aaa to su ovi sa Jaza jel? Ne znam mogu li imat bolju ponudu od Guma Max iz Stare Pazove, oni imaju Mitas i sve moguće gume, cijene baaš da nisam mogao naći povoljnije. Stari dobri sparco mi ih je otkrio![]()
aaa to su ovi sa Jaza jel? Ne znam mogu li imat bolju ponudu od Guma Max iz Stare Pazove, oni imaju Mitas i sve moguće gume, cijene baaš da nisam mogao naći povoljnije. Stari dobri sparco mi ih je otkrio![]()
Kakav prevoz imas iz Srb ovamo?
Ova E07+ tj enduro trail + https://www.gumamax.com/products je nesto preko 110 eura
U Hr je 140tak https://www.kupigume.hr/moto-gume/150-70-18-R
A mislim da sam vidio da ima i u Mastrade, provjeri mozda nije neka razlika a tu je ispred nosa
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
Snalazim se za prevoz uglavnom, kao i svi. Mitas E09 Dakar mi je favorit guma![]()
Odabir gume je proces kao sto je odabir motora i zavisi najvise od toga sta i dje zelis da vozis. Za asfalt je lakse napraviti izbor, za enduro gumu je vec kompleksno. Zavisi od vise faktora:
- Koji je motor: adv/enduro/hard enduro
- Koliko offa se vozi, da li se ide na neku duzu asfaltnu turu
- Off - da li ce da se vozi kameniti teren ili zemlja/blato
I uglavnom se prave kompromisi za adv motor kad je enduro guma u pitanju, jer je i u sustini adventure motor kompromis. To je ono sto proizvodjac navodi 20/80 30/70 50/50 itd. Kad je suvo vrijeme dosta guma radi svoj posao, blato pravi problem i kisa po asfaltu. Po kisi na asfaltu E09 ima problema kao i E07. U offu E09 je mnogo bolja od E07. Ovu novu E07+ nijesam jos uvijek probao, a mislim da mi je u uzem izboru za sledecu gumu.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
Iako je -2, ja nisam mogao da odolim makar dva kruga da uhvatim
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
https://www.internet-prodaja-guma.co...tore/130-80-17
Odje imaju dobre cijene.
A izgubih sajt dje bjehose ubedljivo najbolje cijene za mitas u srb :@
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Imas na diler jedan skoro pa nov, prodaje ga jedan poznanik ...
o Traceru sve najbolje , sto rece Voodo taj agregat sa tri cilindra se vozi brutalno a pokazao se odlicno. Malo je motora sa 3 cilindra al po meni je to najbolji spoj obrtnog momenta iz dvocilindrasa i visoke obrtaje i ugladjenost cetvorocilindrasa.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Vudu skidam ja Mitas sa 990r brzo jer sam uzeo Pirelli STR.
Ne znam bih li ih ostavio jer cu STR potrositi za mjesec dana pa da vratim Mitas nazad ili da opet kupim neku premijum gumu, pa da te castim ove. (ako ti je to za veliki motor?)
Za sta ce tebi gume Stevane? Za 701? Bas ne znam koliko taj motor dere gume, mada zavisi hoces li gaziti off cijelo vrijeme.
Taj Conti je brutaaaaaaaaalna guma, posle toga Mitas dodje kao hanzaplast na rupu od metka.
Sto veli Vudu, ti Trijumfi su obaaaaaa dobri u svakom pogledu, samo izaberi koji ti vise odgovara gabaritima/pozicijom/i ljepotom.
Trejser je jedan od najboljih pogodaka u moto industriji u zadnjih 10 godina. Oba motora su dobri ali 3 cilindra su prava stvar.
Proslog ljeta Mas Trade je imao dobre cijene za Pirelli ST2 za GSA iii imaju i salon u PG. U tom momentu Magnus nije imao te gume i mislim da je bio skuplji i da sam ih sacekao.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Ima li ko da radi poliranje vizira od motora u Podgoricu ili bilo dje ali da se odradi kako treba?
Eh komplikacije.
Uzeh da prevedem motor sa Paše na mene, prva reg je na firmu, je li realno da treba da se plati pdv 5% sa pravnog lica na fizicko?
Ovamo dje sam uzeo kupoprodajni kazu da se placa.
Ne znam kako je za motore,ali ja za auto sa firme na mene nisam ništa plaćao
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Tako bi trebalo isto da bude i za motor.
Provjeri ti to jos nedje.
Sa vase firme na vase ime ili sa tudje tirme na vase ime?
Sa tuđe firme na moje ime
To je posle npr 3 godine….
A za motor, očekivano….
Moras da platis 5%. Jer je nov motor i ne moze bit fakturisan na 100€ ili nebitno .
Kako god ne mozes da izbjegnes placanje.
Pisali smo ti vec gore o tome i opet nisi zelio da naucis i skapiras . I sad nas opet isto pitas.
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
sto ne uradis punomocje i ne prevedes ga uopste, pa kad ga prodas ..
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
been there, done that !!!
nekad davno je bio zakon da se sa pravnog lica na fizicko ne placa porez ,al to je ukinuto ima i 10godina. Ne znam kakva je situacija kad je teretno vozilo u pitanju ima li razlike , ali za putnicka vozila se placa.
Vidi sad bi trebalo u narednih mjesec dva da se izglasa smanjenje tog poreza na 2% (neki perod od 3-5mj. da bi pospijesili narod da prevede svako svoje vozilo)
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
E ne mogu bit pametan, evo Joni nije platio prevod sa firme na njega, jos 2-3 mi je isto reklo, isto tako jos dosta njih mi je reklo da moram da platim 5%.
Nisam ja ni placao ali to je bilo za neki kombi teretni... a npr u dg su mi rekli da se placa pa ja to zavrsih sve u pg
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
teretni program unutar istog grada sa firme na fiz lice su oslobodjeni poreza, moj je slucaj takav, zbilja 2010 god pikap, ne znam za novija auta
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
been there, done that !!!
Prije dvije godine prevedeno auto bez dinara sa firme na sina(mog, ne vlasnika firme).
E sad,u pitanju je škoda Fabia 1.0,pa možda to ne potpada ni pod "auto" ni pod "motor".Biće se sažalili
Last edited by joni; 11-04-25 at 23:13.
Evo raspitao sam se, rekose mi da je njihova dobra volja da li da ti racunaju ili ne kad je sa firme na fizicko. Vidjecemo u Ponedeljak sto ce mi rec.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks