"Nemamo sto da brinemo". Jeba mu m... sad @osvajaci.
On je vjerovatno napisao zaduženja po godinama (nisam ulazio sad da provjeravam)....
Ali sva ova zaduzenja se najvecim dijelom uzimaju da se vrate dugovi iz prethodnog perioda...
pri tom, mislim da sam vec pisao ali evo moram opet jer ocigledno neki ne kapiraju bas najbolje:
javni dug Crne Gore 2019... 3,8 mlrd Euro ili 76,54% BDPa
javni dug Crne Gore 2020... 4,4 mlrd Euro ili 105,15% BDPa
javni dug Crne Gore 2024... 4,5 mlrd Euro ili 60,2% BDPa
https://www.gov.me/dokumenta/be4caf8...d-d44ce29920c5 Izvjestaj o javnom dugu 2019
https://www.gov.me/dokumenta/d202f5a...7-e433b155484e Izvjestaj o javnom dugu 2020
https://www.gov.me/dokumenta/3db12fb...5-a411872b9125 Izvjestaj o javnom dugu 2024 (septembarski kvartalni izvjestaj)
Prema tome saberite 2+2 i vidite kolika su to dugovanja i jesu li silne milijarde koje se ovdje pominju....
U narednom periodu ce biti i vecih dugova vjerovatno....jer se putevi i infrastruktura moraju raditi... ali dok se god on drzi na nivou od nekih 60% BDPa.... nemamo sta da brinemo.
Last edited by osvajaci pg; 26-03-25 at 10:19.
"Nemamo sto da brinemo". Jeba mu m... sad @osvajaci.
Mickey da je žensko,zajebo bi mnoge sponzorushe...
...
ne uhvatih taj detalj sa boksom,onda lagano može i to.
Od ovih 2,3 milijarde zatvoreno je 850 dps dugova ( 21 emisija 350 mio i sad 2025 500 mio). Ostalo iz šupljeg u prazno i finansiranje novih uhljeba i evropi sad milijarda i po otprilike.
Nego momci, vi uzmete kredit, pa svake godine izračunate koliko vam treba za vraćanje i opet se zadužite? Ili vraćate od plate?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Gagarin; 26-03-25 at 11:51.
Tko leti, vrijedi...
A ne pitas sto su se tvoji zaduzivali za tekucu potrosnju, i to dok su plate bile 200e, lopovcine![]()
Umoran sam od svega sto znam
kako se javlja po direktivičim mu neko takne šefove dmao ide odbrana.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Crna Gora dobija četvrtu pomorsku liniju.
Nakon već dogovorenih
Budva-Dubrovnik,
Kotor-Dubrovnik i
Bar-Bari zvanično se najavila i linija
Bar-Ankona, kompanijom Adria Ferrirs.
Ona će saobraćati od 1.jula do 10. septembra.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Gleda li ko mapet sou?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
A gledao sam malo i ugasih. Sramota je ono gledat
Podgorica: U petak promocija digitalnih izdanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstvahttps://rtnk.me/kultura/podgorica-u-...avna-sredstva/Zavod za udžbenike i nastavna sredstva u petak, 28. marta, sa početkom u 13 h, u sali Rektorata Univerziteta Crne Gore, organizuje prezentaciju edukativnih digitalnih sadržaja iz svoje produkcije.
Kako su najavili, na promociji će govoriti ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić Stojanović, direktorica Zavoda mr Aleksandra Hajduković, defektološkinja Vesna Obrenović, izvršni direktor firme Codelab mr Aleksandar Dlabač i urednica u Zavodu Ivana Popović.
„Proces digitalizacije obrazovnih sadržaja kao dopune štampanim udžbenicima je, pored nekoliko drugih projekata, ujedno i dio programa obilježavanja jubileja 30 godina postojanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva“,saopštili su.
Na prezentaciji će biti predstavljene digitalne lektire: Pinokio, Doživljaji mačka Toše i Crvenkapa, potom nove edukativne igre na temu sajber bezbjednosti, koje će pomoći djeci, ali i starijima, da prepoznaju potencijalne opasnosti na internetu i da nauče kako da pravilno reaguju kada se suoče sa njima. Konačno, biće predstavljeno i skoro 200 aktivnosti za učenje slova ćirilice i latinice i pravljenje prvih koraka u učenju jezika.
Sve ove multimedijalne aplikacije Zavod za udžbenike i nastavna sredstva realizovao je u saradnji sa podgoričkom firmom Codelab koja ih je izradila, a u ovim projektima učestvovao je veliki tim vrsnih profesionalaca: programera, ilustratora, dizajnera, glumaca, lingvista, defektologa, dramaturga, inženjera zvuka i lektora.
Sva digitalna izdanja dostupna potpuno besplatno i to na sajtu Zavoda, odnosno putem linka https://zuns.me/sites/interaktivni-materijal, kao i na edukativnoj platformi Digitalna škola na kojoj se nalazi velika količina edukativnog materijala za sve uzraste. Sadržaji su, dakle, online, što znači da se mogu koristiti sa svih pametnih uređaja: računara, telefona i tableta.
U kampu na Zlatici uhapšeni pripadnici PJP Dražen Vukadinović i Davor Lukačević
Trojici službenika UP se na teret stavlja krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje
Osim Vukadinović i Lukačevića uhapšen je i još jedan službenik UP - inspektor Potražne službe OB Podgorica Marko Đurišić.
....ovo ni DPS nije radio.. rece Dritan...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Evo spajkic je javno prozvao abazda za prljavi posao sa ramajem. Dje je tužilaštvo da ovo ispita i hapsi malu maskotu prodatu? Još jedna predstava u reziji trulih crnogorskijeh političara
Ne moze se sa fukarom drugacije![]()
Umoran sam od svega sto znam
Tačno spram onih koji mu daju prostor za djelovanje
2024 godine je vraceno oko 570 miliona
2023 godine je vraceno oko 500 miliona
2022 godine je vraceno oko 450 miliona
Ove godine treba da se vrati oko 600
Iduce mislim da je najveca cifra od blizu 850 miliona
Tako da i pored botovske matematike na forumu ovo su sve krediti za euro obveznice sa doapijecem od 5 do 7 godina najcesce. Imaju neki od 10 ali ih je malo ostalo.
Trenutno drzava barata sa oko 160 kredita.
Tako da nije da se samo uzelo, sa ovom godinom se i vraca oko 2.3 milijarde kredita.
Problem je sto ne pokrecu nikakvu ekonomsku aktivnost koja bi stvarala novu vrijednost nego kredite vracaju od licne potrosnje sto je dugorocno neodrzivo
što radi ovo mans najjačoj Vladi ikad i svuda?
https://x.com/nvomans/status/1904903873157878119
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks