Ima
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Krovni nosaci za caddy?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
trebao bih da promenim podpedalni cilindar kvacila. Koliko ja znam , trebao bih majstoru da ponesem i neko ulje . Znate li koje ulje koristi ovaj cilindar kvacila? VW PASSAT B6 je u pitanju .
DOT 3 ili 4.
Prema tome, šta da ti kažem?
hvala vam na pomoci . Samo jos jedno pitanja, da li je isti rezervoar sa glicerom i za kocnice i za ovaj cilindar ?
Da…afirmativ.
Textar, Brembo, Ferodo, Eneos, Febi, TRW…nista a?
Last edited by TAKUMI; 22-04-25 at 17:07.
Završavaju posao prosječnom vozaču svakako...
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Kako se ponasa glicerin, prosli put kad sam vozio cinilo mi se da su kocnice ‘oslabile’ i kad stisnem do kraja nema blokiranja tockova nego kao da sam stisnuo samo malo.
uglavnom jutros vozim, mislio da odem do majstora i zatrazim promjeru glicerina jer mislim da sam ga sagorio medjutim auto normalno koci, ima zaustavnu moc i ja odustah.
nedje cini mi se cuh da se on nakon nekog vremena vrati u originalnom stanju (ako je pregrijan) ali sta kazete da li voziti ili ipak preventivno promijeniti.
sa kočenjem nema 'neđe sam čuo' nego vozi kompletan sistem da se pretrese.
On ne moze da se pregrije, osim ako nije star i pun vode jer glicerin absorbuje vlagu i samim tim vremenom gubi tacku kljucanja. Naravno sve da se pregleda a glicerin ako je preko 2god star mijenja.
Last edited by Sharpz; 22-04-25 at 19:11.
Koje su posledice ‘dinamicne’ voznje pune preticanja, kocenja…na nasem reljefu - recimo do primorja. Ili jos bolje od primorja do gore pa nazad. Diskovi se nisu potrosili, ni pakne, sve je to relativno novo i tako djeluje na oko (da ima mesa) ali jedino je ta tecnost koja ‘trpi’.
ako sam primijetio da zaustavna moc nije kao sto treba da bude i kao sto je bila vec da je to oslabilo…(nakon takve neke voznje) ali se opet vratilo, nakon nekog vremena - u normalno stanje.
logicno mi je da ce se (ako se nastavi) sve cesce i brze desavati - da ce ta kociona tecnost moci manje da istrpi?
ali ako bi se preslo na normlanu - sporu voznju, u tom slucaju ne bi bilo problema i auto bi uvijek normalno ukocilo?
u sustini pricamo o glicerinu kao tecnosti.
Jel ovi sto rade sa autima imaju samo ideju da vracu kilometrazu na 160000km... kad god vidim auto sa tom kilometrazom prvo sto pomislim je da je vracana...
Juce gledam jedno auto, 5g staro,naravno 160000km.
. Aj reko da vidim sto kaze CV...kad zadnjo zapis iz 2024te na 280000
Nekome ostalo upisano u program 160000 i nikako da miksa malo![]()
160 ili 220-230
skoro cuh da neki lik vrati km na 000000 pa se je*i hahaha
znaci ni on ne miksa
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Đe ima da se kupe klješta za plastične pop nitne?
Stay salty.
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Pa SL ne, već SL6 sa niskim viskozitetom zbog ESP.
Inače iako je Golf 4, ne znači da se na njega ne može podići solidna snaga i nabudžiti velike kočnice. Mada ja spadam u ove "prosječne" jer evo prednje pločice mi obrnuše 80 000km.
Uvijek gledam da sipam ili da stavljam što kvalitetnije (najkvalitetnije) tečnosti/djelove svakako, ne vidim što je tačno smiješno. Osim ako ovo "prosječan" nije uvrijedilo pojedine trkače ođe, što sa 100ks poluispravnih sve živo pretiču, a glicerin mijenjaju jednom u 5 godina i sipaju Adeco ili Cartex.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Last edited by mur3633; 23-04-25 at 04:42.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks