Boze, sta je ovo vise, odakle?
Gadjali krsima auta nisu ih hapsili
Inace ime kafani su dali vecinski vlasnici kafane i zemlje na kojoj je kafana, rusko prezime imaju, i zamisli isto tako se zvala i kad su je bez njega drzali
A sad, posto lupetas ko da sve znas a nemas pojma ni o cemu, dovidjenja gospodjo.
Sent from my phone
Prvi i jedini intres CG je da napravi otklon od zapada jer smo imali priliku da punih 30 god. gledamo taj " razvoj " države da smo bukvalno po njihovom nalogu rasćerali sve investitore koji su uradili nešto korisno za društvo da bi oni mogli prenijeti bolesti svog društva na nas . Ako treba da navedem sve bolesti zapadnog društva koje pokušavaju da prenesu na nas nije mi problem ali to je toliko poznato da nema potrebe . Pošto je DPS pao ( a to je bio jasan signal da degenerizacija društva ne ide baš po planu i postoji otpor u narod ) onda se prešlo na taktiku potkusurivanja sa Turskom da su nas u protekle. 2-3 god. poprilično naselili . Jedina konstanta svih ovih godina je da nam žele zlo ali to je u novom svijetu odlična okolnost za opstanak i razvoj .
deuscroix
Što se ljutiš. Nervozan si što mora idol da ti se javno uvlači šefu.
Jes malo neprirodno Krapović onoliki u Ljaljovo knopr, al kad se mora nije teško.
Vala ni da je Ljaljo Kim Džong Il.
Pozdravio vas je Alabar. Pita kad ćete svratit kod njega u pakšu ponovo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Gagarin; 04-06-25 at 16:45.
Tko leti, vrijedi...
Iz Fondacije Volonteri Crne Gore saopštili su da je uspješno prikupljen preostali iznos novca potreban za liječenje Marka Radulovića.
“Zahvaljujući nesebičnoj podršci građana Crne Gore, u roku od dva dana, prikupljeno je 12.000 eura koji su nedostajali kako bi se pokrili ukupni troškovi transplantacije bubrega u Turskoj, u iznosu od 30.000 eura. I ovog puta, građani Crne Gore su pokazali zajedništvo, solidarnost i koliko su humani. Iskreno se zahvaljujemo svima koji su pomogli i omogućili Marku da ima bolje sjutra.” izjavila je Ana Radonjić iz Fondacije Volonteri Crne Gore.
“Želim naglasiti da će sva eventualna sredstva uplaćena na ime pomoći za Marka, a koja prelaze neophodan iznos od 12.000 eura, biti usmjerena na pomoć socijalno ugroženim porodicama i djeci koja žive u siromaštvu u Crnoj Gori”, dodala je Radonjić.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Da ne bude da sam samo negativan evo kako bih ja u nekoj nadrealnoj situaciji vodio razgovore sa predstavnicima zapada. Prilično prosto bih objasnio da se CG nalazi u nekom stanju neodrživog razvoja jer nam se sve pretvorilo u uslužni sektor pa mi je prosto neophodno da imam komunikaciju sa Kinom i Rusijom pošto oni nude neke projekte koji će mi uvećati državni kapital . Dronovi mi sigurno neće uvećati kapital nego ću ostat i bez temelja metaforički rečeno pa bih tu proizvodnju preskočio . Kad napravim kapital onda pravimo dronove bez problema
![]()
deuscroix
Registrovana stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori u aprilu iznosila je 9,91 odsto, što predstavlja najniži nivo otkako postoji evidencija Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) i prvi put u istoriji Crne Gore je jednocifrena.
Da je vjecna umiru svi stari radnici...
Drzavna administracija 100k ljudi
Lako je tako
Dje je japan da investira u fabrike i cuda
Sent from my iPhone using Tapatalk
Primenjena je statistika (ima sedam-osam godina) tako da broj nezaposlenih nije tačan. Kao nezaposleni se broje samo oni koji se redovno (podvlačim redovno) prijavljuju u zavod za zapošljavanje, ostali ne postoje u statistici (iako nemaju posao).
Sent from my Motorola 8400
Broj zaposleni se računa anketom, gdje se broji svako ko je bilo što radio za naknadu.
Npr. nezaposleni komšija pomogne oko košenja dvorišta, častiš ga neku bocu, broji se da je bio zaposlen. To je uvela vlada Duška Markovića, niko nije odustao od takve statistike, jer politički poeni.
Penzionisanje, uhljebljenje i odlazak u inostranstvo rješavaju nam nezaposlenost. To je baš zdravo za ekonomiju i društvo.
Ups, zaboravih da je Apple otvorio fabriku u Šavnik.
Tko leti, vrijedi...
Nego kako je?
To što je sud saopštio malo uobličeno ne mijenja suštinu. Nagledao sam se poništenja odluka o raskidu ugovora o radi za života više nego dovoljno. Automatizam ti je i MANS potvrdio.
Ova odluka se ne razlikuje od odluka o vraćanju Kurtija i Vukšića u ANB. Isto je.
Mogu pravnici iz demokrata što su utvrđivali gradivo po 10-12 godina studiranja da vam serviraju što oće, ona blečka je direktorica dok se ne donose novo rješenje o rarzrješenju sa mjesta direktorice ASK-a.
A čim se advokat ovoliko pojavljuje i pravi cirkus zajedno sa njom, ubijeđen sam da kupe materijal za neke nove lagane tužbe da ne kažem zicere poput ovoga da joj ne daju da radi.
Kao što napisa wulfy već 10 tak godina ako ne i 15+ ova statistika obuhvata samo one nezaposlene koji se uredno javljaju zavodu za zapošljavanje na konsultacije. Jednom preskočiš i brišu te sa spiska.
Administracija je optimizovana, obećsao i premijer da će se smanjiti. Nije ti lijepo što to sad potenciraš. Mislim stvarno. Moraju se pregovori sa EU završavat, treba tu kapaciteta.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Kad udjemo u EU (pod pretpostavkom da ocemo za 3-4 godine), pasce nezaposlenost na 5-6%, mladi ce poc, stari u penziju i eto jos nize nezaposlenosti.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
I kad podjes tamo, na salter ti kazu da je skoro nemoguce naci posao preko zzzcg i da je bolje da pratis sajtove za zaposljavanje. Zdravstveno osiguranje ide preko fonda zdravstva. Otud rekordna nezaposlenost, a realnost je mnogo drugacija.
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Realnost je da firme sa kojima sam u kontaktu ne mogu naci elektricare, mehanicare, bastovane, konobare itd.... plate su vecinom oko 1000+ eur neto.... da ne govorim o drugim zanatima itd....
Druga je stvar sto svi oce da glume Menadzere i Direktore pa kukaju kako nema posla....a mi uvozimo radnu snagu.
Jedino kad bi ove pijavice iz drzavnih i lokalnih sluzbi ostavili bez posla....pa da se nedostatak radne snage nekako nadomjesti...ali tesko i to... Ko je jednom osjetio cari drzavne sluzbe...tesko da ce ikad vise kod privatnika raditi.
Takodje npr pomorci... veliki broj njih (mislim da ih u cg ima preko 6000) se prijavljivalo na ZZZ zbog zdrastvenog osiguranja (ne znam da li je i sada ista praksa)... a doprinose mnogo vise nego prosjecni radnik u CG.... tako da mislim da je ovaj procenat odavno jednocifren...
Kako ce naci elektricare kad su osvjezivaci i elektricare i konobare i bastovane zaposlili u Cedis?
To za konobare nije tacno da je plata 1000€ neto. Pricam za Podgoricu jer poznajem neke.
Mehanicar je bas jednostavan posao da ga moze raditi svako s ulice, ja ne znam dje vi zivite, pola ljudi ne zna ekser zakucat, skolovali su se za druge stvari uzaludno
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Uu al si mi ga rekao
Ne znam sto si toliko povrijedjen sto sam ti osporio temeljnu premisu iz tvog velicanstvenog posta sa sve pozivanjem na Zakon o radu, da krenes tako jako u stilu napacenog kosmonauta? Jesam li ti ja kriv sto nisi sposoban da ukapiras jednostavnu stvar koja je btw i za laike obradjena u tekstovima pa da se na mene istresas?
Dje je to Mans potvrdio?
https://www.vijesti.me/v/760993?utm_..._share_counter
Ovdje to ne vidim, a to je njihovo reagovanje.
Tako je kako sam ti napisao, ima neki vd je izabran u medjuvremenu, treba njega razrijesit prvo i tako to, nema automatizma.
Sent from my phone
1. Nema sanse da udjemo u EU za 3-4 godine, pitanje je hoce li to biti i za 10. Jedini nacin je da nam daju free pass iz nekog razloga.
2. Sve i da udjemo mislim da uopste nece otici toliko mladih, napratovi, nesto stariji mozda odu. Mlade nista trenutno ne sprecava da idu i traze posao u EU (ko hoce). Na kraju krajeva dobar dio mladih vec radi u EU (HR).
Čuš, kakav poraz, neko sa ZZZCG šaltera da savjetuje bilo koga kako tražiiti posao. Trebalo bi malo da se edukuju, da srede malo njihov sajt prvo, pa bi i oni postali "sajt za zapošljavanje". Siguran sam u jedno, da im samopouzdanja ne fali kada ljude "savjetuju" kako da traže posao.
Svakako, bila bi interesantna tema - kako tražiti posao u privatnom/javnom sektoru.
Što se tiče privatnog sektora, iskustvo govori da u CG takva kakva je - ima mnogo više realne potražnje nego što ima objavljenih oglasa, jednostavno masu firmi ne traži radnike preko sajtova iz razno-raznih razloga (da ne dužimo), nego u kafani - narodski rečeno.
I respect your wrong opinion.
Lukaj
Ima na Zzzcg ponekad finih eu projekata
Lalatović Žižić: Zajednički da gradimo bolju budućnost
Predsjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić Milica Lalatović Žižić čestitala je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću, glavnom imamu za Podgoricu i Nikšić Džemu Redžematoviću, nikšićkom imamu Damiru Hodžiću i svim građanima islamske vjere Kurban-bajram.https://rtnk.me/drustvo/lalatovic-zi...lju-buducnost/„U ime SO Nikšić, i u svoje ime, najsrdačnije vam čestitam ovaj veliki praznik koji svjedoči da su ljubav, zajedništvo i žrtvovanje za bližnjeg prečica ka spokoju, sreći i blagostanju. Na temeljima međusobnog poštovanja, razumijevanja i solidarnosti nastavićemo da gradimo još inkluzivniji i prosperitetniji Nikšić, i snažimo naše komšijske i prijateljske veze. Samo zajedničkim naporima možemo izgraditi lijepu sadašnjost, a budućnost učiniti izvjesnijom i boljom. Iskreno želim da praznične dane provedete okruženi onima koje volite, i da vas uvijek prate mir, sreća i svaki napredak“, poručila je Lalatović Žižić.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks