Бруда, трпај не вади!![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Jokaru ne vadimo iz usta.
Znači da je OGROMAN.
Svaki dan je dobar za upiranje.
Gig Ant.
Perfektna kosarka Minesote.
Glavna zvijezda je power house u odbrani, a ako nastave u PO doci ce i utakmice od po 35+p.
Randle je u modu dokazivanja, Donte prinasao formu, Jaden McDaniels > Kevin Durant.
Lejkersi bili svo vrijeme u igri, neke njihove gluposti, i ono ispadanje lopte iz ruku Lebronu, prelomile mec.
Odigrao perfektnu odbranu na Donteu, ali onda 40 godina se pokazalo u refleksu.
Fascinantno da covjek od 40 je najbolji odbrambeni igrac svog tima.
Niko Herison zapalio tompus. Jedino zasto Luku ne bih otpisivao, sto bih uradio u slucaju svih drugih bijelih "zvijezda" ovog NBA, sto ima onaj bezobrazluk poput Lerija Brda.
Sto bi on sam rekao, svako glumi cvrstocu (izigrava mangupa po naski) kad vodi 2-0.
Tako da nije iskljucen njegov kam bek u 4. mecu, i ovaj put da bude onaj uticajni. A ne da se gomilaju poeni dok tim pati.
LeBron bez faula noćas.
rijecima velikog rimskog mislioca antoniusa edwardusa - they got tony brothers, we got jaden mcdaniels.
ne znam gdje da je smjestim u panteonu najgorih sudijskih partija koje sam gledao u zivotu. ruzna tonyjeva njuska i overturned iznad broja poena minnesote je moglo da ide na repeat cijelu noc.
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
Aferim! Potpisujem. Čovjek kao da mrzi, ne Sotu, nego cijeli svijet...
Moj utisak utakmice je LeBron jbt, konačno izgleda kao da je usporio i opet ništa to ne smeta, sabija trojke, daje 40 poena, uvijek pametno pozicioniran na skoku, uvijek prave odluke - i na kraju mu bezveze ispade lopta u ključnom momentu i posljednji dio 4. četvrtine je bio vidno umoran. Preživjela je Minnesota ovakav njegov meč, to hoću da kažem, sa 40 godina da se nosi ovako protiv mlađe ekipe koja u svakom momentu pokušava da trči je impresivno. McDaniels spektakularan, a nekako i mora tako da bude stalno a ne na pojedinačne utakmice tj. da on bude drugi igrač u napadu skoro na svakoj utakmici ako Minnesota misli daleko. Hoćemo li koju pohvalnu reći za Randlea kad je već zaslužio? Igra dobru seriju, koristi svoje glavno oružje (tjelesinu i guranje, sigurno ne šut) da iskažnjava tanak reket Lakersa, rijetko forsira ono njegovo, šutne trojku a ne dugu dvojku preko ruke, ne napravi faul u napadu kad se zaleti s guranjem s trojke (kao Towns redovno, praštaj safari)...
Minesota se pokazala kao zdrava sredina za Dzejdena.
Njegov brat nije imao tu srecu.
a sta znam, imao je randle poprilicno svojih towns momenata, posebno u prvoj i drugoj. sinoc maltene besprekoran, jer je imao loptu u posjedu otprilike pola minuta tokom cijele utakmice, a ne pola minuta tokom dva vezana napada. na hvatanju lopte bi odmah isao na obruc i izvlacio bacanja. ali, isto bih radije ovoga sto trpa laganih 30+10 kad ga clutcher ne sabotira.
sta reci o gobertu? 1 na 1 odbrana tokom veceg dijela meca odlicna, a s druge strane terena, 9 poena, 15 skokova (3 ofanzivna) i 2 rampe u 3 utakmice. ukupno, a ne po mecu, sto bi se prije ocekivalo a nekoga ko prima 30-40 miliona. isto, kad ga je finch uveo u 4/4, za pola minuta ga je luka dvaput izrostiljao i izjednacio rezultat. srecom je odmah izvukao stranicu iz udzbenika vincenta colleta i vratio ga na svoje mjesto na kraju klupe, pa se mogao privesti posao kraju serijom 13-1 u zadnjih 4:20.
sto se lebrona tice, jedan mozda nebitan statisticki podatak - nakon sto je prosle sezone, sa 39, sutirao najbolji procenat trojki u karijeri, ove sezone je, sa 40, oborio licni rekord u procentu bacanja. kome nije u top 3 svih vremena, eoneznam.
Last edited by moon safari; 26-04-25 at 14:43.
Preslab je Majami za ovaj Klivlend.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Ima tu i malo do igre. Nije ni Spo madjionicar, vec neko vrijeme. Nekako mi na Obradovica lici. Toliko godina fenomenalnosti, ali odjednom sve nesto bzv.
Svakako, nije lako ni kad ti je Herro prvi igrac, ali opet i ove postave dje Adebajo sutira trojke i u odbrani stoji daleko od kosa, dok visoke brane Vigins i Jovic/Ware, sve mi to lici na dignute ruke od sezone.
S druge strane, Klivlend ima jednu stvar da rijesi da bi isao na titulu. A to je da Micel i Garland ne mogu zajedno, sto god regularna sezona govorila.
Donovan je fenomenalan plejmejker, samo kad bi vise to u glavu prelomio.
Sve ga gledas dje prvo gleda da nadje sebi sut, a onda pas, obratno kad bi radio, imali na 1 10/10 pleja.
I mjesto Garlanda Hanter.
Ta prva petorka bi unistavala.
Jbg, Garland s klupe nekih 20min. Zao mi je, ali treba maksimizirat svoj potencijal. A igrat protiv Bostona sa dvojicom malih, to je pogibija.
NYK se o jadu zabavi samo sa jednim malim u bc.
Poniženje.. I to Cavs bez Garlanda
cavsi su opaki. nije neka sramota izgubiti od njih, ali 40 razlike doma nije nivo kulture koju smo navikli da vidimo kod rileya i spoa. mislim da ni sa jimmyjem ne bi ovo islo predaleko.
Bas rekreativna kosarka trenutno.
Prilika da SGA zabije 50 i popravi PO prosjek na 35.
Isto je ovaj Isolo uradio 0 prilagodjavanja ovoj seriji. Ali ono bas boli ih uvce.
sesti-sedmi covjek zavrsi sezonu mjesec dana prije kraja sezone, starter i najbolji defanzivac spolja nedjelju dana pred kraj sezone, onda i najbolji igrac na sred prve utakmice doma na +27 koju izgubis, i koje ti prilagodjavanje ostaje u rukavu?
naravno, jedini moguci odgovor je jay huff, ali ne ocekujem da je finac taj nivo da provali to. isto, i sa huffom tesko da bi rezultat bio razlicit.
Last edited by moon safari; 26-04-25 at 22:16.
Izgleda da NBA nije ni ima Hafa na mejling listi kad su pustili memo da se ne nabijaju banane SGA.
Radi NBA na njemu, taf lav.
Tako su i na Dzordanu isprva radili, pustali Detroit da ga raskubusaju, pa kad je prispio za titule promijenili su kriterij.
Ima to smisla. Zamisli da Jokicu i SGA daju malo taf lav. Pa Jokic bi se davno vratio u Evropu, a SGA bio kandidat za najboljeg 6.
Zna NBA kako sa svakim.
48-34 tim swept
Marej noćas ni u bunar.
I sipnik i rasipnik...
Batum kao Rodman.
Last edited by LjukaTheMantidis; 27-04-25 at 00:05.
Dopingovani adrenalinom i jedni i drugi.
Đavolja igra...
murray steluje ruku za zadnji minut.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks