I ova sto sad dolaze iz EU, su samo tako 'nova'. Ne zna se koje je gore od goreg. Izadju iz fabrike kao skart, poluzavrsen proizvod, izrabe ih u EU, i onda na Balkan kao 'novo'.
Dosli raspali francuski SUV-evi sa motorom od kosilice za travu, na 50K EUR. Za te pare moze coek u US da kupi Lexus NA da ga nadzivi.
Ako pricamo o ekologiji manje ce taj Lexus da zagadjuje za svoj vijek trajanja, nego ijedno od ovih EU auta (kako novo, tako i staro). Da ne pricamo o tome sto ti francuzi (a bogme i njemacka auta u skorije vrijeme koliko citam) efektivno postaju otpad cim malo izadju iz garancije.
Toliko o 'ekologiji'.

Reply With Quote
Kada sam ja bio svojevremeno trazio za sebe nadjem firmu u Litvaniji koja uvozi polovna kola iz USA, brutalna auta. Ali ne moze zbog zastite domacih postenih dilera... Neko mi rece da su i u Albaniji olabavili pravila pa uvoze i iz Juzne Koreje gdje je takodje dobar izbor.
) da je Belgija medju bolja mjesta za trgovinu auta, ali su jace cijene, a Holandija je valjda sad popularna jer su cijene ok za nase uslove.. neka me neko ispravi ako grijesim.

Bookmarks