Page 834 of 859 FirstFirst ... 334734784824830831832833834835836837838844 ... LastLast
Results 20,826 to 20,850 of 21469

Thread: Serije

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,738
    Thanked in
    5,204 Posts

Odgledah prvu epizodu ove sedme sezone Black Mirror, auhhh šta je ovo jbm ti, masterpiece kao nekad

2. The Following 2 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    256
    Thanked in
    200 Posts

Ima li dje Put za Avonli na netu? Da zaginem u uspomenama )

Nisam gledao nikad vise od 5 epizoda Stargate SG-1. Znam da su zene bile vjerne glavnom glumcu, ali meni je bilo nekako previse basic.
    Dok sam Stargate Atlantis pogledao u jednom dahu. Prva ozbiljna uloga Dzejsona Momoe.

Znaci imao bih mjesec dana TV razonode ako mi se ukus promijenio glede SG-1.

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

Last of us druga sezona 10/10 za sad.

Ne zamjeram im što su izmislili napad na Jackson jer je sjajno odrađeno.

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,815
    Thanked in
    915 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Last of us druga sezona 10/10 za sad.

Ne zamjeram im što su izmislili napad na Jackson jer je sjajno odrađeno.
    Napad je imao vajb GOT bitke Džejmija Lanistera sa Dotrakijima
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    352
    Thanks Thanks Received 
    807
    Thanked in
    490 Posts

Serija je za sada veoma dobra i dosta vjerna igrama, vidjecemo koliko ce im se to isplatiti posle desavanja iz ove druge epizode.

Jedina zamjerka koju imam jeste ova glumica Bela Ramzi, tj. njen "baby face" izgled. Dzabe joj sva gluma kad izgleda kao da ima 12 godina i 20 kila sa krevetom, nikako ne mogu da je shvatim ozbiljno u ovoj ulozi.

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,815
    Thanked in
    915 Posts

Quote Originally Posted by Bor1s View Post
    Serija je za sada veoma dobra i dosta vjerna igrama, vidjecemo koliko ce im se to isplatiti posle desavanja iz ove druge epizode.

Jedina zamjerka koju imam jeste ova glumica Bela Ramzi, tj. njen "baby face" izgled. Dzabe joj sva gluma kad izgleda kao da ima 12 godina i 20 kila sa krevetom, nikako ne mogu da je shvatim ozbiljno u ovoj ulozi.
    Glumica koja glumi Abby u seriji više liči na Ellie iz igara, kasting za ženske uloge je baš loše odrađen.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

Abby mi je OK ali se slažem za Ellie, nije idealan izbor glumice.

Takođe mi se ne sviđa ova interakcija cordycepsa na daljinu, to su mi zamjerke.

Thanks Thanks Given 
    70
    Thanks Thanks Received 
    179
    Thanked in
    107 Posts

Zašto? Radnja usporava ili nešto drugo? Nisam igrao igre, ali na YT postoje split - screen snimci gdje se tačno poklapaju kadrovi iz igre i serije, što je baš kul.

Thanks Thanks Given 
    352
    Thanks Thanks Received 
    807
    Thanked in
    490 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Glumica koja glumi Abby u seriji više liči na Ellie iz igara, kasting za ženske uloge je baš loše odrađen.
    Mislim da su nakon izbora Bele Remzi za ulogu Eli sami sebi "presudili" jer su onda morali sve ostale negativce da biraju shodno njenoj konstituciji, koja je blago rečeno minijaturna.

Zamisli da su izabrali glumicu za Abi vjernu igrama - bila bi za 2 glave veća od ove Eli i pucala od mišića.

Abby mi je OK ali se slažem za Ellie, nije idealan izbor glumice.

Takođe mi se ne sviđa ova interakcija cordycepsa na daljinu, to su mi zamjerke.
    Ako se dobro sjećam priče iz igara (ne sjećam se jesu li to pomenuli u prvoj sezoni serije) - cordyceps se ponaša kao jedno tijelo, jedan veliki nervni sistem koji je povezan ispod zemlje, tako da pretpostavljam da je uzrok napada na Džekson Hol manje-više onaj momenat kad je onaj lik sjekirom klepio ono korijenje koje je imalo živi codryceps među njima. Valjda je to momenat koji je skrenuo onu hordu sa planine prema gradu.

Quote Originally Posted by Clubbin' View Post
    Zašto? Radnja usporava ili nešto drugo? Nisam igrao igre, ali na YT postoje split - screen snimci gdje se tačno poklapaju kadrovi iz igre i serije, što je baš kul.
    Ne bih ulazio u detalje, da ne pokvarim nekom ko još nije gledao 2. epizodu. Samo ću reći da ima veze sa golfom.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    256
    Thanked in
    200 Posts

Dobar Derdevil Born Agen.
    Ako neko ama bas nista nema da radi.
    Ubistvo Fogija je krindz teski.
    I onda cijela sezona prosla kao uvod za drugu sezonu.
    Koja ce bit za 3 godine, i naravno niko nece imat blage veze sto je bilo u ovoj.
    A vrv ce je i kancelovat.

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    232
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by Bruda View Post
    Dobar Derdevil Born Agen.
    Ako neko ama bas nista nema da radi.
    Ubistvo Fogija je krindz teski.
    I onda cijela sezona prosla kao uvod za drugu sezonu.
    Koja ce bit za 3 godine, i naravno niko nece imat blage veze sto je bilo u ovoj.
    A vrv ce je i kancelovat.
    Sezona 2 se uveliko snima, izlazi u martu 2026

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

Ako se dobro sjećam priče iz igara (ne sjećam se jesu li to pomenuli u prvoj sezoni serije) - cordyceps se ponaša kao jedno tijelo, jedan veliki nervni sistem koji je povezan ispod zemlje, tako da pretpostavljam da je uzrok napada na Džekson Hol manje-više onaj momenat kad je onaj lik sjekirom klepio ono korijenje koje je imalo živi codryceps među njima. Valjda je to momenat koji je skrenuo onu hordu sa planine prema gradu.
    Kad je lik nagazio korijenje, cordyceps je detektovao da čovjek nije zaražen i poslao signal onoj armiji koja ih je potom napala. Takva interakcija je izmišljena za potrebe serije, meni lično se ne sviđa ali nije sad nešto što bih posebno zamjerio.

Thanks Thanks Given 
    352
    Thanks Thanks Received 
    807
    Thanked in
    490 Posts

Kad je lik nagazio korijenje, cordyceps je detektovao da čovjek nije zaražen i poslao signal onoj armiji koja ih je potom napala. Takva interakcija je izmišljena za potrebe serije, meni lično se ne sviđa ali nije sad nešto što bih posebno zamjerio.
    Eto vidiš, ja sam mislio da su taj dio prenijeli iz igara, vjerovatno sam pomiješao.

p.s. Izgleda da im se nije isplatila 2. epizoda, makar ako je vjerovati recenzijama publike na RT - masovni "downvote". Vjerovatno glasovi ljudi koji nijesu upoznati sa dešavanjima iz TLOU 2 igre.

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

Ja pratim samo imdb, tamo su pokidali.

https://www.imdb.com/title/tt31804612/?ref_=ttep_ep_2

9.5/10 na 30k glasova.

Thanks Thanks Given 
    352
    Thanks Thanks Received 
    807
    Thanked in
    490 Posts

Vidio sam, zato mi je i ova ocjena publike na RT bila poprilično upečatljiva, nešto kontam da su bili u pitanju botovi ili likovi koji bez razloga "hejtuju" da bi RT dosad već intervenisao i to pobrisao.

Više mi se čini da su u pitanju gledaoci koji su razočarani epilogom u 2. epizodi.

p.s. Profesionalne recenzije odavno ne računam, većina njih se strogo drži "politike" Holivuda i glasa kako gazde kažu.

Thanks Thanks Given 
    352
    Thanks Thanks Received 
    807
    Thanked in
    490 Posts

Počela je druga (i poslednja) sezona za Andor.

Juče su izašle prve 3 epizode i koliko vidjeh na IDMB, takav će biti raspored i za ostalih 9 epizoda do kraja serije - po 3 epizode nedjeljno.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    256
    Thanked in
    200 Posts

Ako se dobro sjecam, nije li taj Andor jedan od najgorih proizvoda u eri Dizni Star Vorsa?
    I snimise drugu sezonu.
    Sto je sledece, druga sezona od Dzaba Het, ili kako li se zove onaj svemirski Mehikano.

Boba Fet. Dzaba Het mu brat od tetke.
    Last edited by Bruda; 23-04-25 at 15:52.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    256
    Thanked in
    200 Posts

Sad vidim bolje ocijenjeno od Mandaloriana. Valjda bi upamtio da je imala neki kvalitet...

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    256
    Thanked in
    200 Posts

Prije dvije ipo godine bila sezona 1.
    Jednostavno se mora ponovo gledati.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    113 Posts

Andor je jedna od najboljih serija posljednjih godina uopšte, ne samo SW. Prva sezona je savršena.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

22. The Following User Says Thank You to Roy Fokker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,170
    Thanks Thanks Received 
    10,008
    Thanked in
    7,500 Posts

Ako se dobro sjecam, nije li taj Andor jedan od najgorih proizvoda u eri Dizni Star Vorsa?
    I snimise drugu sezonu.
    Sto je sledece, druga sezona od Dzaba Het, ili kako li se zove onaj svemirski Mehikano.

Boba Fet. Dzaba Het mu brat od tetke.
    Bolje gledati staru verziju Lucasfilma nego kad su upali u ruke Diznija,kao između ostalog Marvel i Pixar.Pokupe tako kultne stvari onda prave što naprave čisto kasapljenje originala.
    Last edited by Bluemoon; 23-04-25 at 17:41.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    256
    Thanked in
    200 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Andor je jedna od najboljih serija posljednjih godina uopšte, ne samo SW. Prva sezona je savršena.
    Sjecam se da je bilo vise na razradi price, likova, manje SF, sporiji ritam...

Valjda spor pocetak, a onda sve bolje i bolje. Da se razlikovala od ostalih kreacija.
    I to sad sve pomalo nesto se vraca, ali skroz nedovoljno da se odmah krene sa sezonom 2.

Dobro, Bule. Prvo gledanje sezone 1, pa 2. Ili je to prirodan sled dogadjaja, ili mi demencija kuca na vratima.

Thanks Thanks Given 
    352
    Thanks Thanks Received 
    807
    Thanked in
    490 Posts

Prije dvije ipo godine bila sezona 1.
    Jednostavno se mora ponovo gledati.
    Ako si već gledao prvu sezonu a hoćeš da osvježiš pamćenje, možeš naći na Youtube rekapitulacije koje traju po 10 do 20 minuta.

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Bolje gledati staru verziju Lucasfilma nego kad su upali u ruke Diznija,kao između ostalog Marvel i Pixar.Pokupe tako kultne stvari onda prave što naprave čisto kasapljenje originala.
    Po meni, jedino što valja da je izašlo iz Diznijevog Star Wars univerzuma jesu Rogue One film i Andor serija.

I oboje je napisao Toni Gilroj, koji je takođe i pisac "Jason Bourne" triologije sa Met Dejmonom.

Priča je dobra i fino povezana (nema "filera" da se popuni epizoda), gluma je dobra (pogotovo Stelan Skarsgard), akcione scene i CGI su veoma dobro urađeni.

Thanks Thanks Given 
    24,170
    Thanks Thanks Received 
    10,008
    Thanked in
    7,500 Posts

Okey tvoje mišljenje može biti nije da može biti no jes odista cijenim na ovoj temi no ovo je nešto na konto toga kako kad su preuzeli Lucasfilm i to po nekoj basnoslovnoj cijeni nešto 4 biliona dolara ovo morah provjeriti koliko je prodat jer je meni na kraju krajeva nebitno,uništili su kultnu seriju do te mjere da su na stvarima Lucasfilma bili u ozbiljnom gubitku.Što se tiče Marvela tu već iznova prave nove i nove verzije istog od 2009 kad su ga preuzeli.Ali,tamo sve vrti keš i jeftina zabava nije to sad neka kinematografija pa i u ova dva slučaja u original ali imala je nešto.

Da podvučem meni se lično ne sviđa što Disney čini od kompanija koje je preuzeo odnosno njihove intelektualne svojine kontam nije ni drugima koji pamte original.

Izvinjavam se na digresiji.

Thanks Thanks Given 
    352
    Thanks Thanks Received 
    807
    Thanked in
    490 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Okey tvoje mišljenje može biti nije da može biti no jes odista cijenim na ovoj temi no ovo je nešto na konto toga kako kad su preuzeli Lucasfilm i to po nekoj basnoslovnoj cijeni nešto 4 biliona dolara ovo morah provjeriti koliko je prodat jer je meni na kraju krajeva nebitno,uništili su kultnu seriju do te mjere da su na stvarima Lucasfilma bili u ozbiljnom gubitku.Što se tiče Marvela tu već iznova prave nove i nove verzije istog od 2009 kad su ga preuzeli.Ali,tamo sve vrti keš i jeftina zabava nije to sad neka kinematografija pa i u ova dva slučaja u original ali imala je nešto.

Da podvučem meni se lično ne sviđa što Disney čini od kompanija koje je preuzeo odnosno njihove intelektualne svojine kontam nije ni drugima koji pamte original.

Izvinjavam se na digresiji.
    Cijena za Lukasfilm je bila 4.05 milijarde dolara.

Džordž je insistirao na toj cifri jer je Dizni ranije platio tačno 4 milijarde za Marvel i htio je da "uđe u zapisnik" da je Star Wars brend skuplji od Marvela.

28. The Following 2 Users Say Thank You to Bor1s For This Useful Post:

Page 834 of 859 FirstFirst ... 334734784824830831832833834835836837838844 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)