Page 223 of 548 FirstFirst ... 123173213219220221222223224225226227233273323 ... LastLast
Results 5,551 to 5,575 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    6,945
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Veliš, ošegat nekome noge motorkom nije pokušaj ubistva. Pravni si lumen taman ka ti partisjki drugovi sa Megatrenda i oni što su studirali po deset ljetah i prepisivali magistarske.
    E da… i gađali kršima auta kad se slavila nezavisnost, pa ih nisu hapsili zbog tate bivšeg kolege i kafanama davali ruska imena.
    A sad ministri vojni u nezavisnoj NATO zemlji boli ih srce, ali guza u fotelji… jbg…
    Pozdrav sa mora… dokon pa uživam i divanu sa tobom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Boze, sta je ovo vise, odakle?

Gadjali krsima auta nisu ih hapsili

Inace ime kafani su dali vecinski vlasnici kafane i zemlje na kojoj je kafana, rusko prezime imaju, i zamisli isto tako se zvala i kad su je bez njega drzali
    A sad, posto lupetas ko da sve znas a nemas pojma ni o cemu, dovidjenja gospodjo.

Sent from my phone

2. The Following User Says Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Sto se mene tice gledao bi interes CG iskljucivo,
    Prvi i jedini intres CG je da napravi otklon od zapada jer smo imali priliku da punih 30 god. gledamo taj " razvoj " države da smo bukvalno po njihovom nalogu rasćerali sve investitore koji su uradili nešto korisno za društvo da bi oni mogli prenijeti bolesti svog društva na nas . Ako treba da navedem sve bolesti zapadnog društva koje pokušavaju da prenesu na nas nije mi problem ali to je toliko poznato da nema potrebe . Pošto je DPS pao ( a to je bio jasan signal da degenerizacija društva ne ide baš po planu i postoji otpor u narod ) onda se prešlo na taktiku potkusurivanja sa Turskom da su nas u protekle. 2-3 god. poprilično naselili . Jedina konstanta svih ovih godina je da nam žele zlo ali to je u novom svijetu odlična okolnost za opstanak i razvoj .
    deuscroix

4. The Following User Says Thank You to night_silence For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Boze, sta je ovo vise, odakle?

Gadjali krsima auta nisu ih hapsili

Inace ime kafani su dali vecinski vlasnici kafane i zemlje na kojoj je kafana, rusko prezime imaju, i zamisli isto tako se zvala i kad su je bez njega drzali
    A sad, posto lupetas ko da sve znas a nemas pojma ni o cemu, dovidjenja gospodjo.

Sent from my phone
    Što se ljutiš. Nervozan si što mora idol da ti se javno uvlači šefu.
    Jes malo neprirodno Krapović onoliki u Ljaljovo knopr, al kad se mora nije teško.
    Vala ni da je Ljaljo Kim Džong Il.

Pozdravio vas je Alabar. Pita kad ćete svratit kod njega u pakšu ponovo.

Last edited by Gagarin; 04-06-25 at 16:45.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,769
    Thanked in
    3,330 Posts

Iz Fondacije Volonteri Crne Gore saopštili su da je uspješno prikupljen preostali iznos novca potreban za liječenje Marka Radulovića.

“Zahvaljujući nesebičnoj podršci građana Crne Gore, u roku od dva dana, prikupljeno je 12.000 eura koji su nedostajali kako bi se pokrili ukupni troškovi transplantacije bubrega u Turskoj, u iznosu od 30.000 eura. I ovog puta, građani Crne Gore su pokazali zajedništvo, solidarnost i koliko su humani. Iskreno se zahvaljujemo svima koji su pomogli i omogućili Marku da ima bolje sjutra.” izjavila je Ana Radonjić iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

“Želim naglasiti da će sva eventualna sredstva uplaćena na ime pomoći za Marka, a koja prelaze neophodan iznos od 12.000 eura, biti usmjerena na pomoć socijalno ugroženim porodicama i djeci koja žive u siromaštvu u Crnoj Gori”, dodala je Radonjić.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

Da ne bude da sam samo negativan evo kako bih ja u nekoj nadrealnoj situaciji vodio razgovore sa predstavnicima zapada . Prilično prosto bih objasnio da se CG nalazi u nekom stanju neodrživog razvoja jer nam se sve pretvorilo u uslužni sektor pa mi je prosto neophodno da imam komunikaciju sa Kinom i Rusijom pošto oni nude neke projekte koji će mi uvećati državni kapital . Dronovi mi sigurno neće uvećati kapital nego ću ostat i bez temelja metaforički rečeno pa bih tu proizvodnju preskočio . Kad napravim kapital onda pravimo dronove bez problema
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,081
    Thanked in
    2,304 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Sto se mene tice gledao bi interes CG iskljucivo, a u ovom slucaju ukoliko bi se neki pogon za proizvodnju istih pokrenuo u CG (a kolko sam razumio nase firme ce biti koristene SAMO za testiranje) onda bi te dronove prodavao ko god nudi pare za njih.

Inace sto se tice Abramovica, nemoguce je da mu uzmu ta sredstva, to su samo prazne prijetnje.
    Наше двије фирме могу да обезбједе барутна пуњења и експлозив, ако се ради о некој верзији рецимо лојтеринг дронова.
    Извиђачке дронове бих продавао свима, али наоружане везрије само у оквиру НАТО-а и провјерених земаља.

Црна Гора
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    6,945
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Što se ljutiš. Nervozan si što mora idol da ti se javno uvlači šefu.
    Jes malo neprirodno Krapović onoliki u Ljaljovo knopr, al kad se mora nije teško.
    Vala ni da je Ljaljo Kim Džong Il.

Pozdravio vas je Alabar. Pita kad ćete svratit kod njega u pakšu ponovo.

Pozdravljaju tebe kolege iz Dobrote, pitaju kad ces nazad.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,769
    Thanked in
    3,330 Posts

Registrovana stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori u aprilu iznosila je 9,91 odsto, što predstavlja najniži nivo otkako postoji evidencija Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) i prvi put u istoriji Crne Gore je jednocifrena.

Da je vjecna umiru svi stari radnici...

Thanks Thanks Given 
    9,042
    Thanks Thanks Received 
    6,507
    Thanked in
    2,548 Posts

Drzavna administracija 100k ljudi
    Lako je tako
    Dje je japan da investira u fabrike i cuda

12. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,204
    Thanked in
    2,889 Posts

Primenjena je statistika (ima sedam-osam godina) tako da broj nezaposlenih nije tačan. Kao nezaposleni se broje samo oni koji se redovno (podvlačim redovno) prijavljuju u zavod za zapošljavanje, ostali ne postoje u statistici (iako nemaju posao).

Sent from my Motorola 8400

14. The Following 3 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,240
    Thanks Thanks Received 
    8,165
    Thanked in
    3,119 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Primenjena je statistika (ima sedam-osam godina) tako da broj nezaposlenih nije tačan. Kao nezaposleni se broje samo oni koji se redovno (podvlačim redovno) prijavljuju u zavod za zapošljavanje, ostali ne postoje u statistici (iako nemaju posao).

Sent from my Motorola 8400
    Pa treba li da vucemo ljude za rukav koji se ne javljaju na zavod?

To su uglavnom mladji, oni mogu lako naci posao. Ali ako nece da radi, i jos da se prijavi na zavod...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Broj zaposleni se računa anketom, gdje se broji svako ko je bilo što radio za naknadu.
    Npr. nezaposleni komšija pomogne oko košenja dvorišta, častiš ga neku bocu, broji se da je bio zaposlen. To je uvela vlada Duška Markovića, niko nije odustao od takve statistike, jer politički poeni.
    Penzionisanje, uhljebljenje i odlazak u inostranstvo rješavaju nam nezaposlenost. To je baš zdravo za ekonomiju i društvo.
    Ups, zaboravih da je Apple otvorio fabriku u Šavnik.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Pozdravljaju tebe kolege iz Dobrote, pitaju kad ces nazad.

Sent from my phone
    Po reakciji bih rekao da te ipak žulja što ti partijski idoli opšte sa Alabarom u cilju ostanka u fotelji. Dok je u kuću i po čamaca sa drugovima ostajalo opštenje, nekako se i moglo... Sad je međunarodno.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,837
    Thanked in
    2,798 Posts

Nije to bas tako, procitaj tekstove, nema automatizma i gospodja formalno nije direktor dok savjet ne odradi svoje. I to odlicno znaju i ona i advokat, ne znam zasto dolaze osim da prave cirkus i prave pritisak.

Sent from my phone
    Nego kako je?
    To što je sud saopštio malo uobličeno ne mijenja suštinu. Nagledao sam se poništenja odluka o raskidu ugovora o radi za života više nego dovoljno. Automatizam ti je i MANS potvrdio.
    Ova odluka se ne razlikuje od odluka o vraćanju Kurtija i Vukšića u ANB. Isto je.

Mogu pravnici iz demokrata što su utvrđivali gradivo po 10-12 godina studiranja da vam serviraju što oće, ona blečka je direktorica dok se ne donose novo rješenje o rarzrješenju sa mjesta direktorice ASK-a.
    A čim se advokat ovoliko pojavljuje i pravi cirkus zajedno sa njom, ubijeđen sam da kupe materijal za neke nove lagane tužbe da ne kažem zicere poput ovoga da joj ne daju da radi.

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Drzavna administracija 100k ljudi
    Lako je tako
    Dje je japan da investira u fabrike i cuda

Kao što napisa wulfy već 10 tak godina ako ne i 15+ ova statistika obuhvata samo one nezaposlene koji se uredno javljaju zavodu za zapošljavanje na konsultacije. Jednom preskočiš i brišu te sa spiska.
    Administracija je optimizovana, obećsao i premijer da će se smanjiti. Nije ti lijepo što to sad potenciraš. Mislim stvarno. Moraju se pregovori sa EU završavat, treba tu kapaciteta.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    4,240
    Thanks Thanks Received 
    8,165
    Thanked in
    3,119 Posts

Kad udjemo u EU (pod pretpostavkom da ocemo za 3-4 godine), pasce nezaposlenost na 5-6%, mladi ce poc, stari u penziju i eto jos nize nezaposlenosti.

Thanks Thanks Given 
    1,670
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Pa treba li da vucemo ljude za rukav koji se ne javljaju na zavod?

To su uglavnom mladji, oni mogu lako naci posao. Ali ako nece da radi, i jos da se prijavi na zavod...

I kad podjes tamo, na salter ti kazu da je skoro nemoguce naci posao preko zzzcg i da je bolje da pratis sajtove za zaposljavanje. Zdravstveno osiguranje ide preko fonda zdravstva. Otud rekordna nezaposlenost, a realnost je mnogo drugacija.

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    I kad podjes tamo, na salter ti kazu da je skoro nemoguce naci posao preko zzzcg i da je bolje da pratis sajtove za zaposljavanje. Zdravstveno osiguranje ide preko fonda zdravstva. Otud rekordna nezaposlenost, a realnost je mnogo drugacija.

Realnost je da firme sa kojima sam u kontaktu ne mogu naci elektricare, mehanicare, bastovane, konobare itd.... plate su vecinom oko 1000+ eur neto.... da ne govorim o drugim zanatima itd....

Druga je stvar sto svi oce da glume Menadzere i Direktore pa kukaju kako nema posla....a mi uvozimo radnu snagu.

Jedino kad bi ove pijavice iz drzavnih i lokalnih sluzbi ostavili bez posla....pa da se nedostatak radne snage nekako nadomjesti...ali tesko i to... Ko je jednom osjetio cari drzavne sluzbe...tesko da ce ikad vise kod privatnika raditi.

Takodje npr pomorci... veliki broj njih (mislim da ih u cg ima preko 6000) se prijavljivalo na ZZZ zbog zdrastvenog osiguranja (ne znam da li je i sada ista praksa)... a doprinose mnogo vise nego prosjecni radnik u CG.... tako da mislim da je ovaj procenat odavno jednocifren...

22. The Following User Says Thank You to osvajaci pg For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,670
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Realnost je da firme sa kojima sam u kontaktu ne mogu naci elektricare, mehanicare, bastovane, konobare itd.... plate su vecinom oko 1000+ eur neto.... da ne govorim o drugim zanatima itd...
    Kako ce naci elektricare kad su osvjezivaci i elektricare i konobare i bastovane zaposlili u Cedis?
    To za konobare nije tacno da je plata 1000€ neto. Pricam za Podgoricu jer poznajem neke.
    Mehanicar je bas jednostavan posao da ga moze raditi svako s ulice, ja ne znam dje vi zivite, pola ljudi ne zna ekser zakucat, skolovali su se za druge stvari uzaludno

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

24. The Following User Says Thank You to Tripleta For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,945
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Nego kako je?
    To što je sud saopštio malo uobličeno ne mijenja suštinu. Nagledao sam se poništenja odluka o raskidu ugovora o radi za života više nego dovoljno. Automatizam ti je i MANS potvrdio.
    Ova odluka se ne razlikuje od odluka o vraćanju Kurtija i Vukšića u ANB. Isto je.

Mogu pravnici iz demokrata što su utvrđivali gradivo po 10-12 godina studiranja da vam serviraju što oće, ona blečka je direktorica dok se ne donose novo rješenje o rarzrješenju sa mjesta direktorice ASK-a.
    A čim se advokat ovoliko pojavljuje i pravi cirkus zajedno sa njom, ubijeđen sam da kupe materijal za neke nove lagane tužbe da ne kažem zicere poput ovoga da joj ne daju da radi.
    Uu al si mi ga rekao

Ne znam sto si toliko povrijedjen sto sam ti osporio temeljnu premisu iz tvog velicanstvenog posta sa sve pozivanjem na Zakon o radu, da krenes tako jako u stilu napacenog kosmonauta? Jesam li ti ja kriv sto nisi sposoban da ukapiras jednostavnu stvar koja je btw i za laike obradjena u tekstovima pa da se na mene istresas?

Dje je to Mans potvrdio?
    https://www.vijesti.me/v/760993?utm_..._share_counter
    Ovdje to ne vidim, a to je njihovo reagovanje.

Tako je kako sam ti napisao, ima neki vd je izabran u medjuvremenu, treba njega razrijesit prvo i tako to, nema automatizma.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,290
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Kad udjemo u EU (pod pretpostavkom da ocemo za 3-4 godine), pasce nezaposlenost na 5-6%, mladi ce poc, stari u penziju i eto jos nize nezaposlenosti.

1. Nema sanse da udjemo u EU za 3-4 godine, pitanje je hoce li to biti i za 10. Jedini nacin je da nam daju free pass iz nekog razloga.
    2. Sve i da udjemo mislim da uopste nece otici toliko mladih, napratovi, nesto stariji mozda odu. Mlade nista trenutno ne sprecava da idu i traze posao u EU (ko hoce). Na kraju krajeva dobar dio mladih vec radi u EU (HR).

27. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    237
    Thanks Thanks Received 
    125
    Thanked in
    72 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post

Čuš, kakav poraz, neko sa ZZZCG šaltera da savjetuje bilo koga kako tražiiti posao. Trebalo bi malo da se edukuju, da srede malo njihov sajt prvo, pa bi i oni postali "sajt za zapošljavanje". Siguran sam u jedno, da im samopouzdanja ne fali kada ljude "savjetuju" kako da traže posao.

Svakako, bila bi interesantna tema - kako tražiti posao u privatnom/javnom sektoru.

Što se tiče privatnog sektora, iskustvo govori da u CG takva kakva je - ima mnogo više realne potražnje nego što ima objavljenih oglasa, jednostavno masu firmi ne traži radnike preko sajtova iz razno-raznih razloga (da ne dužimo), nego u kafani - narodski rečeno.
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,769
    Thanked in
    3,330 Posts

Ima na Zzzcg ponekad finih eu projekata

30. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Uu al si mi ga rekao

Ne znam sto si toliko povrijedjen sto sam ti osporio temeljnu premisu iz tvog velicanstvenog posta sa sve pozivanjem na Zakon o radu, da krenes tako jako u stilu napacenog kosmonauta? Jesam li ti ja kriv sto nisi sposoban da ukapiras jednostavnu stvar koja je btw i za laike obradjena u tekstovima pa da se na mene istresas?

Dje je to Mans potvrdio?
    https://www.vijesti.me/v/760993?utm_..._share_counter
    Ovdje to ne vidim, a to je njihovo reagovanje.

Tako je kako sam ti napisao, ima neki vd je izabran u medjuvremenu, treba njega razrijesit prvo i tako to, nema automatizma.

Sent from my phone
    Bogami si ti sve u pravu. Skoro oa Medo.
    I ono da nije pokušaj ubistva oad nekome nogu motorkom okineš i to si u pravu.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    1,808
    Thanked in
    910 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    1. Nema sanse da udjemo u EU za 3-4 godine, pitanje je hoce li to biti i za 10. Jedini nacin je da nam daju free pass iz nekog razloga.
    2. Sve i da udjemo mislim da uopste nece otici toliko mladih, napratovi, nesto stariji mozda odu. Mlade nista trenutno ne sprecava da idu i traze posao u EU (ko hoce). Na kraju krajeva dobar dio mladih vec radi u EU (HR).
    Kad si član EU imaš EU pasoš koji ti daje mogućnost da zaradiš više nego kad odeš bez njega a i da se lakše zaposliš na nekim jačim radnim mjestima
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    334
    Thanks Thanks Received 
    1,600
    Thanked in
    1,223 Posts

Thumbs up

Lalatović Žižić: Zajednički da gradimo bolju budućnost

Predsjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić Milica Lalatović Žižić čestitala je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću, glavnom imamu za Podgoricu i Nikšić Džemu Redžematoviću, nikšićkom imamu Damiru Hodžiću i svim građanima islamske vjere Kurban-bajram.
    „U ime SO Nikšić, i u svoje ime, najsrdačnije vam čestitam ovaj veliki praznik koji svjedoči da su ljubav, zajedništvo i žrtvovanje za bližnjeg prečica ka spokoju, sreći i blagostanju. Na temeljima međusobnog poštovanja, razumijevanja i solidarnosti nastavićemo da gradimo još inkluzivniji i prosperitetniji Nikšić, i snažimo naše komšijske i prijateljske veze. Samo zajedničkim naporima možemo izgraditi lijepu sadašnjost, a budućnost učiniti izvjesnijom i boljom. Iskreno želim da praznične dane provedete okruženi onima koje volite, i da vas uvijek prate mir, sreća i svaki napredak“, poručila je Lalatović Žižić.
    https://rtnk.me/drustvo/lalatovic-zi...lju-buducnost/

Page 223 of 548 FirstFirst ... 123173213219220221222223224225226227233273323 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)