Ahahahahahahaha, pa tačno te i treba bačit u more za ove patnje što nanosiš mučnima ko jaAuh, pogano
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
sorry... nAT.
Tačnije vas primorce vi ste najokrutnija bića na forumu odo da utopim tugu u jedno rovito.A ako nestanu kokoške samo da znate na mom selu ni šarka nije uspjela da napadne šljivetoliko je izolovano, a kamoli što kokoške pa ćemo se trampit.
@joni vidiš mogla bih napraviti i jedan litar,dva domaćeg somersbyija dobro me podsjeti.I skroz si u pravu što se tiče zaključka.
Dobro je da tad nisu tamo šljakale socijalne službe jer smo mi to znavali ka đeca piti.Još baba veli zdravo je to.
Last edited by Bluemoon; 05-04-25 at 21:27.
Zar drenja nije rakija od drenjina, a to piće koje @joni pominje vodnjika, ono je više kao gazirano, nije alkoholno? Tako da to što ste vi @blu pili kradom bude kao mlado vino, prije alkoholnog vrenja?
Ma jok, napila sam se ja toga po sjeveru, od trnjina, drenjina, kleke. Nema tu alkohola. Vitaminsko piće. Najbolja stvar sa Balkana, uz kiselu surutku i kiselo mlijeko.
Đe ima (prirodnog) ugljen dioksida u soku od bilo kog voća ima i etanola barem u zeru.Gola definicija fermentacije.
S tim što se u biohemiji ovo dvoje zove nus produkt iliti otpad nesretnog kvasca koji jede šećer i izbacuje ova dva nus produkta u anaerobnim uslovima iliti bez prisustva kiseonika.
Uh navuče me na tanak led više sam alkohola za života napravila no neko hrane samobanujem temu alkohola na ovu temu osim ako nije u službi krčkanja mušlji i to.![]()
Karfiol pljeske uz luk/masline/piletinu i svašta nešto.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Ne znam oce li valjat' ovo sto... Otkostio telecu plecku.
Sent from my iPhone using Tapatalk
The more things change, the more they stay the same.
Moram priznati da definitivno odvajam dvorištu cijeli box za ovaj luk jer sam luda za njim.
Brokoli supa/ i neka kombinacija zapečena mocarela/slanina/taljatele/luk/maslinovo ulje.
Mali OFF glede serviranja i to najslađe mi je kao maloj na selu bilo kad baba postavi onu tavu i veli da svi jedemo iz tave podijeli viljuške pa kreće borba za opstanak.I to za poparu eeeej poparu.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Percepcija sitosti proizilazi iz prehrambenih navika i filozofije života ili uprošćeno: živiš li da bi jeo il' jedeš li da bi živio? Za nekoga je sitost jedenje do prejedanja i zadovoljavanja najnižih poriva (nakon čega nije za ništa no za kauč i daljinski) a neko drugi unosu hrane pristupa s mišlju da je tijelo hram, pružajući mu optimalnu mjeru svega (nakon čega je spreman popeti se na planinu).
Umjetnost hranjenja su najbolje objasnili drevni narodi Tibeta, Kine i Japana. Malo njih je to naslijedilo, to je po koji zalogaj u odredjenim delovima dana. Ono sto mi se svidjelo je da oni osluškuju šta im tijelo u tom trenutku trazi. Zazeli se tijelo nečega pa mu to solidno priuštiš. Bude dana i kad se ne jede, nista strasno jer meditacija to sve dovede u red. Ali daleko je covjecanstvo od takvog načina života. Današnji sportisti su totalno preuzeli pogresan način hranjenja koje im je nametnuo zapad, da što više unose hrane i vitamina dnevno jer je to kao potrebno tijelu koje se troši. Ali nema svrhe objasnjavati pojedinima. Najveći rezultati dolaze iz odricanja.
Last edited by Giile; 07-04-25 at 22:22.
Shvatam ja bolje negto shto mislish shta zelish reci...da se ne bavim ishranom i treninzima godinama,ne bih znao kako to funkcionishe,ovako znam sasvim dovoljno,valjda...
Ne kažem ja da te tvoje porcije koje bi većini ovdje bile kao užina nisu ok,jesu,i može se i uz to trenirati i obavljati sve ostalo,i imat savrshena definicija,ali npr. meni dodje ponekad da pojedem vishe,tako i uradim...i mogu recimo pojesti kao neko 100kg+ ali to nikada ne radim,ne volim to...da ne dužim,sve u svemu kad bih bio tvoj gost nekad,samo bih ti rekao može li josh pola porcije,i to je to![]()
...
Uh hrana je cijela nauka bukvalno meni je najveći problem generalno što pamtim mirise i ukuse sa sela i nebitno koja namirnica je posrijedi i onda to više ne mogu da pronađem u tom mirisu i prirodnosti.Nažalost,kao čovječanstvo smo generalno upali u ćorsokak kad je hrana u pitanju a ljepota je u jednostavnosti na koju smo zaboravili.
Sladak?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
O, da
Elem, evo prvi put da okačim fotku hrane koju nisam ja spremao. Moja supruga je u Crnoj Gori od 2008 god., državljanstvo je dobila 2023 god., ali to je tek administrativnojuče je dobila pravo jer je spremila vrlo ukusan raštan.
Sent from my Motorola 8400
Vidim svuda poslednji trzaji raštana
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tahini pozdrav za drugare
![]()
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks