Lagano
Spectre
![]()
Da se pobrojimo... Izvol'te
P.S. Ima tema o stripovima, ima i o ekranizovanim stripovima, ali ove, vjerujem, nema![]()
Lagano
Spectre
![]()
Last edited by Bugi; 20-05-24 at 00:51.
Morpheus
free image hosting
I dilan dog...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
On.
Skroz misteriozan lik koji putuje cijelim svijetom,a ono ima tu i neke ne baš lijepe pozadine no okey to je samo strip.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Gotovo zaboravih ovu temu možda bi bilo za rifreš da promijenim strip lika bat nema šanse...umjesto toga:
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Tesko da moze preko Zagora ijedan biti
Zanimljivo da je Zagor originalno italijanski a vestern je priča o indijancima i doseljenicima.
Inače,izazivam te zašto baš ne iznad Zagora.
Evo zašto meni niko izvan njega pored ležernog pustolova.
Corto Maltese utjelovljuje autorovu skeptičnost prema nacionalnim, ideološkim i vjerskim podjelama. Corto prijateljuje s ljudima iz svih društvenih slojeva, uključujući ruskog ubojicu Rasputina, britanskog baštinika Tristana Bantama, vudu-svećenicu Zlatoustu i češkog akademika Jeremiju Steinera. Također poznaje i susreće razne povijesne ličnosti, poput Jacka Londona, Ernesta Hemingwaya, Hermanna Hessea, Butcha Cassidyja, ruskog bijelog generala Romana von Ungen-Sternberga i Turčina Enver-Pašu. Njegovi znanci ga jako poštuju, kao npr. Staljin, koji ga je oslobodio od uhićenja kad mu je prijetilo smaknuće na granici Turske i Armenije.
https://images.app.goo.gl/4yVj
Mikalandjelo najjaci lik
Odnos koji je evoluirao tokom decenija. Nekad davno to bjehu Rip Kirbi, Crna Brada, Džoni Hazard, Modesti Blejz, poslije im se priključio Džeremaja, pa onda Bluberi i Korto, koji su tu i ostali do kraja. Godinama sam tragao i nabavljao Kortova izdanja, tako da sad imam svih 12 originalnih sveščica, i drage su mi.
- Ladan ko taština duša -
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks