Druga strana medalje:
https://x.com/aqualex94/status/19327...MNfGKNr96RlWvw
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Mislim da je Zdrasja predsjedavao tom sjednicom tada kad su je vratili državi.
Ali sad može lagano da se desi plot twist. Barović, kojeg btw niko od osvježivača ne smije da pomene, proda solanu Alabaru.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Nema druge strane medalje. I tacka. Hoce da nastave da divljaju kao i do sada. Da odrade deset tura do plave spilje, a ovako bi mogli 4. Da mogu ako im je gliser registrovan za 8 osoba da na istome ukrcaju 14. Da narod od njih ne moze da se okupa na pontama i plazama u zalivu jer naprave talase kao da je cunami. I tako dalje. Konacno hoce red da se uvede da bude neke sigurnosti dok ne bude kasno. A ove price njihove neka prosipaju nekome drugome.
"...omogući plovidba brzinama u rasponu od 18 do 22 čvora, pri čemu su ukazali da su njihova plovila projektovana da najoptimalnije funkcionišu upravo u tom opsegu brzina."
Hahhahaahahha...pa i moj auto najoptimalnije funkcionise u opsegu od 80-100kmh, pa ne daju tako kroz grad.
Sent from my phone
Ugroženi gliseraši...
Nažalost šta god da usvoje, divljaće se ka i dosad jer naravno nemaju dovoljno kadra da sve kontrolišu.
Penzionisani sudija Vrhovnog suda Radule Kojović nije iskoristio 126 radnih dana godišnjeg odmora u periodu od 2013. do 2020. godine, njegova koleginica Stanka Vučinić 134, a Petar Stojanović 129, što će državu koštati gotovo 50.000 eura.
Njihove kolege iz Vrhovnog suda odbile su reviziju presude Višeg suda, koju je tražila država i potvrdili da Kojoviću treba isplatiti 14.183, Vučinić 20.339, a Stojanoviću 14.601 euro.
“Revizija se odbija kao neosnovana”, stoji u presudi Vrhovnog suda iz aprila, a koju potpisuje sudija Nataša Božović.
Jel ovo presuda po starom zakonu ili po novom dje nemas pravo na nadoknadu nego moras iskoristit odmor...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
https://www.portalanalitika.me/clana...vavog-obracuna
Љепоте.
Бојим се да ће наше међусобице бити глупост пред бројем странаца и њиховом структуром и да држава нема одговор. Прије свега мислим на Турску и њихове држављане.
Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima “Vijesti”, do sukoba je navodno došlo zbog nesporazuma u vezi sa navođenjem na prostituciju, što je dovelo do verbalne svađe, a potom i do fizičkog sukoba s tragičnim ishodom.
Moraće promijeniti plovila onda. Gliser je da glisira a ne da ide malo brze od pasare.
Uglavnom kod ovih vlasnika glisera rade lokalni mladi momci, uglavnom svršeni nautičari, koji ili studiraju ili ih nije jos volja za kadeturom.
Nije samo problem brzina i drugi clan posade, mornar, nego i prvi jer je deficit mornara motorista (dozvola sa kojom se vozi gliser ) očigledan. Upravljanje gliserom sa dozvolom voditelja camca(kao i do sad) generiše svakodnevne kazne i to im se ne isplati.
Last edited by MLS; 11-06-25 at 19:58.
Kad se sjetim prdoklačenja “komje pušio o trošku države”.
#svanulojesanebesa
Tko leti, vrijedi...
Ne moze edit
Najjaci argument najoptimalnije brzine za njihova plovila su oko 20 cvorova, znaci da trazim i ja za auto da bude svuda autoput jer je optimalno oko 100-120 kmh radi DPFa
A koji im je argument za AIS? Da ne zele da ih spijuniraju?Necu ni ja da ima radara po puteva, pa me ne slusaju. 🥲 Nece ni kamionidzije tahograf, ali moraju. 🥲
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
AIS kosta oko 1000 eura
Od 85 centi pekarima ostaje 69 centi, iznos kojim se jedva pokrivaju troškovi proizvodnje.
„Vjerovali ili ne, na tu cijenu ne postoji nikakva zarada, ne postoji nikakav profit“, dodaje Ramović.
Znaci ne isplati se pekaru drzati...
Nema unosnijeg biznisa makar par ljudi sto znam koji drze pekare mi kazu
Hleb se pravi za ravno 10 centi ako ne i manje
Ma jok treba da se struci vjeruje! Propali biznis vidis...
Mislim da je pekarima frka to sto novije generacije sve manje i manje konzumiraju hleb, ja od kad sam se preselio od mojih nisam kupio hleb ni jednom, ako spremam nesto uz sta bas volim hleb (tipa pasulj) onda uzmem ili neku kiflu ili nesto. Cak i moji vise ne uzimaju kao sto se prije znalo po 3-4 hleba na dan![]()
Zato što se hleba prave sto vrsta a ni jedan ne može izdvojiti da nešto valja,ili tijesta kilo u njega ili nepečen ili ka da karton jedeš, nema više pekara kao kao Krasnicija na Drač pa da ti je merak takav leb doma da doneseš u suštini najbolji je domaća pogača koji kući majka ili baba zamese ali to je za nove generacije izgubljena vještina.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Неђе давно сам чуо да им је Х7 зарада. Још не чух да је неко затворио
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks