Je li normalno kod hibrida da se osjeća neko trenje povremeno u podu, ispod tabana, konkretno u Rafaleu je to na mjestu iza vozača? Ako je normalno, nije nešto što smeta nego čisto da znam jer kod ovog testnog modela se osjeća i čekam da mi jave kad se konsultuju sa servisom.
Inače odluka je pala, definitivno ide on, konkretno ovaj dual-color sa crnim krovom.
![]()
Last edited by BiTrAtE; 31-03-25 at 18:00.
Kakvo trenje? U toku voznje? Kad se pritisne kocnica?
Prema tome, šta da ti kažem?
Guglajući nailazim da se to dešava pri rekuperaciji baterije i kad se uključuje elektro motor / ili isključuje.
A trenje u podu ispod nogu, kao da nešto "drlja" malo ispod, ništa strašno ali eto to jedino primijetih kao malo čudnije, do sada nisam obraćao pažnju na to vozeći se u hibridima taxijima...
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Izgleda odlično.
Sa srećom.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
5 godina ili 150k km, 8 godina na bateriju.
Imas muda od celika.
Plan je neki da se vozi dok je u garanciji, tj. ovo je za oca, ja nešto bih se isto držao čistih benzinaca još uvjek
Meni se svidja ovaj Rafaelo
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Meni je ova panorama upitna....
Mislim da je u pitanju elektrohromatsko staklo ili cak obicno sa nekom takvom folijom(jer je to staklo inace u krv skupo)
Top stvar, ali sta se desava sa podgorickih 50 stepeni, vlagom itd...Ne vjerujem da ce pravit problem prvih godina ali ko zna tamo za 5-6 god.
Nemamo majstora za siber, a ne za ovo
Znas li kako se cuje kad dodje do savijanja karoserije, imas osjecaj da ce se prosuti u 1000 komada.
jednom na A6 na silazenje s trotoara,kad je samo zadnji desni tocak ostao na njega se culo kao da je neko kamenom gadjao...Jbg fleksa karoserija
Mada izgleda stvarno mocno, ja bi ga mozda uzeo Bitrate...Kad ga vec uzimas u fulu...jebe ti se, mozda traje 100 godina mozda mjesec, to nikad ne mozemo znat
Mene vise brine 1.2 motor sa 3 cilindra i cijeli hibridni sklop nego panorama.
Last edited by TAKUMI; 31-03-25 at 22:15.
Uzesmo bez panorame ipak, sem što bi sigurno bilo pakleno ljeti, danas je baš testirah direktno na sunce, zatamnjeno vozio tokom cijele vožnje, bez ako nisam tripovao čak i na 18c današnjih mi se činjelo u predjelu lica toplije nego što je bilo u kolima, haos.
@TAKUMI
I mene je to najviše brinulo ali nema krštenog motora u toj klasi. Svi su takvi bukvalno, zato se novo uzme i vozi 5 godina, garancija i ćao. Opcija je bila i da uzmemo nešto do godinu staro i do 10k pređenih ali sa mobile.de i autoscout je svuda 24 mjeseca garancija i to ako je dobiješ van EU. To ni u ludilu ne bi, ne samo zbog motora no je tu masu i elektronike...
Ide baš fino kao što rekoh već, njemu je to bilo bitno tako da nadam se da neće bit problema nekih, ne bi trebalo, koliko sam čitao dobar je taj njihov hibrid zadnje generacije.
Last edited by BiTrAtE; 31-03-25 at 22:48.
Nzm sto nisu zadrzali onaj 1.3 nego idu s ovim novim HR12DDV...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Estetika je top nema sta
Ali 1.2 i 3 cilindra ne bih mogao da platim te pare, nema teorije
Medjutim, sto se toga tice sluzice on te 5 godina bez da glava zaboli
Nek je sa srecom starom pa da ga boljim zamijeni
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Imao si krstenih motora van u klasi van brenda. Znas li sto je najveci problem, ides npr. PG KL autoputem, i tamo negdje posle drugog tunela ti se potrosi baterija, elektromotori ostaju bez struje, i onda imas samo 1.2t sa 3 cilindra, 130 konja i 1700+ kg. I tako do Kolasina. Ili npr. Budva CT, imas baterija do iznad Markovica i kraj. E to je problem. Kroz grad je totalno OK.
Da te lijepo sluzi i da budete zadovoljni kupovinom.
Pa i ja mislim da je bolje polako da se vozi, niđe ne treba žuriti...
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Nemam apsolutno nista protiv spore voznje, ali autoputem moze da se vozi 110 bez problema, to auto autoputem PG KL pri 110 vrti preko 3500 rpm. To niti je zdravo niti lijepo za usi, a ni za dzep.
Još jednom ga probali do Pelevog brijega autoputem, položio test (ne može teži biti) i baš prijatno iznenadio. Četvoro odraslih, uzbrdo ide 140-150 ko od šale, to sam negdje i očekivao ali nisam očekivao da se motor skoro pa neće ni čuti, nerealno. Svo vrijeme radi benzinski agregat ali nema šanse da tako vuče 1.2T od 130ks, struja mora da mu pomaže nekako, pasivno, ne znam, lupam. Naleti vjetra bjehu baš jaki pa se vjetar malo jače čuo u kabini, ali mislim da tu panorama dosta kumuje tako da eto i još dodatni razlog da se ista ne uzme. Btw, kad je pomenuh, vrela bješe kad smo ušli u kola i bilo je baš neprijatno sjedjeti iza (iako je bila zatvorena, automatski zamagli kad je auto ugašeno), tako da mogu misliti šta bi to bilo ljeti. U povratku nazad, čitavo vrijeme je radio na struji, čak i po gradu je uglavnom na struju, manje bitno ali eto...
Vidio sam te u Alians malo prije.
Clio4 radio cod? Presao sam cijelu knjigu sto sam dobio uz auto,nema nista. Kako ste to rijesavali? Vidim na youtube da se skida multimedia?
Sent from my SM-A356E using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks