Ja bi ti preporucio Dujovice na staru Zlaticu. Jesu skuplji ali nema greske. Ako ti bude trebao broj, salji poruku.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Majstor je ustanovio da 1.6golf 7 tdi trosi vodu zbog prolema sa motorom., pola litra na 200 km Sumnja na blok motora posle neke dijagnostike, preporucuje da se uzme novi motor. Nije otvaran motor, da bi bili 100%. Koga preporucujete da moze da napravi tacnu dijagnostiku, da se otvori i pogleda motor? Je li imao neko slicna iskustva i ko je majstor za ove stvari. Hvala
Don't be afraid to be weak
Don't be too proud to be strong
Ja bi ti preporucio Dujovice na staru Zlaticu. Jesu skuplji ali nema greske. Ako ti bude trebao broj, salji poruku.
Daju garancije. Malo ces cekat da dodjes na red i skuplji su malo. Ali odlicni majstori.
Mehaničari su postali baš bezobrazni. Većina naravno ne svi. Neće niko oko motora da radi. Pa koji ste vi onda Q.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Auto preslo 195k. Redovno odrzavan evo vec 9 ta godina. Sto je najgore to auto mi vozi majka, ne mogu staroj zeni dati neispravan auto i rec joj dosipaj vodu dobro je to. Polovni motor je oko 1000, problem je sto se nikad ne zna sto se dobije. Nisam mehanicar ali valjda vrijedi otvoriti i pogledati prije nego sto se baci u smece. Ovaj moj meh. Je dobar momak ali mislim da nema vremena, znanja niti opreme da se bavi ovim ozbiljnijim stvarima. Takodje necu da se bavim preprodajom pa da ja nekog za***** i uvalim auto u neispravnom stanju, za sto bi se mnogi odlucili. Eto da imate u vidu kad kupujte polovno da se i ovakve stvari mogu desit.
Ako ne gubi vodu na neko crijevo ili racvu sto je sigurno mehanicar provjerio ,jedino ostaje dihtug glave motora ili sama glava .Digtung i ravnanje glave ne moze preci 150-200eur,ako je problem do same glave ona je nekih 300eur po oglasima.Kad se ta glava skine kod Milica moze se odraditi hidro test i ravnanje iste.
Ako Vam treba mexanicar imam par brojeva kojim to nece biti problem.
Poz..
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
U medjuvremenu sam se edukovao, kao za sve kod nas, mora se znati više nego majstor. Dihtung glave je u pitanju. Dobio sam 2-3 preporuke za majstora do sad, svaki mi je rekao zovi me za mjesec, za dva za tri, niko se nije htio posla uhvatit. Koliko sam razumio za to treba znanje i iskustvo kao i potrebna masinerija za ravnanje. Zna li neko provjerenog majstora, koji daje garanciju i zna da rijesi ovo? Ako treba idem i van CG ali ocu da se napravi kao treba.
provjeri to opet, ima raznih metoda ali nijedna nije 100% pouzdana.
meni je auto nedje gubilo rashladnu tecnost ljetos, otisao do jednog majstora u Tivat koji je testirao prisustvo izduvnih gasova u posudu za rashladnu tecnost, uzeo da proba auto (ja budala ga pustio da se on sam provoza) rekao dijagnozu - dihtung pod glavu motora, kvar od 500-1000 eura i mjesec dana auto da lezi kod njega
meni nije bilo tesko pa se malo posvetih i vidjeh da je jedno crijevo puklo, koje je inace 20-30 eura ali ga nije bilo pa sam narucio original VW za 75 eura i cekao ga mjesec dana.
majstor mi naplatio 30 eura zamjenu i kapi jedne auto nije potrosilo od tada, par mjeseci 6000-7000km.
Ne znam za ovaj motor, ali neko ce se pametniji vec javiti, moze li da gubi na hladnjaku egr ventila.
Sent from my Fold using Tapatalk
069326375
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Da li je ispitano sa pritiskom, pricam iz licnog i slicnog iskustva. Kada je spojen vazduh pod pritiskom na bocu, ustanovilo se da kaplje na račvu koja nije vidljiva iz prve.
Ispirali sistem rashladni
Onda je trosio vodu na hladnjak usisne grane,zamijenjen isti
Opet ispirali sistem
I opet trosi vodu i konstantno prlja sistem rashladni
@OpUsTeNo
Na mog passata b8 je bilo do hladnjaka ulja, to jest, popustila gumica na hladnjaku i tu je puštala tečnost.
Pored toga neka provjere usisnu granu da nije pukla. Napuknuće može da izazove malo gubljenja tečnosti i kada poćeraš auto do 3000 obrtaja izlazak crnog dima i ulazak u safe mod.
http://www.youtube.com/watch?v=FliGuYrDla8&NR
Mr_G_rUzNi aka mrG1
Ako se neko nadje u mojoj situaciji vrlo koristan savjet - POVEZITE AUTO KOD 2-3 MAJSTORA
u masline majstor MIKO rasovic iza otpada ivanovic. Dovezao sam auto u 9 u 12 popodne mi je rekao da gubi vodu na hladnjak grijanja unutra. Pokazao mi je na papucicu od kocnice dje kapa. Zamjenio to u AC cervis za 150 eura. Rijesen problem.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks