Zbog sumnje da je ugovorio brak za svoju maloljetnu ćerku, za iznos od 9.000 eura, ta da je istu trebalo da odveze na teritoriju Bosne i Hercegovine i preda budućem svekru iz Njemačke, uhapšen je Beranac M.I. (41), saopštila je Uprava policije (UP) navodeći da izvršio krivično djelo trgovina ljudima.
Beranac Ciganin
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Prihoda su imali vise od toga vise od 70 miliona svake godine. A vjerovatno si htio da potenciras na profit. Do sad nisu skupili milijardu profita od kad su kupili Telekom. Evo zadnjih par godina
2021 - 3.1 miliona
2022 - 2.3 miliona
2023 - 6.6 miliona
2024 - 5.8 miliona.
Nagodba u USA je napravljena. U CG je proslo vise od 10 godina i na tankoj zici je taj slucaj sa pravnog aspekta jer sve osim ratnih zlocina zastarijeva nakon 10 godina. I ne znamo sto pise u ugovor i da li uopste ima klauzulu da se zbog korupcije ponistava. Nisu osvjezeni jos objavili ugovor, a nesto racunam da imaju takav zicer da bi ga davno iskoristili. Makar ga ja nisam nasao nidje.
A ulaganja je bilo. Osim sto su kupili infrastrukturu moralo se ulozit u optiku uzduz i poprijeko ove drzave. Iako se bakar i dalje koristi.
Neke bazne stanice su se morale modernizovat i napravit za mobilnu telefoniju. Neka oprema za distribuciju TV signala isto. Itd itd.
Da je Telekom ostao drzavni danas bi bio blijeda kopija Telekom Srbije - opterecen viskom zaposlenih po partijskoj osnovi sa vrlo malim stepenom dostupnosti novih tehnologija i vjetovatno u dugovima. Redovno u BG nemas optiku u gradskim naseljima. Ove godine valjda stize 5g mreza itd itd.
Iz ovog ugla evidentno je da je privatizacija Telekoma mogla bolje da se odradi. Bila je tu i neka korupcija sve su prilike.
Isto tako je evidentno da ne vrijedi milijardu. Toliko Vucic nije mogao da dobije za Telekom Srbija iz 2 pokusaja koji ima 10x vise korisnika.
Na danasnji dan Telekom Srbije je opterecen kreditima i obveznicama zbog kupovine TV kuca i gusenja medijske slobode zarad onog umobolnika. Isto bi bilo u CG.
Cijena interneta u CG i poredjenje sa Swiss je bez neke logike. Pristupni linkovi od CG do Njemacke su skuplji nego Svajcarskoj. Ako nista dalji smo jedno 1000 kilometara. Prirodno majka i cerke firme ce tako da izvucu novac.
A u CG 1kwh kosta 10 centi a u Svajcarsku je 30 centi pa to ne govori ama bas nista.
Ne trigeruje mene privatizavija Telekoma. Vec te silne milione i milijarde koje prosipas kroz postove i mojima se gadjes bez ikakvog uporista. Nego kad moze premijer, moze i forumas. Eto to mene tangira.
A naravno da jesmo.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Evo to je meni interesantno, da od npr. preko 70 mil. EUR prihoda svake godine, ostaje recimo samo 4-5 mil. EUR profita. Kojom 'magijom' da mi je znat, pa svaka trafika bih rekao ima vecu profitnu marzu, a zna se da je TK sektor generalno vrlo profitabilan (nije kao da se kablovi, bazne stanice, serveri, ruteri, switchevi, rack-ovi, rashladna tehnika i sl. mijenjaju svake godine).
Last edited by techlinkit; 19-04-25 at 21:20.
Last edited by hercules; 19-04-25 at 22:05.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Mtel je imao u 2023 godini profit 28.5 miliona
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Evo u jucerasnjem broju, dojucerasnje Milove Pobjede, a danas Milojkove, Milo veli da se od politicara najljepse oblaci Milojko...
Treba nam vise ovakvih relaksirajucih stvari...
Portali i stampa uopste ne prate televizije, na kojima trenutno postoji 5 emisija (dvije RTCG1, Parlamentarni, Gradska, Adria, ranije i TVNK) u kojima sjede politicari, pricaju viceve, sta vole da oblace, koje boje im je bila tuta, kako su mi uciteljice jos dok su bili djeca govorile kako ce oni biti lideri, predvodnici, kako ce se baviti javnim poslom, sve to prozeto vrhunskim humorom i nekim dimenzijama i slojevitostima njihovih osebujnih licnosti za koje uopste nismo znali !
https://www.pobjeda.me/clanak/spajic...ferira-klasiku
Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
i nacisti su imali najkul uniforme u drugom svjetskom
Nego pade mi nesto na um.
Pitaj za zdravlje Ćacija i popih kaznu.
Pa da ako smijem pitat kako nam je IBAR?
Jel ga gleda ko skoro?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...ijesti_android
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Kad su mogli dps-ovci da organizuju avio liniju da im vozi djecu za italiju u soping i na fakultet, vala mogu i ova djeca opalit koji metak u koljena.
4-5 милиона профита (кад исплатиш све трошкове) на 70 милиона прихода је чак и одлично.
У Европи то буде тако негдје, чак и мање.
Но бојим се да смо већ у времену гдје приватни сектор, онај који стварно зарађује свој профит, може да буде пресрећан ако успије да исплати плате.
Наравно ако не пере нечије паре.
Превелики трошкови а све мања продуктивност, типични продукти социјализма без покрића.
Шакама ћемо се у главу убрзо...
--------‐-----
Него другари, зна ли се што, јел синовац боцкао ка му брат од стрица или је пуцао?
Црна Гора
Црногорце је одржало црногорско срце.
Upucao ih malo, ništa strašno. Ni primać kao što je nekad bilo u vrijeme DPS
Oh Yeah.I BOSS se izvinio za svoju dark sajd u past.
Da se čoek rasplače nad BOSS-om danas koji gura monopol,reklame,Holivud nad elitom i koji Q je bitno ko šta nosi,status što.Viđi ga nosi Hugo BOSS kakva faceu još ako se našprica parfemom koji je odraz elite boktemazo.
Ono,što su oni modeli ili što.Nevrmajnd.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...ijesti_android
Komitske suze padaju na gore. Samo se tudjem zlu radujete
f6
Neko podmeće poštenom Mandiću
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks