Neshto mi je nelogichno da ijednom gazdi na svijetu odgovara da mu osoblje iz bilo kojeg razloga goste na neki nachin otjera,i vjerujem da je tako.
Vjerovatno to rade kad gazda ili shef-manadžer nisu trenutno tu,i iz inata bih trazio njih kad bi mi se slichno neshto desilo.
...
Jedno vrijeme sam išla u Nijagaru često doduše na piće zbog pogleda na Cijevnu jer je tik uz rijeku ali restoran kao restoran je težak kič đe se vidi onaj neukusni ambijent koji primjećujem i u Albaniji.Što se konobara tiče prije će biti ovo što neko reče možda su zaposlili strance ako je tako ništa novo ni u regionu a čini mi se u Petrovcu jedan je zaposlio Filipince i dobro je i da engleski neđe razumiju.No đe ima volje i lako će se svi sporazumjeti uz današnje još tehnologije gugl translejt i sl.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Otvori Turcin(pravi otoman) bivsi BB27 na stari aerodrom sad nesto Route66...
Lik naletio na gowno od gazde skuplje mu ga izdao ali iznanedjenje Emra prica naski , komunikacija na crnogorskom jeziku sve kako treba. Ako oces biznisom da se bavis onda moras da se prilagodis zemlji dje zivis i da naucis jezik. Vi ne mozete da vjerujete koliko stranaca odje uci nas jezik i planira ostanak.
Ne mozes na Kosovo da prodajes hranu na engleski jezikmada mozes u Mamušu na strogo turski tu ne prolazi ni engleski ni albanski ni srpski
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by NetworkMaster; 13-06-25 at 07:41.
Ima onaj restoran pored Turske ambasade suprotan primjer a tamo odem da uzmem Ajran za ponijeti ne trude se čini mi se ni engleski da usavrše a uglavnom im dolaze njihovi.Što me čudi od Turaka više mi se uklapa o njima u ugostiteljstvu ova tvoja priča.Što se Rusa tiče meni su okey ali čini mi se da neće bogme ni u najavi učiti naš jezik.
E sad ja velim da će naši kao Hrvati sve više zapošljavati ove Filipince ili koje već nešto nisam sigurna da će se truditi za tu sezonu da uče jezik.
To su kurdi ovaj je Otoman imperija
Problem je sa nalaženjem radnika. Prije ili kasnije ćemo morati kao Hrvati, sa zapošljavanjem radne snage iz jugoistočne Azije.
Prije neki dan sam bio u Pasta Del Capo u Njegoševoj (zgrada iz koje su kopali tunel do suda). Najbolja pasta koju sam jeo u gradu, ali komuniciraju na samo na engleskom.
Evo konobar u Nijagari iz BP sva sreća pa i dalje imam ono svoje ne vjeruj nikome.Jedina mana što se parkira autobus pun turista iz Izraela te bahatosti već viđene.Meni su veći problem turisti konobari mi nikad nisu bili problem stvar je pristupa istima.
A ovo što član forum veli da,da bojim se da nas to čeka.
Za 5 godina nece bit nasih radnika u servis.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Ne za 650 eura ili 800 na primorje
Provlem kod nas je sto je servisna indistrija niskoprofitna, i marze su preniske. Ne samo kod nas, nego generalno u svijet, ta industrija se uglavnom temelji na ekonomiji obima, i na taj nacin se ostvaruju veci profiti.
S obzirom da smo mi malo trziste, ekonomiju obima je nemoguce razviti.
Operativni troskovi ubrzano rastu, dok prihodi ne rastu, ili rastu sporije od troskova. S toga se plate ne mogu previse povecavati, jer ne raste produktivnost.
Imacemo isto kao u Hrvatskoj, da azijati rade za 600-800e, a mi cemo u fotelju u ministarstva.
Makar cemo engleski bolje nauciti. Tj ovaj sabanski engleski, toliko da se sporazumijemo sa azijatima. Kao seici u emirate.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Nece ni za 1000 + hrana i smjestaj,jer i te 1000 kad ti da radis bez slobodnog dana i po 10 sati minimum, sto dodje skoro pa dvije plate. Slabo ko placa prekovremeni rad kako treba (budva-tivat , da ne pricamo ima li obrok ili ga placa na 50% ima li 30 min pauze). Bilo koji drugi posao imas manje pritiska mozda manje para,ali nisu te pare tolika razlika da privoli ljude u servisu da se duze zadrzavaju.
Posebna tema su ljudi u servisu koje ne vidite,kuvari(pogotovo stranci,po hotelima se zapoljavaju ljudi koji od iskustva imaju przenje 2 jaja na oko). Mozete mislit kako jedan idijac odrzava kuhinju,kako skladisti namjernice....koliko se to provjerava.
Ona braca "ima fora"
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...i-lazne-racune
nothing comes from violence and nothing ever could
Bravo bistrice nase male krasne. Sad fino 9.300 kazna da se plati a dalje ce zavisiti od istrage. To je za ineizdavanje racuna a vjerujem da ce im jos nakalemoto nesto.
Treba kazna 20.000 i zabrana bavljenja biznisom da bude pa ce dobro razmislit drugi put oce li se pravit mangupi.
Last edited by hercules; 05-07-25 at 14:38.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Zar ne mogu samo da otvore novi na drugu lokaciju i nastave istu pricu?
Inace, pretpostavljam da je neko skenirao QR kod i vidio da nema informacija o racunu i prijavio ih, makar tako izgleda po ovom racunu sto je u vijestima. Ako je tako, znaci da su modifikovali i ERP sistem koji koriste da bi racune slali na neki drugi sajt. Znaci vrlo moguce da su umijesani direktno i oni koji su im izdali ERP sistem jer mi to ima vise smisla nego da su oni eto tako usli i poceli da cackaju po tome.
Ovo je inace jedan od problema efiskalizacije jer u sustini uopste nije tesko napraviti slican sajt kao sajt poreske uprave i generisati drugaciji QR kod da preusmjerava korisnike na taj sajt -> koji bi im na kraju pokazivao da je sa racunom sve ok samo se ovi toga ne sjetise izgleda![]()
Malo je veci problem tu sto poreska uprava ima pristup prometu, nije tesko provalit ko sta cini
nothing comes from violence and nothing ever could
Bogme na kraj ce i biti kao sto novi kazu, da kad svako plati pdv onda ima para u budzet...
Ovo radi 90% lokala u CG, ali bukvalno.
Послато са 22101316G помоћу Тапатока
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks