Sposobni su oni za to i mnogo više,sedmi oktobar je pravi dokaz. Mada mislim da sad ne puštaju,jednostavno ne mogu sve da pohvataju. Mogu oni bombardovati sve redom,ali to neće svijet podrzati(valjda). Da vidimo,da vidimo. Vele djelovi nekih gradova izraela počeli da lice na gazu.
Izrael je krenuo ofanzivno jer je to jedini način da neuporedivo manja država savlada veću ( kad su već krenuli u taj suludi proces ) i sve preko mjesec dana medjusobnog bombardovanja im ne ide u prilog . Kao što njima pomaže Amerika isto bi i Kina mogla višak svog naoružanja plasirat u Iran . U svakom slučaju ni jedan rat nije dobar ali ovaj sukob je odavno aktivan i možda ulazi u fazu rješenja .
deuscroix
Da li ce sad porasti prodaja Toyota vozila ?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ako je ovo tačno sve objašnjava.
https://youtube.com/shorts/U9aqq6IJX...QzdSgeasHT0MKY
Minvajl u Gazi nastavljaju sa zločinima preko 1800 mrtvih.Njih očito ništa ne može zaustaviti niti iko oće.
Mala digresija zanimljivo kako je civilizacija reagovala na ruski pasoš nakon 24.februara najradije bi isti spalili koliko su ih satanizovali a Izraelci..hmmm turistički obilaze planetu ponosno sa svojim pasošem.Ruse su svi satanizovali a ove ne smiju da pisnu odmah si antisemista boktemazo.Gadi mi se savremena civilizacija.
https://www.instagram.com/reel/DKSNP...RzNnJzOG03bTFx
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Onaj Izraelac kad me pitao da li volim Izrael reko imate lijepu arhitekturu pa mu slakša i dodade Montenegro is nice country mislim se u sebi nosi se dođavola.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Rukuju li se muskarci i zene u Iran?
Bravo drugačija Srbija od sns Ovaca
Ljudi,..mislim da to ovdje niko nije komentarisao,
ali onog dana kad je Izrael zapoceo napad na Iran
nekih sat vremena prije toga uveo vandredno stanje u svojoj zemlji.
što znači da ne rade škole i fakulteti, većina državnih institucija , itd,...
zavoreni civilni aerodromi, pola ekonomije im ne radi itd.
Znači šteta ekonomska koju su sebi napravili ovim potezom je ogromna.
Prije neki dan Izraelac u Budvi plače u jednom hotelu. Kad ga pitam šta je ,
kaže aranžman istekao , trebao da putuje kući , ali neće moći još skoro.
I ne zna kako će da se snadje . Usput ne podržava Netanjahua i militante na vlasti tamo.
Ovdje se kao navodno amerika drži po strani.
Obzirom da sam za razliku od većine ovdje koja piše svašta bio u Iranu ,ja vam tvrdim da Iran ima najaču kartu
što bi kod nas rekli najači adut. Svjesni su i Ameri toga .
A šta je najača karta ;
To je oko 3 500 hiljade raketa ogromne udarne snage srednjeg dometa u podzemnim tunelima
koje nisu namijenjene Izraelu,..već drugom neprijatelju Irana - Saudijskoj Arabiji .
Popržiće sve rafinerije i naftna postrojenja i za 2 dana neće biti nafte u svijetu.
SKočila bi joj cijena u nebo,.. Rusija bi opet postala požljan EU partner, svjetske berze bi krahirale,
i povukle neke velike banke sa sobom.
Da li se to Amerikancima isplati?
Amerika ima svoje nafte donekle ,ali je ne pumpa , vec radi preradu iz stijenskih škriljaca
i kupuje od Saudijaca.
Ima Iran sasvim dovoljno raketa i za jaču paljbu , ali koliko vidim očigledno doziraju ,
pa miješaju malo dronovi, malo stare ruske krntije, da se potroše i da zamore PVO Izraela,
pa malo kineske starije i novije,...i onda svoje Šahede i Šahine,..
dok koliko mi se čini
Šahab 3 još nisu ispaljivali,- Ta ima ogromnu udarnu moć , i kombinacijom više tehnologija ,
sruši cijeli jedan manji kvart gdje padne.
Sve u svemu, mislim da je ovo definitivan kraj za Netanjahua ...i da pada na sledecim izborima,
pa mu je moguce ovo i iznudjen potez .
Last edited by Dimitris; 16-06-25 at 01:06.
Ovi puskaranje dize cijenu nafte jel to znaci da direktno pozitivno utice na Rusiju a negativno na Kinu .... a samim tim onda nece biti Ukrajina kriva za poskupljenje nego .... iran
Ne utiče previše ni na Kinu, većinu svoje nafte Kina uzima iz Irana, Rusije i Venecuele,..
možda tek nešto malo sa bliskog istoka kroz povoljne fjučerse,...
Poenta je da ako se Amerika uključi, sagorjeće Iran sva postrojenja u Saudijskoj Arabiji
za dan ili dva.
Može se misliti za Trampa bilo šta , ali on nije lud, već biznismen,..i sve mu je jasno šta može da se desi
krugu milijrdera oko njega ,kad berze krenu da krahiraju,....
Veća je ovo igra,...a Iran se za ovo spremao 30 godina,..jos od rata u Iraku,..savršeno svjesni su bili šta
će doči kod njih kad tad.
Evo upravo jutros su razbucali Tel Aviv kako mediji prenose " novom metodom " .
Ta nova metoda su ustvari hipersonične rakete koje ne može uhvatiti ni jedna PVO.
Dakle,pokazali su da imaju i to...iako je to najnovija raketna tehnologija ( vjerovatno dobijena od Rusa )
Ratuju Izrael i Iran, tehnički (tehnološki) vrlo zanimljivo jer se ne graniče, razmjena vatre ide preko Jordana, Sirije, Iraka, Saudijske Arabije,... Pošto rakete/dronovi/avioni (za ovo zadnje mislim da su izraelski bili u iranskom vazdušnom prostoru) preleću vazdušni prostor pomenutih država kako iste reaguju? Dozvoljavaju ili obaraju? Za Jordan je potvrđeno da obaraju iranske rakete/dronove. E, sad, osim ove tehničke (fascinacije) prirode sukoba (rata) ako može neko lično zapažanje. O Natanjahu sam dovoljno napisao u temi o Palestini, pa da se ne ponavljam. Elem, tipičan profil ličnosti koji treba još sukoba da bi sebe učvrstio na poziciji moći. Iz tog ugla gledajući možda Iran nije baš (toliko) blizu da napravi atomsku bombu. A opet, dosta toga sam napisao i o Iranu, pa da se ne ponavljam. Uglavnom, to tinjajuce nezadovoljstvo prema vlastima u Iranu može da preraste u plamen (i mislim da na upravo to računa Izrael). Za kraj, iako nisam osoba koja u sve voli da trpa SAD, ali ,,moram" zbog (Trampovog) populizma, ,,deeskalacija" je primjetna kad god neki populista uspije da se dohvati pozicije.
Iran čim ima hipersonicne rakete gotovo sigurno ima i nuklearrnu bombu. Ovaj sukob nije ništa drugo nego gubljenje moći zapada na bliskom istoku i pokušavaju da na prepad vrate ulogu okupatora . Krenuli su toliko ofanzivno da bukvalno pokušavaju uništit tu državu u 10 dana rata koji trenutno bjesni . Toliko su u srži neprijatelji da se sve očekuje i ništa ne može iznenadit .
deuscroix
Iran je potpisao sporazum za monitoring da neće praviti nuklearnu bombu pa ako je a nadam se da nije isti prekršio zbog njih samih to uopšte nije u korist Irana.
Što se tiče nuklearnih bombi najveću grešku je napravila Amerika ne produžavajući kontrolu sa Rusima koja je mučno na mišiće napravljena u hladnom ratu.Evropa se drži svega svih protokola a ne smije da pisne ni Rusiji ni Americi ali ako je Iran prekršio taj ugovor neće bojim se dobro proći.
https://www.instagram.com/reel/DK9-n...hqNHBuM2dxeQ==
U sred prenosa dnevnika ješe ih gadjau raketlama.
γνῶθι σαὐτόν
Ja ne znam u koji si ti paralelni univerzum ona Ursula veli da nisu ispoštovali taj sporazum i da su faktor nestabilnosti iako ka što veli nikola nemaju dokaza.
Lako se vama ođe svima kurčit pošto nemate iranski pasoš ono nemam ga ni ja ali kapiram što Irance čeka bustovanje sankcija i pasoš ka naš u doba SCG.Ali ne iako smo svi mi prošli kroz razna sranja kroz koja prolazi Rusija i sad Iran..Inače,sankcije su im natukli takođe što šalju šahide za Rusiju a Vučić što je obrnuo enormnu cifru na oružje koje šalje Izraelu nikome ništa.
Stvarno je pitanje koliko su poslali večeras jer je Izrael rekao da je uništeno 120 lansirnih rampi . Za 10 min. će se znat ...
deuscroix
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks