Crveno-žuta (VDE) su sertifikovana da mogu da se koriste za *rad pod naponom. *Iako se rad pod naponom zabranjuje ili ne preporučuje, (zavisno od slučaja do slučaja), čak i apsolutnim profesionalcima, a kamoli ameterima. Osim u krajnjoj nuždi, tj. kad napajanje nikako ne može da se usključi!
Dakle za njih fabrika garantuje da trpe do 1000V. A testirana su na 10000V.
Plavo-Crvena (plava, koja god boja već, "obična" tj.) nemaju sertifikat.. te ih ne bi trebalo koristiti za rad pod naponom! -Mogu li se upotrijebit, (za nuždu-nužde), mogu.
No valjda treba izbjegavat stvari koje su definicija "Darvin" momenta.
Gledao sam profesionalce distribucije, električare sa 30-40 godina iskustva, gdje u pojedinim situacijama kad ne mogu da isključe napajanje, koriste alat kakav sigurno nemate kući (potpuno plastična kliješta i sl.), jer čak ni VDE alat "nije dovoljno dobar" za datu situaciju.
Bottom line, -Pod naponom se ne radi!!
><
Uh kako.sam ja zadovoljan sa jednim knipex sjecicama sa ravnom.stranom kidaju zicu 3x2.5 a boja sam se nagrdice ostricu a za nuzdu i pripremih opticki kabl sa njom ... ali su kostale sve im dobrih 40 eura...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Dobar alat, za profesionalca nikad nije skup. Ja sam amter, samo kucne poslove sto zavrsavam kad mi zatreba, pa sam uzeo kvalitetan alat.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Uzeh ja knipex žuto-crvene + njihov alat za skidanje izolacije.
Jeste da me koštalo 130 EUR ali volim imati kvalitetan alat - bez obzira sto sam amater :-)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Punjač i baterija za bosch - 12V
Ima li negdje jeftinije osim u Okov?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da ne koristi mozda neko usisivac za lisce kao ovaj sa slike ? (Marka nije bitna)
Zanima me da li moze sta da mu se desi ako uz lisce usisa pjeska i kamencica, jer ipak lisce bez ovo dvoje ne ide
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Viđeh u južnu kapiju da ima radnja Dnipro-M. To je valja neki ukrajinski brend alata. Ima li ko iskustva sa ovim brendom?
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
https://www.okov.me/mn/proizvodi/aku...ah-70nm-dewalt
Jel dobra cijena,vrijedi li
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
nema cekic ali ti uglavnom i ne treba, dobra je cijena, dobri su dewalt.
Za kucne potrebe i previse. Slobodno mozes ici na one Einhell ili Bosch sto su na akciji. Mozda cak za sitne stvari i preteska za rukovanje, velike su baterije. E sad, ako se ima namjera eksploatisat ozbiljnije, dobra. Ja godinama koristim Bosch sto je na akciji 200eura sa tri baterije, svaki dan prakticno radi, 50nm snage, i ne treba mi bolja.
Ako ti ne treba za neku zestoku rabotu, Graphite radi posao i vise nego dobro, a mnogo je jeftiniji. Ja imam 2 graphitove, super su, a derem ih solidno.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Je li na konus? Osmica?
Centrometal?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Moguce u cm, nijesam jos trazio.
Ne znam dimenziju. Odradio sam stezanje tako sto nabih cekicem zvjezdasti, al losi su pa sledeci put ce vjerovatno novi morati
Centrometal, Okov ili Kips...ako ne nadjes, mozes li naci neki sa istim korakom pa samo skinuti glavu i zarezati d amozes ravnim srafcigerom da ga zavijes?
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Uzeh Ingco brusilicu 230mm veliku onu, 99 eura...
Top, radim sebi behaton ploce neke, kida ubija
Ja sam uzeo IngCo cekic-busilicu, ubija kako busi beton.
Sent from my 2506BPN68G using Tapatalk
Dje ima da se uzme taj alat?
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Kips
Svaki mjesec imaš neke Ingco alate na akciju. Ovo ti je za decembar:
https://digitalnikatalog.kips.me/dec...ZgUDOtuP_Ibzrg
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 22-12-25 at 18:20.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks