Preko volje uzeh Meile usisivač, i mogu samo da iskomentarišem da je ne jak nego prejak!
Za sad po kući vlada mir, što se usisavanja tiče....
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Preko volje uzeh Meile usisivač, i mogu samo da iskomentarišem da je ne jak nego prejak!
Za sad po kući vlada mir, što se usisavanja tiče....
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Na par mjesta čuh da ne preporučuju kupovinu ugradnih frižidera, jer je zbog cirkulacije vazduha bolje da frižider nije zatvoren sa svih strana, plus da često zezaju sa garancijom na ugradne, zbog navodne nestručne ugradnje i sl. Iskustva?
Zato što su zastiđe kakvog je malo u koliko mrče-sviće!
Nemam ni želje, ni volje, a ni snage, da prepričavam egzodus koju smo imali s novom, iz kartona, beko mašinom za suđe!
Ali čisto iz želje da niko ne prolazi ibret koju smo mi doma prošli, pokušavajući da reklamiramo pomenuto smeće, evo konkretno zašto:
Preskočiću koliko je dana stojala na sred kuhinje (priključena), i šta se sve dešavalo dok smo se natezali s prodavcem oko reklamiranja i svih ostalih aspekata,
-Gdje mi je na koncu šef servisa objasnio da je poplavljivanje kuhinje zapravo "feature" kojim nas njihova superiorna i sofisticirana tehnologija spašava od trovanja "sjajem"!
Matrakom koji se stavlja u mašinu, kako bi sudi sijali-caklili, što li.
Jer, vrlo jednostavno, ne-stavljanjem "sjaja" uopšte, izbjegavate mogućnost poplave i ne trujete se! Apsolutno genijalno zar ne!? Kakav feature!
Dobro, -A ako bi bilo baš neophodno upotrijebiti sjaj, koje "sjajeve", (kojih proizvođača), vaša life-saving tehnologija, ne voli?! Koje bi trebalo izbjegavati?! Naivno pitam ja.
Odgovor: -Nemoguće je reći, jer, znate, proizvođači znaju da miješaju stari neprodati sjaj - s novim, i onda dolazi do "pjenjenja" u mašini, koje, poisledično, uzrokuje poplavu..
hmm.. (velim ja), pitajući se, opet očajno naivno, -Pa zašto Gorenjeva odlazeća (radila 15 godina) i sadašnja Bošova (koja ni ona nije prećerano sjajna (iz nekih drugih razloga)), nikad nijesu poplavile kuću zbog tog istog sjaja ili bilo čega uopšte?! Misterija veća od porijekla života na zemlji!
Jedino što mi pada na pamet, -Valjda nijesu sofisticirane kao ova Bekova... ugh
Napomena:
Da budem iskren i pošteno kažem-pomenem, -Njihova mašina za veš (zajedno su uzete), radi bez problema i apsolutno nikakvih ni štucanja, a ne problema, bilo nije.
Ali ova za sude me toliko osičijala da je too...
Džabe da mi bilo što njihovo čovjek da, samo bih iznio pored puta da pokupi neko.
><
Prvo neprofesionalnost istih, i sisnjarski odnos kod bilo kakvog problema.
Idiotski pristup tipa oni su u pravu, i samo su oni u pravu, i uvijek su u pravu. Kao da danas covjek ne moze da dodje do tehnicke dokumentacije, servisnih vodica, ili uopste da pronadje informacije na Internetu.
Problemi sa sudom masinom - ako poplavi nece da pogledaju sta je problem/kvar, nego ti kazu ako se opet desi da ce doci da pogledaju (muka im je guzici da ispuste vodu iz sudo masine, pa pogledaju fino da pumpa od iste kaplje zbog loseg dihtunga na 'novom' uredjaju). Nov uredjaj ne bi smio da plavi, pa ne znam sta da je u pitanju - naravno ako je stvarno nov uredjaj u pitanju, sa novim dihtunzima i sl. a ne potencijalno izraubovan do max.
Problemi sa ves masinom - stravicna korozija posle 3-4 god. koriscenja, sto ukazuje na fabricki feler, los kvalitet, odn. nepostojanje antikorozivne zastite. Zamisli na uredjaju koji treba da je dizajniran da radi u okruzenju sa potencijalno visokom vlaznoscu vazduha nema antikorozivne zastite. I naravno kad im ukazes na fabricki feler, nece da cuju, jer ves masine trebaju da se drze u spavacoj sobi, pod klima uredjajem, i odvlazivacem vazduha. Mozda jos covjek da pjeva svaki dan ves masini, da ista ne pati 'psiholoski' i korodira
Jos jedan izgovor je bio da ves masina korodira zbog korozivnog efekta deterdzenta za ves. Na pitanje pa zaboga kako to korodira spolja, a deterdzent za ves je unutra/u bubnju, a bubanj ne korodira, na sta nemaju odgovor.
Uglavnom zaobici nasiroko, po pitanju svih uredjaja. Sisnjari uvoze otpad, i to je to. Bolje ustedjeti sebi vrijeme i zivce.
Siutacija je sledeća….
Iz jednog salona, prijatelju iznijeli mašinu za sudje, postavili je u dnevnu na tarket KOJI NIJE LAKIRAN (u izgradnji)
Platio im je iznošenje itd, naravno puštila je vodu i nagrdila tarket, moraće da mijenja, ne može hoblovanje valjda….
Rekao bih da je 90% njihova greška? Znali su da ima vode i da se može desiti da procuri….. mogli su je nedje na pločice staviti….
Kontaktirao ih je al se prave ludi![]()
Svaka ima malo vode. Samo, ne moze se prosuti dok se crijeva ne razmotaju ili masina okrene naopako.
Zapakovana full, pustila vodu…
Ja nisam imao toliko lose iskustvo kao kolege u prethodnih par postova i stvarno serviseri su izlazili u roku od 2-3 dana da rijese problem i vazda bez rijeci, ali je problem kvaliteta uredjaja
Prvi problem je bio sa masinom za ves dje je za manje od godinu dana starosti uredjaja probio grijac i drmala nas je struja po kuci a se cesme dohvatimo (ajde ima malo krivice sto nema fidove sklopke i pitanje je kakvo je uzemljenje jer je stara kuca) ali svakako problem kao ne daj boze kad na bojler probije grijac(nagrizao ga kamenac) i nevjerovatno da se desi to posle godinu dana a grijaci bi trebali barem po 15-20god da rade... rijesili su to u garanciji i tu mi rece serviser da garancija na sve djelove je 2god a samo na motor invertorski je 5godina (to je ona garancija 5godina sto oni prodaju) . Tajmer ne radi ok , vrijeme trajanja pranja neprecizno ali ne u par min nego u pola sata i vise ...
Drugi problem je bio sa sudomasinom koja je prestala da radi , dosao serviser ocistio neki senzor i rijesio problem (to nije bilo strasno u sustini senzor vlage pa iz sigurnosti gasi masinu , sledeci put kad se desilo ja sam to odradio) .
Treci je ravna ploca koja nam je pokrivila svo posudje (sto se nije desavalo na prethodnu) , izgleda da po sredini kola isijava nenormalnu temperaturu a na obod ploce dosta manju i jednostavno svaka serpa/tiganj je dobila stomak po sredini (nije vala najjeftinije posudje a nije vala ni zepter) .
Cetvrto, na rernu donji grijac radi kao lud , gornji dosta slabasno plus nema svijetlo unutra (ovo je mozda moja greska sto nisam provjerio prije kupovine al mi se to cinilo da je nesto sto se podrazumijeva da ima rerna )
Prethodni beko smo kupovali 2007god kad smo kucu renovirali i sve je trajalo do 2012, bukvalno je u godinu dana jedan po jedan uredjaj otkazivao i vodjen time da se vala otplatila ta tehnika posle ~15 godina koristenja nisam popravljao nista bez masinu za ves na koju je prvo bio crkao lezaj al posle 2mj crce i pumpa i tu i ona ode na zamjenu . Kako smo imali pozitivno iskustvo tada sa Beko kako je sto crkavalo opet smo kupovali isto beko i gledao sam da nije osnovni model nego neki srednji jer masina za ves je bila njihova i od 300e i od 700e a ja sam uzeo od 420e , isto tako ostale uredjaje .
Sad kad sam radio kuhinju u stan , nisam bio bas u prilici da se razbacujem parama i kuhinju smo radili od iverice (umjesto medijapana) al na tehniku sam tu razliku u cijeni prebacio . Ima li razlike , moram reci da ima . I sama izrada je daleko kvalitetnija, masinu bekov sam sam iznio iz kola u kucu i postavio ova bosch ima 75kg (bas sam gledao na specifikaciju ) jer nisam mogao da vjerujem da je toliko teska . Frizider okruglo 90kg ja i brat ga jedva iznijeli sami , da je josh dvoje bilo sa nama nebi marilo (nije sto je 90kg previse ali je glomazno josh ne valja da se izvrce) . Sto se tice ugradnog frizidera ja sam ga zaobisao jer je svaki gabaritno velik a unutra daleko manji prostor pa sam ipak uzeo klasican frizider
Malo se raspisah jutros![]()
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Meni Beko šporet i mašina za suđe evo 13 godina bez problema. Odnosno prije nekih godinu grijači rerne ali posle toliko nije ni čudo. Veš mašina nekih 10ak godina bez kvara, a i kvar je bio neka glupost zaboravio sam, 30e čini mi se.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
To je ono sto prica vecina, ali izgleda da je sa novim uredjajima bas opao kvalitet.
Ja uzeh neku njihovu masinu za susenje (TP), radi ne bataljuje, malo trosi, ne cuje se. Do kad ce, vidjecemo![]()
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Iskustva sa Samsung veš mašinama?
Veli jedna gospodja umorih se a sto si cinjela ja bogme naslozila sudje u masinu i izvadila...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
AEG daje mnogo više od Boscha, za isti novac. Čak je i dosta njihove tehnike made in Germany. Ja sam uzeo rernu, mikrotalasnu i sudomašinu. Perfekcija.Uzeo prije jedno dva mjeseca, doduše neki baš über model za 11kg veša i da te ne lažem, ne prođe 3 dana da žena ne pomene koliko je zadovoljna. Toliko dobro i efikasno pere, da smo batalili kupovinu Ariela i prešli na neki upola jeftiniji deterdžent jer razlike u rezultatu nema. Sama dozira sve tečnosti, masa funkcija i prilagođavanja programa pranja, da bukvalno može od 15' do 4h da pere, čak i neki Bubble Soak program đe se roba otkiša po ure u deterdžentu prije pranja. Šalje notifikaciju na telefon kad je završila ili ako fali čega da se dospe... Ma ludnica totalna, taman sutra odoh po sušilicu iz iste serije.
P.S. 20 godina garancije na digitalni inverter motor, ej!
Sent from my S25 Ultra using Tapatalk
Last edited by guvarana; 25-05-25 at 22:44.
Stay salty.
Lg,onaj neki osnovni model,prali sa Ariel itd. Vec duze vremena Arix bosanski, sad smo uzeli dzak Ida(ista fabrika, samo jos jeftinije) da probamo njega. Jednako pere djecje bijelo, umazano svim i svacim i moju radnu robu. Cebad, patike, sve se pere u nju bez problema.
900€ a kako nece prat brate moj
https://www.tehnomax.me/bijela-tehni...b7b9egbu4.html
Bila je preko 100€ jeftinija kad je uzeh.
Sent from my S25 Ultra using Tapatalk
Stay salty.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks