Meni juče stiže paket poručen 07.03. sa Alija ECSC pošta
Meni juče stiže paket poručen 07.03. sa Alija ECSC pošta
Posiljka narucena 11.02 na carinu stigla 03.03 izasla s carine 19.03 meni stigla na vrata sada postar doneo.Paket koji je bio narucen kostao je sa dostavom 106.24 eura Postar uzeo 18.5 pdv. Ja sam bio narucio,a nisam znao da su bili uveli ovaj pdv i ove gluposti saznah tek posle pa kad sam vec narucio neka ga..Sto se mene tice zavrsili su samnom do daljnjeg
Last edited by Micko357; 20-03-25 at 10:20.
Zna li neko sta mi je sa ovim paketom
CR902473833DE
Preko DHL iz Njemacke zaglavio na carinu od 5marta,kome da se obratim u DHL kazu traje taj proces ništa oni...
Poslato sa HBN-LX9 pomoću Tapatoka
Opa, neki novi broj BR********MG? Neki Morning Global Cainiao. S Aliexpressa porudžbina
Dvije sedmice na carini, ovo je po novim standardima i brzo /s
\\OFL•GIC
Do kad radi danas Posta u Podgorici za preuzimanje pisiljki?
https://www.postacg.me/centar-za-kor...je-poslovnica/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Koja je sad procedura kad stigne paket recimo iz EU, u CG, vrijednosti do 100 EUR - da li se placa PDV licno postaru koji donese paket, ili mora da se idu u Postu direktno? Da li mora da im se salje dokaz o vrijednosti paketa (uplata prodavcu putem kartice/paypal-a i sl.)?
Dodatno, ako je prodavac zainteresovan da posalje paket DDP varijantom (svi troskovi placeni unaprijed), da li se samo dodaje 21 % na ukupnu vrijednost paketa (manje od 100 EUR) ili ima jos nekih 'sitnica' tu?
DDP podrazumijeva da su svi troškovi na teret pošiljaoca. Mislim da se DDP ne može dogovoriti sa poštom. Neka ti šalje preko DHL. Može i preko UPS, ali oni su nešto komplikovani
Pošta briljira u neodgovornosti. Označavaju se paketi prvo kao "neuspjeo pokušaj dostave" i to dva puta i samo pola sata nakon drugog puta je registruju kao uručenu.
Sad niko ne zna šta je sa njom, Ali neće ni da čuje za refund. Bravo kreteni.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Stay salty.
Zalbu na [email protected]
A onda ako nisi zadovoljan odgovorom prilozis uz
https://ekip.me/page/users/postal-se...-users/content
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Poslao sam mejl, kažu upućeno je nadležnoj službi na postupanje...
Nego, od kada AliExpress grupiše pošiljke? Imao sam dvije narudžbe iz različitih prodavnica, stigle su spakovane skupa i imale su isti tracking?
Sent from my 23043RP34G using Tapatalk
Stay salty.
Gdje pratite pošiljke po tracking broju, tj. koji sajt/ aplikacija je najbolja za to?
Pozdrav ekipo,
Je li tačno da se sada prilikom naručivanja sa Temu-a sve plaća unaprijed? Dakle, cijena koju vidimo uključuje PDV, špediciju, carinu i sve ostale troškove, tako da pošiljka stiže bez dodatnih plaćanja? Navodno je to dogovor između države CG i Temu-a – da li neko zna više o tome?
Da li ista pravila važe i za AliExpress? Postoji li još neki sličan sajt?
Temu i amazon.
Na Amazonu obratite paznju da obavezno pise ono "No import charges", jer ako je u pitanju neka prodavnica koja se samo "oglasava" na Amazonu onda vas kace sve dazbine.
kako me izmasakrira Fedex na dostavu od 230eura uzese jos 100.
f6
I mene na pošiljku od 5$ - 15€!!! Moram vidjeti koliko je pdv-a a koliko njihove usluge.
Tačnije ni tih 5$ nisam platio, dio neki slomljen pa poslali iz fabrike novi besplatno….
A stigao mi je i sat nekih 600€, 150€ carina i pdv i bice njima još nekih 40-50€ za špediciju i manipulativne troškove.
Last edited by stefke; 01-04-25 at 13:08.
Dhl mi donio sve platio. Ovima popunjavam upitnike ovlascenja dokazujem koliko sam platio i na kraj makljaza svetskih razmjera
f6
Evo su se nakanili poslije više od mjesec dana otkako je ušla u CG da mi donesu pošiljku.
I pala je prva naplata PDV-a. Nisu mi naplaćivali za druge dosada.
Tačno su izračunali 21 posto od cijene artikla i poštarine zajedno, plus 1e za dostavu.
Gdje oni imaju uvid koliko je poštarina plaćena ne znam, jer nigdje nije navedeno na paketu, al ajde.
Plus je pošiljka označena kao poklon, pa sam malo začuđen da i to spada pod naplatu PDV-a.
Ne žalim se, samo pričam. Svakako, kako za druge tako i za mene, ne bunim se, al mi je zanimljivo kako rade.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks