Zavisi sta slusas od muzike...Ne mora nista da se trese, nego ljudi nagare bass na maksimum
Zatvorena kutija nikad ne moze da ide toliko nisko i glasno koliko moze bass reflex ili bandpass ili t line kutija...
Generalno za rep, house, techno gdje imas bas niske tonove koji su pola trake, bolje je koristit neku kutiju sa portom...
Ako slusas rock, metal, pop itd bolje je stavit zatvorenu kutiju, jer svira preciznije, neces imat zvukove porta/vazduha koji ulazi-izlazi, a i u tu vrstu muzike gotovo nikad nemas tih nekih ultra niskih tonova.
Zatvorena kutija je obicno manjih dimenzija, i vise prasta ako se ne ispostuju parametri zvucnika(sto se tice litraze kutije).
Kutija sa portom je vec nauka, malo ozbiljnija matematika...Treba racunat velicinu porta, duzinu porta itd...Tesko se to u kucnoj radinosti bas dobro cuje.
Imas one kalkulatore, ali moras znat milion parametara od zvucnika...
Pa pretežno Rock ide, ponekad hiphop i ovo savremeno.
Mislio sam da pazarim Focal 10", ali dolazi bez kutije, tako da moram nešto da skarabudžim.
Probaću sa zatvorenom kutijom, pa da vidim kako će da ispane na kraju
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ja se malo ponovih
Focal Flax Evo PS165 FSE
Djeluju solidno, viđećemo kako će zvučat
60w RMS
91.5db
70-28000Hz
Last edited by mur3633; 25-12-24 at 15:02.
ovo je greota u kola stavljat
Nije nije,samo dobro pojacalo
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
zbog izgleda velim...ka da su napravljeni za neke skupe hifi bookshelf zvucnike...u kutiju od orahovine ili bambus neki![]()
Vrijede svakoga centa. Eto toliko.
Probao sam lijevu stranu samo, tek sad vidim kolika je razlika.
Biće poneki snimak kad složim sve.
Kako snimak može da prenese kvalitet zvuka, to mi je odavno nepoznanica?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Stay salty.
A ne može, ali bar približno
gledam da ubacim multimediju u 2 porodična auta (Land Cruiser J120 i Golf Plus), pogledah par stranica koje sam našao na IG, ljudi ili ne znaju, ili ne žele da daju naziv konkretnih modela koje nude ili njihove specifikacije, samo napišu osnovno (koliko RAM-a, koliko interne memorije, koja dijagonala i sl).
gledao sam testove ovog lika, Kinezi su otišli daleko i po pitanju hardvera, i po pitanju softvera:
Nudi li se šta od ovoga kod nas? I ko to najbolje radi & ima najbolji izbor?
(nečitko)
Može li ovo proći?@Laz
1000w na 1ohm
650w na 2ohm
I Rockford Fosgate Punch P2 sub
A djee, ispao sam iz togaTo je diskoteka, ima da ti odsarafljuje zadnje tockove
Sve u svoje vrijeme..vjeruj mi da vecinu vremena sad vozim u tisini
Eo godinu ipo kako sam predao daciju mojima da voze, ne stizem da izvadim iz nje onu muziku da im gepek ne zauzima...3 pojacala, ekvilazer, kondezator, vufer....nije vala ni do prostora, nego me je strah da se ne zapali sta nedje
Meni za bmwa uzeh one zvucnike, evo 5-6 mjeseci stoje, iskreno baaas mi je muka da razglavljujem tapacire i da radim oko toga
A u spajiz imam jos 3-4 pojacala koja sluze za skupljanje prasineCekam za 30 godina da ih prodam ka antikvitet
Last edited by Laz; 30-04-25 at 21:32.
Nista bez muzike u auto, da se fino cuje i da nije za pjesake nego za usi koje su u vozilo
Kad vidim golf 3 spustenih stakala, gepek trese i gleda se ko ce okrenut glavu na to leelee leelee leelee to je nekad bilo ono bas IN sad vec po meni seljacizam.
To je uvijek bilo seljacizam.
Prema tome, šta da ti kažem?
Za*ebano kad nema klimu ili ne radi pa moraš stakla spustit ljeti
Ali ima šiber koji je utopljen u silikon da ne pusta vodu.
Uzimam nesto od tih antikviteta za krpanje aktive sounda/silencera![]()
https://ibb.co/TBMq328Q![]()
Preporuka za neki solidan Android stereo, nesto kao sa slike. Nebitan model samo da je ova velicina i da nesto valja.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Manje više ti je sve to isto s****, drugo pakovanje što se kineza tiče. Gledaj da ima što više rama, što jači procesor i što bolju rezoluciju ekrana.
Tako je, sto vise RAM-a i sto jaci procesor.
Prema tome, šta da ti kažem?
Tražim neko DSP pojačalo sa bar 7 kanala. Ima li đe kod nas da se to kupi?
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks