E to je dobro kad se desi da kupis los set kvacila pa majstor mora dzabe da ti zamijeni)) on ga je kupio ugradio i garancija njegova
A ruke ce mu platiti gospod Bog tj Alah
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by NetworkMaster; 03-06-25 at 15:43.
Alo ti kupis dio, garancija je tvoja i odgovornost na sve osim na samu ugradnju.
Prema tome, šta da ti kažem?
U mom slucaju, prodavnica auto djelova.
Ja bi tu pogasio na OFF i dizne i klapne i pa neka trkelja kao *Dvica*
Jer je u modi gasiti dpf,egr,nox sonde i ostale dodatne opreme na vozilima...![]()
![]()
Luk sam i ja gledao da majstor vrace set kvacila, jer je lamela bila losa, imala lufta vise nego neka 15tak godina stara. Rece tad da je u Next pod garancijom, jedino sto je izgubio po dana da vidi sto je problem.
Jes vrate mu dio ali ne placaju ruke drugima bez Takumijuih kako ih je nedje pospremio
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Klima kada se upali hladi, kada nisu velike vrucine radi, ali kada je ono tokom dana veca vrucina pocne da ladi, pa pocne mlako da duva, pa opet hladno.
Je li moguce da nedostaje freona pa da se ovako ponasa?
Peugeot 508 2015
Tako se ponasa slicne ima simptome....
Fali cca 150grama od ukupnih 650 ili 750 pise u sbskoj madini za tip auta kolicina ulja i freona...
Last edited by injection; 05-06-25 at 12:40.
Hvala, kod koga poc u pg? Ako je stari gas vjerujem kod bilo koga? Volio boj znat u naprijed koji je, ono sto sam ja mogao nac je stari? Moze li neko rec tacnu info?
P.s.
Sada kada je upeklo nije ni poceo ladit.
Narode treba mi pomoc:
Audi a4 (b8) 2011, 2.0, 125kw, dizlo
Gubi mi malo vodu pa provjeravam nivo vode svako malo, danas primjetim sledece (hladno auto, upalih ga sekund da ga preparkiram u lad pored kuce)
Nivo vode u posudi stoji izmedju min i max, kada sam otvorio posudu nivo se popeo na max, je li ovo normalno ili treba da se zabrinem?
Eo par majstora nije naslo zasto mi vodu gubi, nije neka velika kolicina, ali nakupi se potrosnje.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Last edited by Shadow'91; 05-06-25 at 15:42.
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
nivo u posudi varira od mnogo faktora, ali gotovo nikad ne bi trebalo da pada ispod minimuma....dokle god je nedje izmedju minimuma i maksimuma to je ok...
ako ti gubi vodu malo, moze biti hladnjak egr-a ili cak kuciste filtera ulja, jer i kroz njega prolazi rashladna tecnost
Moze biti masu stvari: hladnjak, racve, hladnjak od ulja, hladnjak EGR-a, radijator za grijanje, dihtung glave, blok, glava motora. Prvo treba napumpati sistem pa vidjeti da li pusta negdje, onda ubaciti kameru unutra, itd.
Hvala momci, posudu sam kompletnu sa cepom zamjenio prije par mjeseci jer je imala neku malu liniju dje po mehnaicaru balilo, ali gubitak vode se i dalje nastavio.
Eo ne znam dje da ga vodim vise, u Novske majstore vise nemam povjerenja zbog situacija sa proslim autom. Sad sam ga popravljao u Radanovice kod nekog Rusa, sredio je odlicno sve osim vode, nikako veli nije mogao da nadje dje gubi.
Plan je bio prosle godine u Septembru kod Fabije da podjem, ali nije mi bilo sudjeno...
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Jesi li bio kod Vlada Burica u radanovice?
https://maps.app.goo.gl/Neti8xRNtGogXhe99
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Jako su im problematicni hladnjaci EGR ako moze neko da ti prespoji crijeva od egera nedelju dana da vidis hoce li onda pustati.
Imam slican problem na 2.0 110kw i konacno ustanovimo prije par dana da je hladnjak egera, ali je to kod mene nevidjeni problem jer je ispod dpf ispod turbine u pm mislim da je kod tebe bolja situacija.
Iskopah neke racune od sercisa dok je bio u garanciji i google translate mi kaze je imao problema sa gubitkom tecnosti, znaci dok je bio u garanciji problem sad opet.
1. Hladnjak egera
2.Pumpa za vodu
Pa onda sve ostalo kao sto se gore pisao, od čepa do glave (daleko bilo)
Auto bio vruc ti otvorio cep i popela se voda na max to je OK"Nivo vode u posudi stoji izmedju min i max, kada sam otvorio posudu nivo se popeo na max, je li ovo normalno ili treba da se zabrinem?"
Last edited by METZ; 05-06-25 at 23:18.
Da se nadovezem, mozda imam slican problem ali sa 2009 1.4 tsi 118kw (CAVD)
prvo sto se desilo, auto je upalilo upozorenje da mu nedostaje rashladne tecnosti i treperila je lampica za temperaturu dok je kazaljka pokazivala 90.
Dosuta mu je voda/antifriz, mozda nekih pola litra (ne vjerujem da je vise) i nije bilo vidljivih tragova curenja, osim nekolike kapi sa donje strane crijeva koje izlazi iz hladnjaka i nalazi se na samom dnu.
Pretpostavilo se da je curenje unutrasnje i majstor je uradio test na prisustvo CO2 (izduvnih gasova) u ekspanzacionoj posudi koji je bio pozitivan, plava tecnost je malo pozelenjela i sve to je propraceno mjehuricima. Dijagnoza dihtung glave.
Nakon toga je cesto kontrolisan nivo rashladne, ima potrosnje, ali sam jutros odlucio da testiram nesto pa sam auto vozio 1h po kotorskim/tivatskim guzvama tako sto sam vozio njezno do 2000 rpm.
Nakon predjenih 27.5km auto bukvalno nije potrosilo nista, nivo je i dalje na max.
Racunam da na tim obrtajima nema uloge turba jer tu radi kompresor (koji se kvacilom i ecu zanemaruje na 3500 rpm) a turbo ima vodeno hladjenje (rekao mi chat gpt)
Ili je tacna prva dijagnoza dihtunga glave, koji vjerovatno moze da se ponasa tako sto na malim obrtajima nema problema - a kad se auto stisne, postoji problematike?
Ili je sami sistem sa nekom sitnom pukotinom koja se na vecem pritisku prosiri, uglavnom za mene koliko toliko dobre vijesti jer voznjom do 2000 rpm (7. brzinom ide 100kmh)
nema problema, a takodje sam primijetio da cep na posudi nema gumicu pa cu poslepodne da kupim novi.
Za ovo mislim da je takumi doktor poslastica.
Priča o ulju u motor u benzinca.
Svi sipaju 5w40
Ja kazem ja uvijek 5w30 to mu dodje u specifikacije.
Jesi ti normalan?
Tebi ce to ulje na ovaj PG zaropek da bude voda.
Kad si to sipao? Ja rekO prije 500km vozi to još 1500km i prospi to iz njega i sipaj 5w40.
Takoe, zaropek ima veze sa temperaturom ulja u motor. Eto, toliko znaju.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks