri odrade svoj dio posla, pa su im vozila i smetala. Na ovoj lokaciji je bilo oko 120 do 130 automobila. Od tolikog broja, oko 30-ak vozila je premjestio „pauk“ i za njih će biti naplaćeni troškovi premještanja, a to je 65 eura po automobilu. Odrađene su sve procedure, donijeta su rješenja – rekao je Kovačević.
Ne garantujete popravku masiranjem lima ali je preporucujete jer je jeftinija, nudite zamjenu vrata uz klijentovo ucesce od 15-50% ( samo za neka vrata od mazde od 100-500eura) jer su nova skoro 1000, sta da radi klijent mjesec dana dok se popravlja auto, kako da ide na posao, vodi djecu u skolu....
Naravno da nije posao osiguranja da trazi dio po otpadu ,ali ga preporucujete, nije ni da popravljate auto ali dajete savjete dje da se radi( kod najjeftinijih majstora i sa servisima koji potpisu ugovor sa osiguranjem da ce da smanje svaki racun prema vama za 10-15%, i da se kupe polovni djelovi po otpada jer su jelte skupi novi
Dje osiguranje izgubi novac ja cu ga platit
Ako ces da pricamo normalno mogu svaku nedoumicu da objasnim, a ako cemo fa ubacamo rijeci u usta onda da odma batalimo. Niko klijentu pimenuo nije masiranje lima a kamo li preporucio. Klijentovo je ucesce ako ce umjesto vrata starih 10 godina da stavi nova vrata iz ovlascenog srevisa. Ne preporucujemo servise, klijent sam bira dje ce da popravlja vozilo. Niko ne komentarise da su u zadnjih par godina cijene farbara i limara skocile duplo, da su djelovi skuplji nego prije 5 godina a da su cijene polisa ostale na nivou od prije 10 godina. Svima je osigiranje sve krivo do momenta dok ne naparave stetu po 20-30k, a platio je polisu 150 eura. E kad umjesto njega osiguranje isplati sav iznos onda je osiguranje super.
otvorite ziro racun da vam uplatimo po koji euro, jer ispade da ste u gubitak, po vasem misljenju i trenutnom zakonu, ako me neko udari i slomi mi dvoje vrata ja moram da platim neki procenat jer vi smatrate da mi je mnogo da mi platite nova vrata, ja sam bio zadovoljan i starima .
zamisli vozis neku mazdu... i udare te neko i ima 10k eura stete,polovnih djelova nema i mora da se naruce originalni djelovi i uradi u ovlasceni servis , ti kao vlasnik ni kriv ni duzan moras da platis 2-5000 eura jer je to vasa amortizacija , jer vlasnik auta ne zasluzuje besplatno nove djelove
, jer mu je auto starije od 3g
radim sa osiguranjima vec 20g, i vrlo dobro znam da se i te kako preporucuju pojedini servisi jer je sa njima sklopljen ugovor o popustu prema vama
I još pitanje - je li tačno da za svoje klijente poput taksi udruženja ni ne pravite zapisnik i slikate nego ofrlje procjenjujete štetu i isplaćujete bez grke?
Ne moras, ja samo radi u osiguranje nije moje. Ja ti preporucujem da ne osiguravas auto pa kad napravis nekome 10k stetu plati iz svog dzepa.
Jeste obicno za mazdu nema polovnih djelova i obicno se za ovlasceni servis vataju ljudi koji voze auto staro 10 godina i za tih 10 godina to auto gledalo nije ovlascenog servisa osim ako je proslo pored njega. Svi oce na racun osiguranja od auta starog 10 godina da naprave novo.
Previse si neozbiljan da bi nastavili dalju komunikaciju, pozdrav.
Kad kazas svoje klijente to zaci da imaju nasu kasko polisu i da se steta naplacuje od svog osiguranja. Kasko se osiguravaju samo novija vozila koja se obicno i popravljaju u ovlasceni servis. Za svaku stetu se mora napraviti zapisnik o ostecenju i obracun stete tako da nd postoji nista ofrlje
Onda me taksista laže, ko bi rekao.
Auto mi je star 12 godina i stalno servisiran u ovlašćenom servisu, imam sve račune. I napravi mi čovjek štetu od 650 eura, po predračunu istog tog servisa, a osiguranje požurilo da mi isplati 200. Jer servis kaže da se dio mora zamijeniti, ne može se popravljati.
Što da činim idući put, da mi na ruke ovaj isplaćuje i da idem po divljim servisima ni kriva ni dužna ili je svrha obaveznog osiiguranja da mi nadoknadi štetu pa neka je naplaćuje od krivca?
Igore,možeš li mi tehničkim rečnikom(ne pravničkim) reći šta se desi sa 10g. starom haubom ili vratima(mislim na limariju i stakla,ne na podizače,prekidače,tapacirung,amortizer haube...) pa se u slučaju uništenja istih obračunava amortizacija od recimo 50% ako se nabavljaju nova vrata ili hauba jer polovnih nema na otpadu?
S obzirom da isplaćujete i nadoknadu štete u slučaju osiguranja od povreda,da li se recimo za lom ruke 20-togodišnjaku isplati 5000 a 40-togodišnjaku 2.500 €, po istoj vrsti polise osiguranja,jer ta ruka definitivno je izraubovana za tih 20g,posebno ako je dešnjak i ako se utvrdi da ima česte posjete xxx sajtovima
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 15-06-25 at 10:01.
Jedini jezik koji osiguranja u Crnoj Gori razumiju je tuzba.
Jesam li dobro razumio - tebi neko nanese štetu i onda njegovo osiguranje od tebe kao oštećenog traži da učestvuješ u popravci ako je auto starije od 3 godine? Stvarno se ne isplati da te neko drugi udari 😂
Last edited by Mitro; 16-06-25 at 05:56.
jesu li ovo svegavi ubačili bota na cdm forum da nam mozak otvara kako su oni divni i pošteni?
Evo sam upravo suzu pustio zbog osiguravajućih kuća.
Nego, možeš li mi objasniti nešto.
Ako nisam vaš klijent, nego oštećeni (štetu na vozilu pričini mi vaš klijent/osiguranik) - na osnovu čega meni naplaćujete učešće u popravci štete? Koji je to zakonski osnov? Stvarno me interesuje.
Jer idem u ovlašćeni servis i ne pada mi na pamet da pristajem na neke improvizovane popravke štete koju nisam prouzrokovao. Ili da obilazim otpade i molim se da nađem odgovarajući dio. Naravno da se osiguranje time ne bavi, jer je to gubljenje vremena i novca. Ali isto važi za mene ili bilo koju drugu oštećenu stranu.
Onda ide drugo pitanje - zašto tu razliku ne naplatite vašem osiguraniku, koji je pričinio štetu drugome? ili je lakše naplatiti je od tog istog oštećenog, koji čeka na popravku auta.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks