Suma sumarum ja sam jos na vdsl 40mbps magenta L
plot twist 69 mreza signal = 0
E - EDGE kao malo dijete kad sam bio.![]()
Koliko se sjećam za ISDN nisu bile potrebne dvije linije, išlo je preko jedne parice ali si mogao da pališ 2 kanala od po 64kbps i u tom slučaju su se sati internet računali duplo. Santis modem je bio u pitanju, ih kad se upale dvije zelene lampice koje su oznacavale da radi u 128kbps![]()
Bio sam među prvim u CG kao testni korisnik, lijepa to vremena bjehu...Više mi je to bilo wow no prelazak sa adsl na optiku
Za firme je testno mislim samo bio i primarni ISDN E1, do 1Mbps, to je tek bio domen naučne fantastike tada...
edit: Mada ipak moguće da su i dvije linije bile u pitanju
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Last edited by BiTrAtE; 12-04-25 at 22:11.
Mogao si da imaš jednu paricu, ali si morao da imaš dvije linije na njoj. Sa obzirom da su tada bile analogne ili starije digitalne centrale većina korisnika u startu nije mogla preko jedne parice da ima dva broja, pa je morala da zakupi još jednu paricu kako bi imala ISDN.
Meni je kod ISDN bilo wow efekat kada smo shvatili da možemo u isto vrijeme da pričamo i da imamo internet.
Ti si testirao za PG, ja za BR
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
I ja za BAto je bila revolucija (ISDN) zbog brzine i stabilnosti nakon 33.6, jer u BA su bili samo ti modemi na strani telekoma/icg. I bila je neka fora da su preko RR linka imali uplink do koncentratora i to je bio neki uzas. I onda smo morali da zovemo broj u PG, a onda ide medjugradski poziv… Dialup je krenuo i nedje i prije 2000.
Imam nalog na eBay koji sam otvorio 1998…tako da tada je nedje i pocelo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Cuvanje konektovanje preko modema(fiksni ne radi naravno zauzet),plaćanje internet sati,a joj srećna vremena MIrc,i čuvena rečenica roditelja: Dosta si bio na internet,ako umre neko ne mogu nas dobitiPosle 23h
I skidanje jedne pjeme od 3MB cijelu noc,ako ti ne pukne konekcija
Sent from my RN12 Pro using Tapatalk
Pozivanje dialup na 9803, kasnije izađe 9802 koji je bio nešto jeftiniji.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
I onaj zvuk modema, i iščekivanje oće li se nakačit, da se nepropušti važan događaj na MiRC
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Ja sam se kacio na Beograd jer se desavalo da se na nase brojeve ne moze nakacit.
A tek ako ti je broj dvojnik , pa zauzeto i tebe i komsijipa se budni jer mu ne radi telefon cio dan …
Sve to ima svojih čari , koliko smo se mozda malo mucili toliko je bilo i zanimljivije . Skidanje pjesama preko limewire , ukljucis download 20pjesama uvece i legnes da se do ujutro skinu … a tek oscicanje uz mIrc
Juce bas komentarisem sa drugom , kako smo cutovali pjesme i konvertovali da bi sto manje zauzimale da bi mogli vise njih na tel da prebacimo . Nokia 7650 memorija 4mb , posle nje 3650 sa memoriskom i mem od 32mb ihaaaa … a sad memoriska od 64gb kosta 10e(mozda sam mnogo i rekao )
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Sjeća li se ko disketa 5.25
I tad je bio skup Telekom
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Internet cg. Ubijali su. Jedini provider jedno vrijeme.
Čini mi se da su bili onamo neđe kod pozorišta
Net centar je prvo bio u Bokeškoj a onda u Vučedolskoj.
Tako je. Na kraju Vučedolske je bio Internet CG. Dobar naziv
A evo i za koliko smiješno novca je kupljeno 40% vlasništva Interneta Crna Gora
https://forum.cdm.me/showthread.php?...-od-Obradovica
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Šteka li kome optika trenutno, zadnjih pola sata radi-ne radi... ?
Srećno bilo!
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Meni nije radio wi fi od srijede prošle, u četvrtak sam prijavio, u ponedeljak (prekjuče) dolazio čovjek i rekao da ne valja linija a juče ekipa nešto čačkala između spratova i opet nije radio dok nisam pozvao 1500 i onda proradi. Kolika je vjerovatnoća da su nekom od komšija radili nešto i da su mi to fizički oštetili?
Sent from my 2409BRN2CY using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Ojha, da je vijecna
Kako rekose ono, bolje je sto je TKCG u privatnom vlasnistvu (putem koruptivne privatizacije dokazane na sudu u US), nego u drzavnom, pa neka iznose extra profit vani, tako sto ce da deru kozu gradjanima.
Umjesto da cijene usluga padaju, jer je mrezna oprema/infrastruktura sve jeftinija, one rastu, kakva 'logika'.
Sve super i regularno.
Odakle ti to da je mrezna oprema sve jeftinija?Ukoliko kupujes ruter sa wifi standardom od 2010 godine, vjerovatno da ta oprema jeste, ali ako kupujes wifi 7 ruter iz ove godine to ti je 500 eur
Nije bas prosto doci do nize cijene za telco usluge, ali kad smo prodali infrastrukturu Telekomu definitivno smo obogaljili konkurenciju koja je osnov za nize cijene. Danas Telekom nudi 2Gbps download dok najveci konkurent ne prelazi 500Mbps
Njak Njak Njak
Telekom CPE ne kupuje u tagoru na komad nego preko grupacije na tenderima i dobiju dobre cijene.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Je li ti stvarno mislis da jedan TK provajder placa WIFI ruter 500 EUR?
Na tu kolicinu WIFI rutera, cijene su i vise nego smijesne.
Enterprise mrezna oprema je takodje nikad jeftinija, switchevi, ruteri, DPI/firewall sistemi, i isti se ne kupuju svake godine, nego se amortizuju na 3-5 i vise godina, u zavisnosti od firme.
Momci poredim cijene samo kao argument da tehnika nije jeftinija ako se prate nove tehnologije. Nisam mislio da Telekom kupuje lokalno rutere, vec da po lokalnim cijenama mozete shvatiti sta je poenta
Njak Njak Njak
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks