Odgledah prvu epizodu ove sedme sezone Black Mirror, auhhh šta je ovo jbm ti, masterpiece kao nekad
Ima li dje Put za Avonli na netu? Da zaginem u uspomenama )
Nisam gledao nikad vise od 5 epizoda Stargate SG-1. Znam da su zene bile vjerne glavnom glumcu, ali meni je bilo nekako previse basic.
Dok sam Stargate Atlantis pogledao u jednom dahu. Prva ozbiljna uloga Dzejsona Momoe.
Znaci imao bih mjesec dana TV razonode ako mi se ukus promijenio glede SG-1.
Last of us druga sezona 10/10 za sad.
Ne zamjeram im što su izmislili napad na Jackson jer je sjajno odrađeno.
Serija je za sada veoma dobra i dosta vjerna igrama, vidjecemo koliko ce im se to isplatiti posle desavanja iz ove druge epizode.
Jedina zamjerka koju imam jeste ova glumica Bela Ramzi, tj. njen "baby face" izgled. Dzabe joj sva gluma kad izgleda kao da ima 12 godina i 20 kila sa krevetom, nikako ne mogu da je shvatim ozbiljno u ovoj ulozi.
Abby mi je OK ali se slažem za Ellie, nije idealan izbor glumice.
Takođe mi se ne sviđa ova interakcija cordycepsa na daljinu, to su mi zamjerke.
Mislim da su nakon izbora Bele Remzi za ulogu Eli sami sebi "presudili" jer su onda morali sve ostale negativce da biraju shodno njenoj konstituciji, koja je blago rečeno minijaturna.
Zamisli da su izabrali glumicu za Abi vjernu igrama - bila bi za 2 glave veća od ove Eli i pucala od mišića.
Ako se dobro sjećam priče iz igara (ne sjećam se jesu li to pomenuli u prvoj sezoni serije) - cordyceps se ponaša kao jedno tijelo, jedan veliki nervni sistem koji je povezan ispod zemlje, tako da pretpostavljam da je uzrok napada na Džekson Hol manje-više onaj momenat kad je onaj lik sjekirom klepio ono korijenje koje je imalo živi codryceps među njima. Valjda je to momenat koji je skrenuo onu hordu sa planine prema gradu.
Ne bih ulazio u detalje, da ne pokvarim nekom ko još nije gledao 2. epizodu. Samo ću reći da ima veze sa golfom.![]()
Dobar Derdevil Born Agen.
Ako neko ama bas nista nema da radi.
Ubistvo Fogija je krindz teski.
I onda cijela sezona prosla kao uvod za drugu sezonu.
Koja ce bit za 3 godine, i naravno niko nece imat blage veze sto je bilo u ovoj.
A vrv ce je i kancelovat.
Ja pratim samo imdb, tamo su pokidali.
https://www.imdb.com/title/tt31804612/?ref_=ttep_ep_2
9.5/10 na 30k glasova.
Vidio sam, zato mi je i ova ocjena publike na RT bila poprilično upečatljiva, nešto kontam da su bili u pitanju botovi ili likovi koji bez razloga "hejtuju" da bi RT dosad već intervenisao i to pobrisao.
Više mi se čini da su u pitanju gledaoci koji su razočarani epilogom u 2. epizodi.
p.s. Profesionalne recenzije odavno ne računam, većina njih se strogo drži "politike" Holivuda i glasa kako gazde kažu.
Počela je druga (i poslednja) sezona za Andor.
Juče su izašle prve 3 epizode i koliko vidjeh na IDMB, takav će biti raspored i za ostalih 9 epizoda do kraja serije - po 3 epizode nedjeljno.
Ako se dobro sjecam, nije li taj Andor jedan od najgorih proizvoda u eri Dizni Star Vorsa?
I snimise drugu sezonu.
Sto je sledece, druga sezona od Dzaba Het, ili kako li se zove onaj svemirski Mehikano.
Boba Fet. Dzaba Het mu brat od tetke.
Last edited by Bruda; 23-04-25 at 15:52.
Sad vidim bolje ocijenjeno od Mandaloriana. Valjda bi upamtio da je imala neki kvalitet...
Prije dvije ipo godine bila sezona 1.
Jednostavno se mora ponovo gledati.
Andor je jedna od najboljih serija posljednjih godina uopšte, ne samo SW. Prva sezona je savršena.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Sjecam se da je bilo vise na razradi price, likova, manje SF, sporiji ritam...
Valjda spor pocetak, a onda sve bolje i bolje. Da se razlikovala od ostalih kreacija.
I to sad sve pomalo nesto se vraca, ali skroz nedovoljno da se odmah krene sa sezonom 2.
Dobro, Bule. Prvo gledanje sezone 1, pa 2. Ili je to prirodan sled dogadjaja, ili mi demencija kuca na vratima.
Ako si već gledao prvu sezonu a hoćeš da osvježiš pamćenje, možeš naći na Youtube rekapitulacije koje traju po 10 do 20 minuta.
Po meni, jedino što valja da je izašlo iz Diznijevog Star Wars univerzuma jesu Rogue One film i Andor serija.
I oboje je napisao Toni Gilroj, koji je takođe i pisac "Jason Bourne" triologije sa Met Dejmonom.
Priča je dobra i fino povezana (nema "filera" da se popuni epizoda), gluma je dobra (pogotovo Stelan Skarsgard), akcione scene i CGI su veoma dobro urađeni.
Okey tvoje mišljenje može biti nije da može biti no jes odista cijenim na ovoj temi no ovo je nešto na konto toga kako kad su preuzeli Lucasfilm i to po nekoj basnoslovnoj cijeni nešto 4 biliona dolara ovo morah provjeriti koliko je prodat jer je meni na kraju krajeva nebitno,uništili su kultnu seriju do te mjere da su na stvarima Lucasfilma bili u ozbiljnom gubitku.Što se tiče Marvela tu već iznova prave nove i nove verzije istog od 2009 kad su ga preuzeli.Ali,tamo sve vrti keš i jeftina zabava nije to sad neka kinematografija pa i u ova dva slučaja u original ali imala je nešto.
Da podvučem meni se lično ne sviđa što Disney čini od kompanija koje je preuzeo odnosno njihove intelektualne svojine kontam nije ni drugima koji pamte original.
Izvinjavam se na digresiji.
There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)
Bookmarks