Thread: Izrazite svoje misli i osjećanja.......

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

AL - Koliko potencijalno opasnih situacija imate u danu? Ako izuzmemo sitaciju đe ste vozač i rizik je dosta velik, mada takvi u kola ne treba ni da sjedate
    Slažem se da se može naučiti živjeti s njom i izbalansirati.

Blu - nisam mislila na misli baš, već upravo na stanje bez misli, đe si više tjelesno fokusirana/angažovana, neki vid prepuštanja da te tijelo vodi, a to može biti svašta - prekopavanje bašte, pospremanje/reorganizacija prostora, planinarenje, ples, trčanje, disanje, sunčanje, pokret i štatijaznam svi smo različiti i ne volimo svi isto, ali svi volimo zadovoljstvo (što ne znači da bježimo od svoje sjenke)
    Last edited by tigrovo_oko; 16-04-25 at 22:23.

2. The Following User Says Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,858
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

@tigrovo_oko kapiram
    A što se tiče informacija.
    Informacija kao informacija je nebitna.
    Bitan je okidač za dublje promišljanje.Sokrat kao Sokrat je nebitan/bitan je kao okidač za dublje promišljanje o sebi.I u moru knjiga čovječanstva više odgovora i okidača daje neki ruski pisac nego lepršava Lujza Hej koja ponavlja i veli ponavljajte hej,hej,danas sam okey.Sve super.Ali,nije.FK.I ona obrće milione na tako nešto.Lajf kouči,influenseri,gurui i slično.A da li je to bježanje?Mislim da jeste.To je tek teška bježanija.I opet postoje knjige,postoje djela u kinematografiji postoje djelovi čovječanstva koja mogu biti okidači ne dati recepte nego navesti na razmišljanje.Nešto kao u Andrićevim znakovima pored puta.Možda znak pored puta može biti i potpuni stranac.

Bojim se ja da čovječanstvo danas izgleda kao u onoj knjizi Prozak nacija.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 16-04-25 at 22:28.

Thanks Thanks Given 
    3,839
    Thanks Thanks Received 
    4,059
    Thanked in
    2,562 Posts

Droga, droga...Portorož...
    Svaki dan je dobar za upiranje.

Thanks Thanks Given 
    3,839
    Thanks Thanks Received 
    4,059
    Thanked in
    2,562 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Mislim da Lujzi, tamo đe je pare ne trebaju

Šalu na stranu, svako je ođe došao po kakva takva iskustva. Bolje se fokusirati na ono što "radi za mene" , nego na ono "što nije u redu samnom"...

7. The Following User Says Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,858
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Sa svima je sve apsolutno u redu.Spolja.Svaki čovjek se trudi da bude i dio zajednice i bude dio nekog reda.Reda koji je prije svega nametnut spolja.Da li je taj red ispravan,ili nije uvijek nije.Kroz istoriju i dan danas nije samim tim što je nametnut.U nacističkoj Njemačkoj recimo,prosječan Njemac je mislio da je sve u redu dok uredno ide po protokolu svoje vlade.Koliko mi osuđujemo tadašnjeg Njemca?Može biti,ne da može no sam i sama osuđivala onda sam shvatila kroz neke filmove obnove njemačke koliko sam zaboravila na pojedinca.Možda je bio zavaran?Možda ga je ponijela slabost?Možda je poveden iskonskom prirodom homo sapiensa pripadnosti?Možda je bio od malena FK indoktriniran?Koliko mi dajemo sebi za pravo kad osuđujemo?Koliko mi pokušavamo da razumijemo i najveće zločince?Ne opravdanje za neka zlodjela,no poimanje da su isti dio čovječanstva.Da je čovječanstvo jedno.Da jedna loša frekvencija u orkerstru se čuje kao škripa gudala.Da li ubiti gudalo,da li učiniti pak nešto drugo?

Čovjek je onog trenutka mrtav ne kad je odista fizički mrtav nego kad prestane da postavlja pitanja.To je kao sa djecom.Djeca vazda postavljaju blesava pitanja.I odrastao čovjek treba vazda da postavlja pitanja.Čovjek nikada nije kako Cezar na nekoj temi reče zreo.On je kao staklo kako član Cezar reče na tuš kabini koliko je zreo.Čovjek može biti u miru sa samim sobom i sve to stoji,ali ne može biti ignorant u odnosu na čovječanstvo.On je dio čovječanstva.Ako posmatrate micelijum koji je stariji daleko,daleko više od čovjeka i dalje funkcionira na principu sinapsi odnosno mreže vidjećete i neviđenu povezanost čovječanstva.Svaki odjek,svaka bol,svaki muk,svaki jecaj drugog čovjeka na bilo kojem meridijanu svijeta tiče se i vas.

Tigrovo oko meni ne treba sad da mislim kao hajd oslobađam se svega toga jer ja ne želim opet sve to da blokiram.I meni lično odgovara da o svemu tome promišljam.Može biti da je drugačije lakše drugima,ali meni jednostavno nije.Meni je sve to nekako potrebno jer,priroda.

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Baš htjedoh reći da je i do čovjekove prirode, a i kako su tu prirodu odnjegovali roditelji (a njih njihovi roditelji i tako dalje), društvo, sistem - odnosno nisu, pa posljedice. Prilika za skokove u razvoju imamo čitavog života, nije to samo stvar beba do 3-će godine. Nekima prosto utule iskru. Sa tim mogu samo da saosjećam, ali ne mogu da se bedačim i pokušavam da kompenzujem za druge.

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Ako u šumi padne drvo, da li je napravilo zvuk? Zvuk je percepcija, a bez perceptora, drvo koje pada samo stvara zvučne talase koji se nikada ne percipiraju kao zvuk. Tako nekako ti je i sa ovim gore drugim pasusom. Hard pill to swallow.

Thanks Thanks Given 
    24,858
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Baš htjedoh reći da je i do čovjekove prirode, a i kako su tu prirodu odnjegovali roditelji (a njih njihovi roditelji i tako dalje), društvo, sistem - odnosno nisu, pa posljedice. Prilika za skokove u razvoju imamo čitavog života, nije to samo stvar beba do 3-će godine. Nekima prosto utule iskru. Sa tim mogu samo da saosjećam, ali ne mogu da se bedačim i pokušavam da kompenzujem za druge.
    U moj slučaju ta teorija pada u vodu još odmalena.Moji roditelji su prilično pragmatični,da ne kažem đe meni knjiga Tomasa toliko ušla pod kožu đe prolazio kroz isto.Ne samo da je bio to sukob sa njima kao takvima no i sukob sa zajednicom nekoga kome nije stalo do uklapanja.Nije ni sukob no čista nezainteresovanost za igre zajednice.Govorim o iskonskoj netaknutoj ljudskoj prirodi koja je meni opet bila dobrano taknuta kasnije radi ipak popuštanja ali je ostala pa..kao ono kad upališ svijeću plamen gori,duva vjetar ona se gasi,do najslabijeg plamička,pa je opet nešto raspali.Bivala sam ja ozbiljno pragmatična,ali nikad nisam dozvolila lucidno da izgubim jer što znači biti posve pragmatičan?
    Svaki čovjek na planeti ima jedinstvenu prirodu.Pa samo fizički kad pomisliš da svaki čovjek ima različit otisak prsta.I svaki čovjek treba svoj unikat da čuva.Iako je dio čovječanstva.

I ođe se ne radi o bedačenju,o čemu govorim glede čovječanstva radi se o saosjećaju.Osjećaju.Razumjevanju.Analitici.Prihvat anju.Prožimanju svih tih frekvencija iako su nekad mnogo loše ali tu su.Empatiji.

Nego,nema veze nije mi bio cilj nekakvo ubjeđivanje čisto razmjena misli.Odškrinuh samo vrata sopstvene duše.
    Last edited by Bluemoon; 16-04-25 at 23:26.

12. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Naravno, zato smo tu, i na kraju dođosmo do istog samo na drugačiji način, svako na sebi svojstven. Eto koliko smo slični, a različiti

Ubijediti - ostaviti u bijedi
    Uvjeriti - ostaviti u dobroj vjeri, znam da znaš razliku ali eto zbog podmlatka koji čita forum.

Što se empatije tiče, imam "problem" sa njom jer nije kod svakoga namjera za istu "čistih" poboda. Zna se ispostaviti da su pretjerano empatične osobe one koje su lično bili svjedoci duboko traumatičnih iskustava odmalena i tako su imprintovani.

Thanks Thanks Given 
    24,858
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Nismo svi zato tu mislim ovdje, to je posve jasno tigrovo oko.Neko je zbog oglasa,neko zbog majstora,neko zbog..nebitno.

Da je tako ne bih ja sa svima baš otvorila ovakve diskusije kao sad sa tobom.To ti je kao švedski sto banalno.To ti je kao sa tamnim vilajetom.I ako smo ti i ja došle do nečega istog drugim jezikom to jeste bogatstvo.I nije se tu radilo o političkim stavovima,receptu za njoke,zamjeni termostata,bateriji na električnim kolima nego nečim daleko suptilnijim što je krhko kao snježna pahulja a izgleda kao nešto najsavršenije na planeti.

Last edited by Bluemoon; 16-04-25 at 23:51.

15. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,163
    Thanks Thanks Received 
    3,995
    Thanked in
    2,398 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Lično afirmativne misli i lažna pozitiva meni izgledaju kao soma iz knjige Vrli Novi Svijet.Što se tiče serija/filmova/knjiga može čovjek zavisi iz kojeg razloga ih komzumira da vidi rješenje ili razumijevanje svijeta iz nekog ugla kojeg ne vidi jer je zaglavljen u jednom uglu.Čovjek svakako mora da se "sretne" i sa svojom mračnom stranom a svi je ljudi imaju.

Sve ima svoje pozitivne i negativne strane.

Ovo ti je dobro,stvarno,eto koliko sam matori konj,ali moze se iz nekih serija poneshto nauchit...npr. bolest koju ne želim ni neprijatelju,najtezu,kako se recimo glavni glumac u BB nosio sa time i kakav je stav zauzeo,na stranu to shto je odluchio da se bavi chime se bavio.
    ...

17. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Tako je, i iako uporedo i istovremeno postoji čitav sistem iskreiranih ljudskih kretenizama i gluposti (koji i dalje opstaju i žive), za neke je jedino istinski vrijedno u životu osjetiti drugo čeljade. Prijatno veče

19. The Following User Says Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,163
    Thanks Thanks Received 
    3,995
    Thanked in
    2,398 Posts

AL - Koliko potencijalno opasnih situacija imate u danu? Ako izuzmemo sitaciju đe ste vozač i rizik je dosta velik, mada takvi u kola ne treba ni da sjedate
    Slažem se da se može naučiti živjeti s njom i izbalansirati.

Blu - nisam mislila na misli baš, već upravo na stanje bez misli, đe si više tjelesno fokusirana/angažovana, neki vid prepuštanja da te tijelo vodi, a to može biti svašta - prekopavanje bašte, pospremanje/reorganizacija prostora, planinarenje, ples, trčanje, disanje, sunčanje, pokret i štatijaznam svi smo različiti i ne volimo svi isto, ali svi volimo zadovoljstvo (što ne znači da bježimo od svoje sjenke)
    Pa gledaj sad ovako,ako cemo da krenemo bash ono banalno,ima ih milion,ama a ustanesh iz kreveta mozesh izgubit ravnotezu i daleko bilo tresnut glavom dje ne treba,da ne idemo dalje,pjeshak,vozach,itd.,razni sz strahovi kod anxioznosti,znash i sama,od nechega shto ti je recimo i samoj smijeshno,ali eto strah te je jednostavnombrige o jednom,drugom,trecem i ko zna kojem problemu,sve su tu anx strahovi.

Ovo shto se tiche vozacha i ko treba da vozi,e tu bih bio rigorozan,pola danashnje CG mi ne bi moglo vozit,zashto...i to znash a i vidish

P.S.Danas sam jednoj jako staroj,ljubaznoj baki kod Gintasha pomogao spolja pokazivajuci kako da ne ocheshe 2 auta izmedju kojih je trebala da prodje...uljepshalo mi je dan takva osoba moze da vozi i sa 110 godina!
    ...

Thanks Thanks Given 
    24,858
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Naravno, zato smo tu, i na kraju dođosmo do istog samo na drugačiji način, svako na sebi svojstven. Eto koliko smo slični, a različiti

Ubijediti - ostaviti u bijedi
    Uvjeriti - ostaviti u dobroj vjeri, znam da znaš razliku ali eto zbog podmlatka koji čita forum.

Što se empatije tiče, imam "problem" sa njom jer nije kod svakoga namjera za istu "čistih" poboda. Zna se ispostaviti da su pretjerano empatične osobe one koje su lično bili svjedoci duboko traumatičnih iskustava odmalena i tako su imprintovani.
    Može biti da ima i toga jer sad nekim savremenim naučnim jezikom pripadala sam grupi hajli senzitiv grupi u djetinjtsvu a nekako me zatekoše 8ebene devedesete i neka djeca su sve to nekako iznijela ja nisam meni je bilo sve to toliko traumatično i ostavilo strašan trag na mojoj duši.Možda bi mojoj majci kad sam se potpuno izolovala od svih rekli ovo dijete ima autizam ili šta već.I ja nisam iz nekog ega otvorila temu na tu temu o hiper senzibilitetu no znajući koliko je to pakao nad paklovima.
    Mislim neki ljudi su po prirodi jaki a neki su toliko krhki da ja odlično odmalena znam kako to izgleda.A onda vremenom da bi preživjeli grade razne odbrambene mehanizme.
    I od cijelog svijeta mogu da se odbrane,osim od samoga sebe.

Thanks Thanks Given 
    27,501
    Thanks Thanks Received 
    8,712
    Thanked in
    4,310 Posts

Ne znam da li se više nerviram kad vičem psujem svađam se u saobraćaju ili kad sve to držim u sebi pokušavam da kuliram nekulturne I bahate debile pa onda imam osjećaj da će mozak da mi eksplodira

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,605
    Thanks Thanks Received 
    6,203
    Thanked in
    3,616 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ne znam da li se više nerviram kad vičem psujem svađam se u saobraćaju ili kad sve to držim u sebi pokušavam da kuliram nekulturne I bahate debile pa onda imam osjećaj da će mozak da mi eksplodira

Zovnes 122 , to je call centar ka telekoma izvices se malo na njih jer im das svakog mjeseca 20 eura i sve po zakonu legitimno

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,839
    Thanks Thanks Received 
    4,059
    Thanked in
    2,562 Posts

Svi igramo neke igre i igrice.

Đeca smo, i kako ono bi...Čovjek je uvijek dijete, samo što tokom života mijenja igračke.

25. The Following User Says Thank You to LjukaTheMantidis For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,163
    Thanks Thanks Received 
    3,995
    Thanked in
    2,398 Posts

Taxista iz Bloka,77 punih godina,gospodin rodjeni,se na sve ovakve situacije samo smjeshka,ni miligram nervoze nikad,vjerovao ili ne
    ...

27. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27,501
    Thanks Thanks Received 
    8,712
    Thanked in
    4,310 Posts

Ozbiljno mu zavidim. Ali ozbiljno

Thanks Thanks Given 
    3,839
    Thanks Thanks Received 
    4,059
    Thanked in
    2,562 Posts

Doživio sam skoro isto. Kakav Majstor.

Thanks Thanks Given 
    24,858
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Već pisah o tome na temi o saobraćaju.Drug ako ne naučiš da iskuliraš sam ništa ti neće pomoći ni psovke ni da držiš u sebi.Nervoza u saobraćaju kako god da se drugi ponaša otežava tebi.
    To jednostavno moraš da prihvatiš da svi voze kako voze kao kad odeš na splavarenje pa te nosi tok rijeke na neku stijenu ti ne vičeš na stijenu ne psuješ no gledaš da je izbjegneš a između balvana i stijene nema razlike.

Zamisli tako i bit će ti lakše.

Last edited by Bluemoon; 17-04-25 at 11:25.

Thanks Thanks Given 
    27,501
    Thanks Thanks Received 
    8,712
    Thanked in
    4,310 Posts

Sve ja to znam ALI! U suštini ovi bahati me izluđuju, ove nekulturne nekako I svarim, ali ove bahate, paaa uhhh.

Thanks Thanks Given 
    9,163
    Thanks Thanks Received 
    3,995
    Thanked in
    2,398 Posts

Sve ja to znam ALI! U suštini ovi bahati me izluđuju, ove nekulturne nekako I svarim, ali ove bahate, paaa uhhh.

Sve u svemu kad vec se nervirash i psujesh,bolje tako,ka brat mi,no da kuvash u sebi.
    ...

Thanks Thanks Given 
    24,858
    Thanks Thanks Received 
    10,634
    Thanked in
    8,033 Posts

Možda si po prirodi temperamentniji tako da ne znam koliko možeš uticati na to.Meni je čak to u saobraćaju mala maca sa kakvima sam sve morala držati situaciju pod kontrolom ako ti velim i onima te su na uslovno.

Ali sigurna sam da možeš raditi na tome i ponavljam ti zbog sebe on je takav kakav je a ti još dodatno štetiš sebi čega tek nije dostojan.Možeš pustiti neku muziku koja te čini kalm.

34. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Page 2318 of 2838 FirstFirst ... 131818182218226823082314231523162317231823192320232123222328236824182818 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)