Ne bi valjda Slovenci tako, ipak su oni u EU
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...g-drzavljanina
Ovi poceli kao amerikanci, ubijaju ljude dok privode i niko na kraju ne odgovara, majku im mrtvu...
Dje je nasa drzava poslije 4 mjeseca da istrazi ovo? A bice nemaju vremena jer su u poslu oko Arapa.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Ne bi valjda Slovenci tako, ipak su oni u EU
Bezobrazna im je policija samo tako,Cro su manje vishe ok,ovi dosta bezochni.
...
Parkinson je bio veoma rijetka bolest sve do početka 20. vijeka”, kaže Blum. “A onda, sa poljoprivrednom i hemijskom revolucijom, i eksplozijom upotrebe pesticida, stope su počele da rastu”.
Evropa je preduzela neke korake na osnovu naučnih saznanja. Parakvat - herbicid hemijski sličan MPTP-u - konačno je zabranjen 2007. mada tek nakon što je Švedska tužila Evropsku komisiju zbog ignorisanja dokaza o njegovoj neurotoksičnosti. Drugi pesticidi za koje se zna da su povezani sa Parkinsonovom bolešću, poput rotenona i maneba, više nisu odobreni.
Ali to nije slučaj svuda. Parakvat se i dalje proizvodi u Ujedinjenom Kraljevstvu i Kini, prska se po farmama u SAD, Novom Zelandu i Australiji, i izvozi u djelove Afrike i Latinske Amerike - regione u kojima stope Parkinsonove bolesti sada naglo rastu.
Među hemikalijama koje su i dalje u upotrebi, nijedna nije izazvala više pažnje - niti preživjela više sudskih bitaka - od glifosata.
To je najrasprostranjeniji herbicid na planeti. Njegovi tragovi mogu se naći na poljoprivrednim zemljištima, u šumama, rijekama, kapima kiše, pa čak i u krošnjama drveća duboko u evropskim prirodnim rezervatima. Prisutan je u kućnoj prašini, stočnoj hrani, voću i povrću iz supermarketa. U jednoj američkoj studiji, glifosat je pronađen u 80 odsto uzoraka urina uzetih od opšte populacije.
Godinama je glifosat, koji se prodaje pod brendom Roundup, u središtu međunarodne pravne i regulatorne oluje. U SAD, kompanija Bajer - koja je preuzela Monsanto, originalnog proizvođača Roundupa - isplatila je više od 10 milijardi dolara za poravnanje u tužbama koje povezuju glifosat sa ne-Hodžkinovim limfomom.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Policajcu uslovno pola godine zatvora zbog hapšenja mitropolita Amfilohija!
Službenik Uprave policije P.M. (36) iz Podgorice uslovno je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog protivpravnog lišenja slobode sada pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića 22. juna 2020. godine.
Kako tvrdi, načelnik CB Podgorica je odmah počeo da govori da nijesu uspjeli da izvrše službenu radnju, odnosno da uruče poziv mitropolitu Amfilohiju, i da pođu na Cetinje da ga uhapse, da vide da li je u Manastiru Ždrebaonik i da ga „rode“, odnosno da ga stvore.
Sjutradan je poslat da sačeka mitropolita ispred hrama i uruči mu poziv. Tamo se nalazio neka tri sata, razgovarao sa sveštenstvom i nije uručio poziv, ali se mitropolit nakon toga sa dva advokata pojavio u policiji da da obavještenje. Oko 12 časova tog dana počeli su sa uzimanjem izjave od mitropolita Amfilohija i prikupljeno obavještenje je putem Viber aplikacije poslato tada dežurnom državnom tužiocu Nikoli Boričiću. Nakon toga, Boričić i on su se čuli preko telefona i tužilac mu je saopštio da se u redovnom postupku podnese krivična prijava protiv mitropolita iz čl. 287 KZCG, te da se mitropolit pusti. On je tada tužiocu Boričiću saopštio da ima dodatnih policijskih pitanja za mitropolita Amfilohija, na šta mu je on odgovorio: U redu, P., kada završite sa vašim pitanjima, i potpiše izjavu, pustite lice“. Kako je kazao, tužilac mu je ovo saopštio u 13 časova i 52 minuta. Kada je tužiocu saopštio da ima dodatnih policijskih pitanja, u tom momentu mu nije rekao po čijem nalogu treba da postavi dodatna pitanja, ali mu je rečeno da će ih biti po nalogu R.R., što mu je lično rekao R.R. Tvrdi da nije mogao da utiče na to u smislu da skrati vrijeme prikupljanja obavještenja od mitropolita Amfilohija.
Sudski proces traje 5 godina na osnovu usmenog naredjenja, jedna zena na visitor ukinu vodu komsijama da ne nalivaju baste, oni fino tuzbu pokrenuse kad gle cuda nadjose u opstinu papiric iz 1948 godine da baba sa 5 porodica drugih iskopali kanal i platili i da te porodice jedino imaju pravo na vodu... e sad ovaj primer iz naroda je ko sa ovim slucajem bez papirica si jedna bena obicna...
https://www.cdm.me/hronika/tivat-rus...ok-je-spavala/
Skoro 24h je proslo od ove vijesti ali jos niko se ne javi da popljuje, deportuje Rusa. Da je Turcin, posle sat vremena bi bila graja, vika, dreka, samo jer se jezite na njihovu vjeroispovijest. Ovo je brat pravoslavac i moze sve. Zato cu ja da vas smaram i svaki put vas podsjecam kakvi ste klerofasisti jer vam nisu isti arsini za sve.
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Ali da je Turcin, znamo ko bi ga na forumu branio![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Sto ti Tripleta imas protiv Turaka? Da nisi ti onaj sto ucjenjuje Turkinju i trazi joj 200 eura da joj snimke ne objavis...
Last edited by Tripleta; 28-04-25 at 13:10.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
A sjecas li se Tripleta Bjelopoljca (da ne kazem koje vjere dovoljno je i bjelopoljac) sto je dobio 5 godina zatvora za pokusaj silovanja? I Srbina za silovanje u Bar 10 godina i zabranu ulaska...
Izgleda da se opet osjecas ugrozeno...
Momak nastavlja da se pravi lud, odje pricamo o strancima. Bjelopoljci i srbijanci su najmanji problem na forumu
Tripash,pochini sinko,jer gadjash na pogreshnog...Networka zabolje ona rabota ko je ovo a ko je ono.
...
Ali... ali... ja nisam pravoslavac, cak nisam ni rodjen u pravoslavnoj zemlji
Ali... Vidim da su ti Turci slaba tacka, ako je zbog religije, ovoliko ni Bosnjake nisi branio. I onda se coek zapita.... Ako ih branis samo zato sto ste iste vjeroispovjesti, a, realno, branis ih bas zbog toga, znaci li to da si upravbo ti, da te citiram, "licemjer" i "klerofasista"?
Have a parachute.
Ja na forum jos ne vidjoh da nekome smetaju iskljucivo Turci a da mu ne smetaju Ukrajinci i Rusi, evo Tripleta brate napisi nick tog koga si vidio sa takvim misljenjem pa da ga zajedno gonimo.
Ako se oko cega slaze forum to je da se ta situacija mora rjesavati, al niko ne bi rjesavao samo jedne nego sve.
Moram te ispravit. Rodjen si kao hriscanin, postao si ateista/agnostik. Sustina je ista. Turci mi nisu nista manje slaba tacka nego sto bi to bili Iracani ili Emiracani jer znam da bi i oni isto bili napadani zbog razlicite kulture i religije. Tek kad vidis da ja napadam Ruse ili Ukrajince zbog svoje razlicitosti, onda mozes tu kvalifikaciju da upotrijebis za mene. Ovako to ostaje za vas koji se trigerujete.
Kako to mislis rodjen kao hriscanin a familiji mi vladao komunizam mjesto krvi?
Vidis Tripleta, potpuno si isti kao oni protiv kojih se "boris". I bas poput njih, zaslijepljen relgijom, izabrao si stranu koju branis i stranu koju napadas. I bas poput njih, stavljas svima do znanja da se ti u stvari boris za pravdu... jedne vjeroispovjesti.
Nema razlike. A veoma se lako prepoznajete.
Have a parachute.
mi i vi od kad je svijeta i vijeka, i dok ne izgorimo, nikad srece.
nothing comes from violence and nothing ever could
Ajmo malo veselih tema ako slazete ili ce sad u ovom slucaju tripko da brani opet strance...
Naime, na osnovu prikupljenih obavještenja od više lica, uključujući i navedena lica, policijski službenici su došli do sumnje da je danas oko tri sata iza ponoći, dok se A.V. nalazila u pomenutom apartmanu, G.C. prema njoj upotrijebio fizičku silu na način što je istoj zatvorenom šakom zadao više udaraca u predjelu glave i tijela. Takođe, lice A.V. je, kako se sumnja, upotrijebilo fizičku silu prema svom emotivnom partneru G.C. na način što mu je zatvorenom šakom zadala udarac u predjelu glave, a zatim još nekoliko udaraca u predjelu tijela, nakon čega se isti zaključao u jednoj od prostorija”, saopšteno je iz policije.
Zatim je, kako se sumnja, Vukadinović telefonskim putem pozvala majku koja je dolaskom u apartman fizički napala Kotrela zadajući mu više udaraca otvorenom šakom u predjelu tijela, nakon čega on odlazi u drugu prostoriju i zaključava vrata, dok S.V. lomi inventar stana i potom se udaljava.
Tivatska policija uhapsila je Džordža Kotrela (32), državljanina Velike Britanije sa privremenim boravkom u Tivtu i njegovu partnerku, bivšu misicu Crne Gore, Anđelu Vukadinović (24) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, saopšteno je iz Uprave policije. Protiv njene majke S.V. (53) podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.
Da li je ovo diplomatski incident , dvije zene od toga jedna ima 40kg nagrdise britanca zatvorenom i otvorenom sakom))
Đe ti kopaš sve ovo tačno treba da otvoriš temu crna hronika by networkmaster.
A ovo je kotorijada , sitna njezna misica 40kg nema sa stiklama uzvrati nasilniku i on se zakljuca u sobu, a onda jedna je majka pa i ona i on opet utece i zakljuca.se hahhaha ....
Bogu fala sto se ovako desilo i sto je ovo njezno stvorenje uspjelo da se odbrani muskarca
Pa i ja sam rodjen u komunistickoj familiji (djed mi plakao kad je Tito umro), ali zna se po imenu sto si.
Ja bih volio kad bih mogao da branim neke druge, ali kako kad se samo Turci napadaju iz ociglednih razloga? Da nisu oni tu, nego neki drugi muslimani, opet bi isto bilo. Ja ne znam cemu ovoliko foliranja, kao da se ne znamo.
Rođena sam i ja u komunističkoj famelji,kleli su se u Tita i to i jugoslovenstvno.Ali nije to mene spasilo od pošasti nacionalizma.Komunizam je tu tempiranu bombu držao pod tepih no da se razumijemo stvarao je lažnu sliku kako je sve okey.I ođe dolazimo do onoga da je nebitno i ko su ti roditelji,i ko su ti preci,i koji je sistem u kojem si rođen.Svaki pojedinac je odgovoran za sebe samoga.Svaki pojedinac može i iz familije nacista ili teških nacionalista izrasti ako radi na tome u potpuno drugu personu i to je bogatsvo individualizma.I obratno.Ali ođe,na ovim prostorima dajemo sebi za pravo da drugim pojedincima namećemo teret projekcijom i etiketiranjem,progonom a čiji si ti mali.
Meni je više na temu odbrane od nacionalizma ali suštinski dao jedan Danilo Kiš kojeg nikad lično nisam upoznala.Ja sam tražila taj štit ali realan,suštinski a ne samo ono ka nacionalizam je loš tako vele komunisti.
Ne ja sam tražila veće odgovore od toga zašto je loš i našla sam ga u njegovim djelima.Danilo Kiš je dao savršenu definiciju nacionaliste.
Bilo kojeg,sa bilo kojeg meridijana na planeti čak je upotrebio alegoriju Engleza i Francuza jer nacionalizmom je obuzeta vascijela planeta nije to lokalno.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks