Pa kad se pocinje? U ponedeljak?
O zemljo Sri Lanko.. daleka li si.
Pa kad se pocinje? U ponedeljak?
O zemljo Sri Lanko.. daleka li si.
--------------------------
Do Not Disturb.
Ekipo,
Drugar je naručio nešto preko Temu-a, i kad je pošiljka stigla, kurir ga je pozvao da se nađu i uruči mu paket. Na licu mjesta kurir je tražio dodatnih 40 eura, što je drugar i platio.
Da li je to u redu? Zar preko Temu-a nije sve unaprijed plaćeno? Postoji li još uvijek neka dodatna naplata, kao carina ili neka druga taksa, u zavisnosti od vrijednosti pošiljke?
Ako to nije u redu, šta je najbolje uraditi u takvoj situaciji?
Hvala na brzom odgovoru drugar. Znaci s Temua nije vazno koliko nesto kosta nece se plaćati ovamo nista vise?
Nema više granice od 150 eura još od Nove godine. Obračunavaju se dažbine na sve. E sad npr M-one zadužuje Temu za dažbine. Pošta zadužuje primaoce. Izgleda stvar dogovora između Temua i kurira. Ne znam kako je kod drugih službi Ntc...
Ima, granica je 150 € za carinu od 5%, a PDV je na sve 21%.
Ja samo da javim da je iMile dostavio vec (prilicno brzo) i zvao na tel da dostavi licno, za razliku od M-one koji drze u M-kiosku.
Meni licno vise odgovara kiosk i da podignem kad meni odgovara nego da cekam kurira i jurim ga po gradu ali eto... cisto informativno.
Do Not Disturb.
Naruceno 19. marta, danas stigao paket, 90e - nikakvi dodatni troskovi preko M-one. Moram priznati da su ovaj put bili azurni bas, stiglo mi je obavjestenje da je paket kod kurira u autu i 20 min kasnije zove kurir da je ispred.
Ja sam 24-og Marta porucio i kurir(iMile) donio sad treceg Aprila
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Last edited by kambodza; 06-04-25 at 21:34.
Budućnost
Slicno i kod mene..
Ja sam narucio isto 24. marta, poslato 25. marta. U CG stiglo 1. aprila, carina preuzela 2. aprila, pustila 3. aprila. Kurir preuzeo 4. aprila i meni dostavio 5. aprila.
Brze ne moze zaista.
Do Not Disturb.
Temu je svetinja sa brzinom u odnosu na aliexpress...
Za sve je svetinja, ne ides u poštu, ne plaćaš naknadno ništa, paket se bukvalno ne može zagubit
Evo opet NTC, poslali mi paket preko njega danss
A sjacate se hejterskih prica
Isto kao Aliexpress, gore itd.
Na Ali ima vise stvari, sto jes jes.
Do Not Disturb.
Temu je masu proširio ponudu u poslednje vrijeme
Ja sam sad 4 neka paketa po 50e poručio, sve stiže brzo
22.03. poručeno, dostavljeno 07.04., preko m one.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Al dosta stvari nema za nase trziste. Iskoci mi reklama i kad kliknem izbaca da nije za nas ili mi daje nesto drugo
Ne moze na temu da se prebaci, limit u korpi ako oces da predjes na placanje je 148eur. Probao vise puta i uglavnom punim pakete do te vrijednosti i nikad do sad nisam nista dodatno platio.
i da vrtim one tockove redovno, takodje korsitim claimcredit itd...
odlican je temu, 10/10 od mene
Što jes- jes ali opet je NTC ušao u igru, otkantao ih ECSC ali su sad sklopili deal sa nekim T (T-NTC)
. Valjda će se sad malo uozbiljiti, kažu da su kupili nova vozila i zaposlili nove vozače.
Brzo stižu sada paketi fakat još kad bi skresali bofol robu na minimum bila bi ozbiljna priča. Mada se u zadnje vrijeme i na Aliju nakotilo scamera koliko hoćeš, šta im je cilj ne znam, "prodaju" agregate za 150 eur. i perače visokog pritiska za 30. Možda računaju na nepismene koji ne umiju da traže refundaciju.
I dalje tvrdim da je TEMU Meka za prevarantepa neka mi zamjeraju TEMU- fanovi koliko hoće. Vraćaju pare fakat kad stigne oštećeno ali računajte da ima i onih koji nisu vješti da izdejstvuju povrat. Takvih ima masu, pogotovo početnici. Šta me najviše iritira, kad pošalju oštećenu robu koja nije mogla da se ošteti u transportu nego je više nego očigledno da su namjerno poslali falš robu. Eto to me živcira, što je masu plastike prebačeno kod nas koja je završila na otpadu, nebitno je li vraćen novac.
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks