Dje je glibez?
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Bio sam na Lusticu prije par dana, ljepota. A Ulcinjani neka uzivaju u onom glibezu.
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Jr li moguće da ispriča čoek ovo ?
https://www.instagram.com/reel/DKNEr...FxaGJoaWdjYw==
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
E viđeh sinoć
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Vjerovatno misli po osobi (sto se njemu podrazumijeva) ali jako gadan![]()
Ali ga matira ovaj voditelj.
Nisam ja na booking,
Ali kod vas na booking na 245ea vi ste rekli 20e dnevno.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Kakav je ovo seljacki djilkos,zapamtio sam ga kad je korona bila,kad se zalio da mu trose ona sredstva za dezinfekciju.
Mada je i nedavno imao sjajan nastup,dje objasnjava da su drzavne plaze,njegova djedovina...pakao.
Od svega je istina da je sezona 40 dana i to je to
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ka u hotel ,ne iznamljujes apartman nego krevet..
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Zna on odlično na šta se mislilo, čak i da je stvarno bio neznaven u startu, valjda bi prosječno inteligentnoj osobi odmah alarm bio kad je voditelj pitao "evo može meni onda odmah 10 noćenja da uplatim ako je po 25".
Seljačina.
Jbg ovakvi drmaju po primorju i plažama.
Zato navijam da svaka sezona bude sve gora.
A dobro on je malo specifičan. Malo više.
Osim glumatanja i snebivanja oko cijene, porazno je ako je istina da ima samo 3 rezervacije. Opet kažem ako je istina.
A ja kao laik za turizam i tu granu privrede ne mogu da prihvatim da se ljudi iščuđavaju da je sezona sve lošija i lošija. Takva je godinama unazad. Samo se broj registrovanih gostiju povećava, ništa drugo.
Zašto bi iko došao u CG da ljetuje po ovim cijenama? Što im se to pruža od usluga i sadržaja da opravda tu cijenu?
Infrastruktura nedovoljna da istrpi ni pola gostiju, urbanističko uništeni gradovi, putevi u radovima na sve strane, parkinga ni za lijek niđe.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Mene ne čudi što je svaka sve lošija ali me čudi što iko dolazi ovdje da ljetuje.
Ja sad za praznike bio 4 dana u Hrvatskoj, All Inclusive resort na samoj plaži (30km prije Makarske), bješe super, puni utisaka se vratismo a ta eskurzija je bila jeftinija no bilo đe lokalno, npr. kod Žarka Rakčevića u Čanj.
Rijetko ko ima srece kao ovi nasi turisticki magovi, jos prije 5 godina je trebao da se desi kompletan krah sezone sa pocetkom korone i taman idealna prilika da se CG privreda okrene na drugu stranu kad sipak, dodjose Rusi i Ukrajinci puni kesa pa se preguralo nekako, posle toga u mix udjose i Turci i odrzase ih u zivotu.
Mi imamo vise srece nego pameti.
I to sto ljudi vole da istrazuju, ne vole da idu stalno na ista mjesta, a ponuda ovako lijepih obala u evropi je suzena.
Imas tradicionalne destinacije spanija, italija, francuska, grcka, portugal, i hrvatska.
Onda ko je avanturista ide kod nas i u albaniju.
Ovi jaci lanci kod nas ulazu 10-20 miliona godisnje u marketing, i to su ozbiljne pare, i dovode ozbiljne agencije i organizacije kod nas.
Zato nam valjaju Porto, Lustica i Portonovi, inace bi imali masovni apartmanski i kamperski turizam iz 70ih i 80ih, sa potrosnjom od 10-20e po osobi dnevno.
Ko ovo ne shvata, je vrlo ogranicen i gleda ruzicasto na neko raspalo vrijeme, kad smo bili klozet i poslednja tacka na svirali Yu.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Jeste
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Samo je Bit išao bez đece
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A nije baš ni da je faktor sreće presudan, nego prosto mi odavde gledamo to malo drugačijim okitzama + uzimamo što imamo zdravo za gotovo.
Realno, ti imaš ljude iz država koje imaju ok standard (čitaj: jači od našeg) ali im je skupo da idu na zapadnu obalu, ili su je već posjećivali u životu, ili prosto i sami imaju neku nekretninu na zapadu koju rentaju kad je sezona pa onda oni idu i istražuju druge, ili prosto preporuka usta do usta, algoritmi/push/pop up/reklame/dm u koji ljudi gledaju kao u boga i kad vide da im neko iz njihovog okruženja "tamo neđe uživa“ i oni bi da omaste brk. Boles' je svačija.
Druga stvar koju uzimamo zdravo za gotovo jeste more kome smo blizu, neki na 100 metara, neki na 100km, za prosječnog građanina Evrope, Amerike… ta distanca je njima ništa. Kum iz NY kad dođe, svaki dan iz Pg mlati do primorja i ne može da vjeruje da svi to ne rade, a on juri da iskoristi odmor, posjeti rodbinu i uživa tih 14dana dok je tu, jer brale u Jamerici toga nema, svo vrijeme ti pojede cesta i još ponešto.
Profil ličnosti koji dolazi prije i posle ljeta je više u fazonu slow livinga/ljudi u najboljim godinama/porodice sa čim ja iskreno baš nemam problem a takav je turizam bio nekad, i ne smatram da je to nešto raspalo i bzv, baš mislim da nam taj profil ljudi treba u društvu i u turizmu, pa kome milo kome krivo, lično u tome pronalazim smisao, u ovome drugome ne;
Za razliku od špica sezone kada dolaze napucani, histerični, željni svega, pod gasom i šmrkom, i apsolutno više to nema veze sa debljinom novčanika koji imaju, jer i u privatan smještaj, kao i u Lušticu, Porto i Novi, dolaze isti takvi. Ta fela naroda je... Samo neka su/ste zdravo.
Treće, ne mogu da vjerujem da ovo izjavljujem posle onog jučerašnjeg tragičnog događaja, ali sigurna smo destinacija u smislu da nemaš onaj osjećaj kao u evropskim metropolama da će te neko odžepariti, i dalje ljudi mogu da zaspu laganini na klupi pored mora ili u parku, mada nije isključeno da će se situacija i kod nas mjenjati jer se ne vrši kontrola življa koje nam ulazi u državu. A to što nam državu vodi mafija – e nisu krivi niskoplatežni gosti sigurno, pa mi dodatno i iz tog razloga ne smetaju.
Četvrto, nadam se da uđete 1 dnevno u market, i još po primorju, pa da vas pitam koliko vas obično košta 1 nepuna kesa? Da nije 10-20€? Svaki gost koji je došao je po meni vrijedan, on će pored noćenja platiti i taksu, trasport, transfer, gorivo, kartu neku, trgovinu ulaznicu, u marketu, pa neka plati i u restoranu/brzoj hrani ili sam da pravi – zaista je nerealno reći da se potroši 10-20€ dnevno po osobi danas. Cifre su mnogo veće, i svako ko je bio imalo vani, zna koliko mu košta dan po inostranstvu kad oće da se prođe.
Last edited by tigrovo_oko; 29-05-25 at 11:01.
Išao je ovaj stariji magarac od 6 godina, mlađeg je zajebala birokratija...
![]()
Sjetih se epizode iz Mućki,kad se Del boj prijavio kao roditelj Rodnija da bi mu put u Španiju bio besplatan.
Čuh i da je tašta sve uplatila i pripremila zahtjev da se novi pasoš đetetu izvadi...a kad je viđela da će da mu važi do 18-te godine...rekla je: ja snosim troškove.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 29-05-25 at 11:04.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks