Koliko je dozvoljeno promila imati i ucestvovati u saobracaju ?
Koliko je dozvoljeno promila imati i ucestvovati u saobracaju ?
0.3?
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
I ja nadjoh taj podatak, nesto je bilo price i o nultoj granici pa i 0.5 kao i neke EU zemlje, ali izgleda da je kod nas jos uvijek 0.3.
Imadoh danas udes dje sam cist i ispravan 1/1
E sad ne znam (hvala Bogu) kako to sve ide, policija (vjestak) je napravio uvidjaj i bice gotov kroz par dana.
Po zakonu kako kaze policija ja koji sam ostecen treba u roku od 3 dana da odem u osiguravajucu kucu (Lovcen osiguranje) i prijavim da je njihov korisnik izazvao saobracajnu nezgodu i da odnesem zapisnik/izvjestaj kad ga preuzmem iz Policije.
Ono sto mene interesuje jeste to da li ja mogu kontaktirati svoj ovlasceni servis dje je kupljen i odrzavano auto do dana danasnjeg da oni posalju nekog procjenitelja stete koji ce napraviti zapisnik sa sve cijenama novih dijelova i da se po tome ravnam i nosim u Lovcen osiguranje i trazim taj iznos jer naravno da bih opet radio auto kod ovlascenog (ako bi se odlucio da ga pravim) ?
Ima li neko da malo pojasni, kakvi me troskovi cekaju u vezi svega toga, sta mi je cinjeti, nosim racun od slep sluzbe takodje njima da bi mi isplatili i to ?
Ako ćeš već da ga popravljaš u ovlašteni,nek ti daju predračun/procjenu i s njim u Lovćen da oni uplate ovlaštenom servisu.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ne treba ti nikakva veza nit' nista ako ces u ovlasceni da ga radis. Tvoje je samo da podjes u osiguravajucu kucu i kod ovlascenog povedes auto.
Ovlasceni servis salje mailom predracun, osiguravajuca kuca im to uplati i oni ti odrade auto. Sva filozofija.
Problem imaju ovi sto bi kad im udare kola da uzmu jos jedno 500/1000/2000 preko.
Ono tipa da im se uplati po predracunu iz ovlascenog 2000 a oni to na divlje da zavrse za 1500.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Pasha; 24-04-25 at 06:25.
Da da da jasno mi je sve.
Imao sam davno iskustva sa delta generali kad mi je brat imao udes motorom. Motor koji su procjenili na 4500€ prilikom prevoda i po katalogu dosli su na 900€ isplate na totalnu stetu.
Sto mi je ostalo u pamcenje jedna stavka od -10% na stetu jeste komentar "nema potraznje za ovakvim motorciklom" doduse bio je decembar ali zamisli taj apsurd dokle su isli samo da sto manje isplate.
Kad je ziva glava onda je sve drugo najmanje bitno, sto se kaze svo zlo snjim.
Meni se ne radi auto jer cu imat lomljeno auto, vidjet cu sta kazu strucnjaci a znam da to nece bit realna procjena. Kontaktirat cu i ovlasceni da vidim sto kazu i da li se treba auto slepati za PG ili imaju covjeka koji ide po terenu bar za sad dok jos sve nije ni gotovo sa strane bilo koje strane/osiguranja.
Satelitski resiveri/oprema
Imas dvije varijantre, da ti oni procjene stetu i uplate na tvoj racun (sto kaze Pasha, ovo narod bira da bi jos i zaradili) ili da procijeni ovlasteni servis i da osiguranje njima direktno uplati a oni ti poprave auto.
Brat jedan imao udes, auto naprijed fino izlomljeno, limarija i plastike uglavnom. Lose prethodno iskustvo sa majstorima i odluci se da ga u ovlasceni ostavi na popravku a oni od osiguranja da se naplate. 4 mjeseca bez auta.
Zavisi koliko ti je staro auto. Ako je do 5 godina onda bez problema možeš u ovlašćeni pa da osiguranje plati servisu (topla preporuka za ovo) a ako je starije onda može biti problema jer osiguranje ti računa amkrtizaciju na djelove pa se može desiti da ti moraš da platiš. Imaj na umu da ovlašćeni servisi ništa ne popravljaju od djelova (limarija) nego sve mijenjaju sa novim i ne stavljaju polovne djelove pa popravka (neopravdano) može da bude baš dosta. Najbolje da se konsultuješ i sa osiguranjem i sa servisom. Šlepu možeš da refundiraš u osiguranje ali jednom. Defektažu (pregled servisera) rade samo u servisu i obično se naplaćuje 3-5% procijenjenog iznos osim kad hoćeš da auto popravljaš kod njih
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Netacno, upravo ovo gore sto pomenuh, auto mozda 10 godina staro, Office centar, i limarija radjena i djelovi pojedini polovni isli, jer novih nema itd. Sve osiguranje placa
Edit: mozda pojedini tako i rade al eto ima i drugacijih
Last edited by Dutch; 24-04-25 at 11:15.
Svako je od vas je upravu nego je opet sve rizik po mene vezano za ovlasceni. Kako se cuh sa njima, rekose mi da naravno treba auto doslepat do servisa (HN-PG) da se odradi defaktaza i da oni to sve stave na papir pa se to predaje osiguranju. E tu kazu da nisu sigurni da ce osiguranje to prihvatiti jer ce bit pozamasna cifra bas zbog novih preskupih dijelova.
I onda sam ja tu zajebana stranka, em platio slepu do podgorice, em plati defaktazu... Ko mi moze garantovat 101% da ce osiguranje to sve prihvatit i platit ovlascenom, vjerovatno niko. A opet da se vucem po sudovima, advokati....ne cima mi se iskreno.
Svakako moram cekat zapisnik iz policije pa onda sa tim u Lovcen osiguranje pa da vidim sta ce reci njihov procjenitelj, je li to nesto smijesno ili cemo se ipak morat cerat.
Zarada od ovakvih stvari mi ne treba (znas i sama da nisam jedan od takvih) bas me ono ne interesuje da se ciganisem, naravno da bih volio da izvucem pare koje sam platio auto (osiguranje + da ga ovakvog prodam) ali to je vjerovatno nemoguce.
Vidjet cu sto kazu iz osiguranja pa onda imam vremena da reagujem, samo se nadam da ce bit iole realna ponuda sa njihove strane.
Ja znam kad sam auto poveo u ovlasteni (dje sam ga inace servisirao) da ga poprave poslije udesa - OJADILI su me iz osiguranja
jer su ladno spustili procjenu od ovlastenoga servisa 5% za svaku godinu starosti vozila... kao imaju pravo po ncdiusahfinide (i pisalo je tako)
tako da sam ja pofino doplatio na kraju za auto + su npr plastike koje su bile zgrave ostetili kad su susili (pretpostavljam na grijalice)
i naravno, radjen skoro mjesec jer vecina ovlastenih nema ni majstore ni lakirere no oni voze kola drugima pa se refakturisu izmedju
delta G je bilo osiguranje
Evo vidjet cemo sto ce od svega bit, spreman sam da ce to bit neka mizerija od uplate sa strane osiguranja pa cemo da vidimo sta dalje.
Nemam nesto snage da se cimam sa svakakvim debilima, najradje bi ovlastio nekoga pa neka se cima za neke pare za oboje.
Nego ajde opet se nadam nekoj realnoj procjeni da se ne natezemo mnogo.
Ako ti je auto staro do 3god nemas nikakvih troskova ,(naravno uz izvjestaj policije da je drugi vozac 100%kriv), a ako je starije od 3 godine naplacuje se amortizacija na pojedine djelove, uglavnom mozes da se dogovoris sa ovlascen8m servisom da oni sve zavrse za novac koji im uplati osiguranje, bez tvoje doplate
Auto je staro evo jos malo 6ta godina.
Svakako moram da cekam da izadju i slikaju stanje auta pa tek onda kad odrede sumu da nesto dodatno radim. Do tad ne smijem nista cinjet.
Opet cu se sutra cut sa ovlascenim pa cemo jos neke stvari razjasnit.
Opet kazem neka muljaza me ne interesuje, da zaradjujem na neke gluposti to neka neko drugi cini kome je potrebnije...
Znaju oni na sve dobru amortizaciju da naprave a kad se njima treba nesto platiti ide to u fulu sve, jbg.
U cijeloj prici je dobro sto te zapalo da se naplacujes od Lovcen osiguranja jer su najkorektniji u isplati stete. Nakon njih Sava nakon zalbe.
Delta generali smanji solidno. A Uniqa je no comment.
Na 6 godina starosti ces max 30% ucestvovati u saniranju stete a mozda i manje.
Last edited by hercules; 24-04-25 at 20:19.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ljudi, kasko je jako dobra opcija sa 200 eura ucesca.
Prema tome, šta da ti kažem?
Dobar je Lovćen da su mi računali branik od običnog modela da bi jeftinije prošli i stavili 2x manju cijenu istog + odbili tu amortizaciju trle vrle... uložio žalbu i 100 čuda... Svi su isti dok nekoga ne obrneš.
Prije 2 godine - auto mi staro 7 godina, cukanje dje je oljustena grdno boja sa zadnjega branika i ocrtala se sina...
Uniqa isplatila 70e... ja platio farbanje 120e...
kao zbog starosti i ne znam cega su umanjili i zbog toga sto nije cijeli branika - stara prica starih prevaranata
ne no cu pola da ofarbam da izgleda ko milka cokolada
srecom nije prevelika razlika bila u cijeni
ali sustina je - treba tim lopovima svima malo ubacit skrotum u mengele i malo zatezat jer ono sto im CG zakoni dozvoljavaju da rade je teska prevara...
veli amortizacija dijela jer je stariji od 3 godina - druze ne interesuje me - ja sam imao fini branik kojem nista niej falilo - sad nema - kakve veze sa popravkom istoga ima to sto je on stariji od 3 godine?? da je mladji od 3 godine i cijena branika/popravke bi bila veca - tu je valjda sustina "ustede"
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks