Da, nefunkcionalno mi je da rucam na terasu, i da, nefunkcionalno mi je da se tusiram pored wc solje, i nefunkcionalno mi je da spavam u onolike sobe sa uskim krevetima. Dvosoban stan mora ali mora da ide od 60+ m2 da bi bio iole funkcionalan.
Vidjeh dodatno da si prokomentarisao da svako dijete ima svoju sobu, mislis na dijete od 20+ godina ili?
Last edited by Winamp; 18-05-25 at 17:09.
Opet pljuvanje po Trudbeniku?
48 kvadrata, 2 spavace sobe, dva balkona i dva hodnika!
Iskreno, ja sam odusevljen, mislio sam da ne postoji teoretska sansa da se ovako nesto isprojektuje.
Bez zezanja, svaka cast arhitekti na projektu.
Samo, ja zamisljam ovakav stan nedje u Boku, pri vodi... dodjes na odmor sa familijom, svako svoju sobu, 2 balkona, pogled na more sa balkona. Za apartmane dje se boravi do nedjelju dana vrhunski projekat, mislim da je mnooogo bolja varijanta nego klasicni jednosoban.
Tako da drugovi, stan jeste funkcionalan i to je maksimalno iskoriscen prostor.
E sad, je li za zivot i oce li neko ovo kupit na Zabjelo, mozda jedino neko ko je pao na mali mozak. Mada sa druge strane, znam slucaj dje se povelika familija podigla i iskolovala iz garsonjere skoro pa duplo manje od ovoga stana, njima bi ovakav stan bio lux varijanta. Tako da...
I meni se ovo čini funkcionalno, no gledam ovo zaprepašćivanje, ovdje su se svi podigli izgleda u 150+ kvadrata...
Jbg, dosta ljudi ne može priuštiti veće, a i siguran sam da bi dosta ljudi (porodica 2+1 ili 2+2) uzelo prije 48m2 dvosoban nego jednosoban.
Može ovo još da se skocka fino, pogledajte samo Pinterest i kakvih sve ideja ima za male prostore.
Problematična je cijena kvadrata generalno, divljanje, a toliko praznih stanova. Problematično je što država tome ne staje na put godinama, a ne Trudbenik i njihovi mini projekti.
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Moze ovo izaci i bolje da se uzme nenamjesteno jer mi ovo izgleda da je namjesteno samo za stan na dan. Ja vise preferimam manje prostore koji su fino iskorisceni nego vece koji su prazni i ne vidim sta je odje tacno problem, al mu je cijena zlocin
Definicija funkcionalnog je definitivno drugačija nekima, jer ne može ti bit funkcionalna kuhinja sa dnevnom sobom ako nemas dje sjest da pojedes to sto si spremio za rucak.
Dakle, nefunkcionalno meni makar znaci bilo sto dje radis vratolomije u prostoru da bi zadovoljio osnovne potrebe.
Poenta mog posta je da bih radije zivio u funkcionalnom jednosobnom stanu nego u ovakvom krs dvosobnom.
Nemaju svi para? Nemaju, svako gleda za sebe, ali ja takodje komentarisem za sebe. Ni u ludilu!
Srecom, 80tih sam rodjen, kad se jos uvjek znalo gradit
Last edited by Winamp; 18-05-25 at 20:51.
Bolje uzet 300kvadrata placa i kucu 70-80m2 izgradit, no ove kutije sibica.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
A bogomi je kuća od 80 m² na placu od 300m²(posebno ako je j trendi naselju sa betonskim ogradama od 2m) veća klaustrofobija no dvosoban od 48m²...osim ako kuća nije neđe u vrh Sinjajevine.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Mene su "podigli" u manjem prostoru od ovog ali bas iz tog razloga mogu da budem zaprepasten ovim jer znam koliko je ovo neuslovno i koliko nije funkcionalno za porodicni zivot. Je li bolje od garsonjere? Jeste. Je li ovaj ko je opremao mogao mnogo pametnije? Jeste sigurno.
Cinjenica je da se jako lose zivi u Crnoj Gori i da ljudi nemaju uslove da se komodaju adekvatno ali i dalje to ne znaci da treba da nas bilo ko uci da je ovaj stan neki luksuz. Te price cime covjek treba da se zadovoljava i less is more ne odnose se na ove zatvorske celije od stanova, nego to nasa elita pokusava da laze sirotnju.
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
Ja sam pričao o projektu samo, ovako kako je sređen je nefunkcionalan za življenje iz prostog razloga što nije uklopljen sto trepezarijski a i svakako je dnevna loše raspoređena. Moglo bi se ovo srediti mnogo bolje, što neko reče vjerovatno je namješten za stan na dan varijantu pa se nije mnogo vodilo računa.
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Spremis rucak i rucas kod komsije.
Kao sto napisah, meni je ovaj projekat savrsen za neki stan za odmor.
I prostor je iskoriscen maksimalno. Ovo sto pominjete da nema dje da se ruca - ima, ali je dnevna lose namjestena... ispod prozora ubacit manju ugaonu, u cosak pored tv komodu, a do vrata manji sto. Nije stadion sto se prostora tice, je li skuceno, jeste, ali nista toliko sokantno ili "jezivo".
Pola mladjih parova sa jedno ili dvoje male djece zive u jednosobne stanove ove kvadrature, glavu dajem da bi im ovakav raspored vise odgovarao.
Jedino je sokantna cijena od 2500e u kucu na steroide na Zabjelo koju je gradio cuveni Trudbenik, ali mozda i prodje za ove pare... Mozemo mi sad razglabat dje je bolje zivjet, kuca, stan, ovamo, onamo, ali projekat stana je dobar i sigurno ima ljudi kojima odgovara
Last edited by 357; 18-05-25 at 22:35.
Ajde ne sprdajte se. Familija da živi u dvosobni od 45 m2. Ovaj je stan OK za ono čemu izgleda već služi. Dnevni najam.
Jednosobni od 45m2 pa je malo tijesan. Đe će plakari za famelju ili NDB bibiloteka neka zz knjige?
Tko leti, vrijedi...
prodaja - Garsonjera 30m2, namjestena+parking, City Kvart
place bb Cetinjski Put, Podgorica, Crna Gora
Cijena: 93.000 €
Bolje je ipak u garsonjeru podici 4-clanu porodicu da osjete migracije...
I jos su u siti ....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Slažem se da je 45 m2 premalo za dvije sobe al aj ti kupi danas 60 ili više m2.
Još ako je novo, pa ga treba i namjestiti, pa garažno mjesto...
U moju zgradu kad sam uzimao stan bio je jedan dvosoban od 60 m2, svi ostali su bili kvadrature u rasponu 35-55 tako da ti vjerujem.
Ima li ljepše zemlje sa većom fekalijom od arhitekture od ove naše.
Samo zaimšljam imbecila koji ovdje kupuje stan.
Vjerovatno onaj dvosobni od 45m2.
Još kad zastakliš lođe.
Nazdravlje našoj đeci, zaslužili smo ozbiljan reset u vidu neke prirodne katastrofe.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Evo Zain park bas agresivno na youtube reklamira, mene je ono top ali ne znam kakav je kvalitet posto se gradilo godinama... Zna li ko cijene?
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
two things are infinite:
the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe
Ko kaže da su prodali stanove ovdje, investitori? Možda su dali u kompenzaciju izvođačima ili vlasniku imanja, to nije prodaja.
Ne sprdajte se
I respect your wrong opinion.
Lukaj
Imas fino u sekciji Aktivni zahtjevi, Ugovori o kupoprodaji izmedju Erozox i kupca![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks