da bi bilo sto promijenio u zgradu ,potrebni su potpisi svih stanara zgrade
Kome da se žalim na predsjednika skupštine stanara /upravnika?
Sent from my RMX3311 using Tapatalk
Na predsjednikaSEV-nikom.Možda upravniku da pošalješ neku inspekciju,ne znam koju,ako sumnjaš u neke neispravnosti
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Kako bi ono da ide naplata od firme ka ulazu ako zele da stave reklamu na fasadu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Nisam 100% siguran da skapirah pitanje u potpunosti tako da ako sam odlutao oprastaj.
Ako shvatih dobro imate ponudu odredjene firme koja zeli da stavi reklamu na vasu fasadu i interesuje te sta i kako? Super simple je, izglasate na skupstini, potpisete ugovor sa firmom i oni uplacuju na racun zgrade dogovorenu cifru.
Ono sto malo komplikuje stvari jeste da reklama mora da se plati i opstini (barem je tako u pojedinim primorskim opstinama). Treba jasno precizirati u ugovoru da taj trosak pada na samu firmu a ne na zgradu jer nisu uopste male cifre za vece reklame.
Ne ne nego nam se otvara kladionica u poslovnom zgrade pa za naplatu od reklame sto su stavili
To se trazi dozvola od sekretarijata za komunalne poslove i njima se placa taksa, s tim sto se istom predaje saglasnost stanara
nothing comes from violence and nothing ever could
Ma ja samo gledam da namaknem koji euro na ziro racun ulaza
O dozvolama i cudima neka oni brinu
Potpisete ugovor Ulaz i kladionica. Definisete mjere reklame i naknadu. I to je to.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Nemate sta da im naplatite ako su one regularne reklame koje su "unutar njihovih voda" (citaj: na zidu njihovog poslovnog prostora) . Niti trebaju da vam traze ikakvu dozvolu.
Bukvalno je ovo sto ti rece goozica. Trazi se dozvola i sekretijatu se placa naknada. To je sve.
Ako je pak reklama na dijelu koji ne pripada poslovnom prostoru, em im treba ova dozvola, em saglasnost stanara te tu vec mozda mozete i nesto da se upishite na racun naknade stanarima. :P
Zar spoljni djelovi zgrade,bilo da "pripadaju" stanovima ili poslovnim prostorima nisu zajednička svojina,pa samim tim treba i saglasnost stanara?
Tvojim logikom,ako ta reklama ide na npr,zid, fasade,donji dio balkona koji "pripada" stanu iznad poslovnog može da zakači reklamu u dogovoru sa stanarom tog stana a ne SEV-a?
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 29-07-25 at 11:52.
Nije moja logika, vec logika glavesina. Pricam ti iz iskustva (istina od prije nekih 10-ak godina). Sto se tice same logike i ja bih se vodio time da logika nalaze da treba saglasnost etaznih vlasnika, no barem u dolje dva navedena grada nije tako i sve i da zovnes inspekciju mozes to da okacis macku o rep.
1. Ako je reklama zakacena na sami poslovni prostor moze je staviti samo uz odobrenje nadleznih
2. Ako je reklama na bilo kojem drugom dijelu treba saglasnost stanara
3. Ako je cak i reklama koja nije zakacena na sami poslovni prostor (recimo zid) vec one mini metalne reklame ispred poslovnih prostora, i ZA TO ****** treba dozvola
Ovako je barem bilo u Herceg Novom i Kotoru. Jel' drugacije u drugim opstinama nemam pojma ali je ovo uredjeno na lokalnom nivou.
Nisu trazili saglasnost... Cuh se s ovim iz agencije ide valjda neka naplata 5-10e po m2 mjesecno jer su njih kontaktirali s obzirom da oni i vode ulaz
Jbga mislio sam da je vise ali sta je tu je
Za Podgoricu.
https://podgorica.me/wp-content/uplo...og-objekta.doc
Nema tu "placa se X - Y €", ili da se trazi od agencije. Ako u PG stvarno treba saglasnost etaznih vlasnika (a izgleda da treba), sve te gluposti koje vam govori agencija mozete osporiti jer nije bilo nista izglasano na skupstini stanara.
Ako je dvoriste oko zgrade i dalje na ime investitora (koji ima stan u etazi koja je nelegalna) da li ostali koji zive u zgradi imaju pravo parkirati se tu?Drugog parkinga nema i nikome u kupoprodajni ugovor ne pise nista o parkingu?Naravno nema skupstine stanara
Sent from my motorola edge 50 pro using Tapatalk
No Signature
Par pitanja prvo
Koliko je stara zgrada
Da li ona i dalje na njega(investitora)?
Imam jednu situaciju pa bih molio za pomoc, sto uraditi.
Naime, zivimo u stanu na pretposljednjem spratu. Na posljednjem spratu se nalazi penthouse koji pokriva povrsinski 5 stanova. Iznad dva stana je taj penthouse, a iznad ostalih tri je ogromna terasa. Desava se cesto, da se stvara nesnosna buka i skripa iznad nas koji smo ispod terase. Ne znam tacno o cemu se radi, ali kao da se nesto tesko konstantno vuce ili gura preko terase. Isao sam vise puta da zamolim komsije da obrate paznju ali je nazalost situacija ostala ista. Pisao sam upravo na grupu gdje je predsjednik skupstine i zamolio da se ovaj problem rijesi. Sto su mi jos mogucnosti? Hvala.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
two things are infinite:
the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe
Komunalna inspekcija.
Isti problem imam, kao da tegle mašine od 500 kila svaki dan iznad mene. Lijeno im je da podignu te stvari makar 2 centimetra od poda, nego je lakše gurati, to su uglavnom stolice, stolovi, stvari po kući itd...Osim toga dijete stalno trči po stanu, dijete je možda od 2 godine ili 3...Nebitno je li 15:00h kad je vrijeme odmora ili bilo šta, dijete trči kad ono oće. Ali npr kad znam da to isto dijete spava, npr naveče oko 22:00h otprilike nagarim muziku to što može pa ćemo se ćerat.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks