A diskove koje marke?
Ako imas para za bacanje uzmi ATE, ako si normalan onda Bendix.
Prema tome, šta da ti kažem?
A diskove koje marke?
Po konfiguraciji tvog auta i kocionog aparata te plocice su preko 117eura...
Pa i sa popustom su skupe bilo koji navedeni brend plocica...
Jel pricamo o Pasatu 8ci ili Audi ?
Za Pasata su jeftinije plocice eto za utjehe...
Za Passata prednje:
Bendix 45
ATE 80
Textar 60
Sin mi ima Škoda fabia 2017g. 1.0mpi 55kw,ima start/stop.Trenutno na izdisaju akumulator koji je zatečen u nju(66ah,obični,nije ebf,agm...)
Što preporučujete:
1.Staviti odgovarajući agm aku?Koji i koliko ah i kolika starna struja?
2.Softwerski ugasiti start/stop i staviti neki obični aku?Koji i koliko ah i kolike startne struje?
Hvala
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Update:
Upravo izgašen S&S.Sad ako neko zna koji aku da mu kupujem.@TAKUMI,bači savjet,pređi preko mojih podbadanja tu i tamo,makar zbog brenda i modela kola,odnosno nostalgije.
@miovrag,i do sad je u njega bio obični aku.Takvog smo ga zatekli u autu i vozili zadnjih 2g a ko zna koliko je prije toga bio u autu.Nekad je odrađivao S&S a bekad ne.
Last edited by joni; 11-05-25 at 19:57.
Last edited by TAKUMI; 11-05-25 at 20:20.
Nista mu nece biti. Metni obicni ako si ugasio SS.
Paa da pocnemo, nije bas sve u cijeni
Koliko ja znam, nije bitno da li je upaljen ili ugasen start stop, bitno je da se kodira/konfigurise auto za tip baterije zbog toga sto se AGM baterija puni na nesto manju voltazu, ali na mnogo vecu amperazu...
AGM moze da primi i do 5X jacu struju punjenja nego Lead Acid iliti standardni olovni akumulator.Zbog toga se i koristi u vozilima sa start stop sistemom, zbog brzeg pripunjanja.
Ista ta stvar moze napraviti problem kasnije, kad olovni akumulator ostara, pa ga alternator bude prejako pripunjao, toliko da kljuca kiselina u njemu.
I sam alternator je nesto jaci i drugaciji, a i mnogo skuplji nego na vozila bez start stopa...
Jos jedna prednost AGM-a je sto je mnogo stabilniji pri promjeni temperatura, pogotovo kod jako niskih temperatura zimi.
P.S ne kazem da nece radit i da ce ti auto eksplodirat prvi put kad okrenes kljuc, ali problemi jesu moguci malo kasnije
Last edited by Laz; 11-05-25 at 21:43.
Eto,nisam ovo znao jer bi rekao čovjeku da to kodiranje pogleda kad je gasio S&S.
Mjereno voltmetrom,prilikom rada na leru U=13.9V.Posle duže vožnje,na ugašen motor U=12.5V,kad se da kontakt 12.3V,kad se zavergla kratko pane na 10V,pa poraste na 12,5 a za nekih sekund-dva dok radi motor na leru podigne na 13.9V i toliko drži stabilno dok je na leru.U zadnjih mjesec dva mu nije htio upalit bez kablova,a posle 4-5min ugašenog motora i uključenih 4 žmigavca.Tako zaključih da je aku na izdisaju.
Last edited by joni; 11-05-25 at 21:53.
Laz, jesi li znao da auta sa AGM i SS imaju pametno punjenje? Puni onoliko koliko je potrebno.
Kakve veze ima kubikaza sa alternatorom? Pa treba ako je AGM fabricki, bas zbog brzog punjenja.
Modeli bez SS-a imaju alt. od 110 A.
cupaj dpf, vadi klapne, gasi egr, vadi agm/efb stavljaj obicno
#balkanizam
aj izvadi iz leksusa akumulator, pa mu stavi obicni od 55A
Last edited by Laz; 11-05-25 at 22:10.
Izvini brt, presao sam u lude naucnike otkako vozim ono vozilo
sta cete vi sa vasim skodama
![]()
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks