ako je 15e montaza to je DZABE jer je nekad to kostalo 25 + kabal
ranije (ne znam sad) sporeti su dolazili bez kabla pa se kupovao kabal sa utikacem i kostao je 10-20 eura
sjecam se rasprave nedje sa kolegom s posla koji je bio bijesan sto je platio 40eura za trofazni kabal i montazu - kaze za 40 eura radim cio dan, on je sok popio i izasao za 20 minuta...
reko ako si znao, nijesi ni trebao zvati majstora, ali ako spalis sporet i/ili instalaciju - onda saznas da si ga trebao zvati
kod modernijih sporeta obicno uz uputstvo idu svi detalji - koja zica, koje boje, i dje ide... trebalo bi da moze coek sam, ali pravila nema - svak neka radi koliko se osjeca sigurnim u sebe
Prodadoh staru klimu 12 za 30eura, sam je skinuh stvarno jer su tetki trazili 30 eura demontaza...
Sto znaci ko oce od montera klima ladno moze zaradit 60 eura po instalaciji
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
@LuTheDuck 15€ sa starim kablom iz starog shporeta,sve je trajalo 4,5 min.
...
Ima li neko da odradi kosuljicu 4x3? a treba mi i neko da vrati krov na pomocnu prostoriju, sve je skinuto i slozeno zbog renoviranja, da vrati grede, lim, 4x4.
Razbijanje ovoga zida i odnošenje šuta, koliko može bit orijentaciono?
![]()
Orjentaciono po gajbe piva, imas da iznajmis one masine za stemanje, samo nadji jos jednog druga. Ako je tu opeka, a jes vjerovatno, brzo bi trebalo da ide. A uzece ti 100-150eura vjerovatno.
Slajfericom izrezes linije i polako stemaricom....sto kaze Dutch, ošišače te za to malo rabote
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
ako imas brusilicu i macu dodje te jedno 4 eura da kupis 4 brusa za kamen
ocrtas linije spolja i iznutra i jos taj kvadrat podijelis na 4-6 sa dvije linije...
i poslije 20-25minuta macom ces sve moci da utovaris u dzakove i gepek
ako je cigleni blok bice lakse, ako je batonski zeru teze, ali to je to
budes li nekoga trazio da mu platis - racunaj jedno 50-100 eura
ako se privatis posla, na pod iznutra slozi kvasne krpe da uvate vecinu prasine i onoga sto leti sa brusa
Zna li ko majstora za baštenske kuhinje i roštilje? Hvala
Don't be afraid to be weak
Don't be too proud to be strong
Zna li ko majstora za baštenske kuhinje i roštilje? Hvala
Don't be afraid to be weak
Don't be too proud to be strong
Planiram renovirwti trotoar. Imam par nedoumica?
1. Da li smijem, bez odobrenja lokalne uprave, sam postaviti ivičnjake uz ulicu? Znaci ne planiram ništa mijenjati udaljenost već samo napraviti da ivićnjaci budu pravilno postavljeni?
2. Da li ima predlog firmi koje bi možda sve to odradile? Da izbjegnem pojedince i cimanje sa radnicima?
Zakonski mozete da izvodite radove samo na nekretninama u vlasnistvu skupstine stanara ili okolo zgrade u granicama vase parcele.
E sad ako je taj trotoar vas to bi bilo legalno do ivicnjaka ali ne vidim nesto strasno i da malo poravnate ivicnjake usput. Mozda da vidis sa Agencijom za stanovanje.
PVC bravarija sa ugradnjom Podgorica preporuka? Hvala!
Lenox Kuće Rakića!
...
Prilikom ugradnje kuhinje - majstor je postavio sudoperu (elleci granitna).
Obzirom da na sudoperi nema otvor za česmu - da li mogu dijamantskom krunom za keramiku napraviti otvor? Ili predlažete nešto drugo?
Da li da “busim” odozgo ili sa unutrasnje strane?
Imaš na upustvu, mislim da se buši sa donje strane, ali ako je već postavljeno možeš sa gornje…
Imao si tačno zeleni stiker na mjestima dje može tj treba da se “buši”
Elleci nemaju stiker, već sa donje strane je obilježen materijal na 3 potencijalna mjesta. Buši se prije postavljanja, kruna za to košta 20-30eura u Okov. Sundjer koji dodje sa njom se natopi vodom pa se buši na male obrtaje, da se kruna ne "zapali". E sad, pošto je već postavljena, bušenje sa donje strane je "pakleno", ne može da vlaži, gadna prašina pada u oči itd. Može sledeće, uzmi krunu i malu burgiju za keramiku. Sa donje strane lagano probij sudoperu na označenom mjestu burgijom a onda krunom prati tu rupu. Kad ocrta par mm dubine, vidijumski vrh koji je na kruni se skida i kruna vraće u nastali kanal i bušiš dok ne probiješ. Jeftinija varijanta je da ocrtaš krug i polako manjim burgijama bušiš rupu jednu do druge dok ne ocrtaš krug i izbiješ rupu. Onda turpijom obradi ostatke da može česma da prođe.
Obrati pažnju koliko ima "mesa" od tog ocrtanog kruga(prije bušenja) do rane ploče sa zadnje strane tj dal možeš uglaviti tu česmu. Da majstor nije ostavio više negoli treba ploče. Te Elleci sudopere imaju knap poziciju za rupe u odnosu na radnu ploču i ako se ostavi više nje, bukvalno je problem uvući česmu, pogotovo ako je sa onim ogromnim navojem. Tu je najlakše Rosan postaviti, jer možeš onu pločicu što dodje sa donje strane obrusiti da uskoči a dođe i plastični ključ sa česmom.
Dutch kako rade oni iz Kurtija? Imam dušek i treba po njemu da mi naprave krevet
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ne znam, kao i svi valjda. Može uvijek bolje. Ja sam meni drveni odradio ima već desetak godina, to je ljepota. Jedino ga problem pomjerit. A tapacire isl ne volim, ko će to čistit svako malo od đece itd
paklene li su za izbusit, ima dobrih 1.5cm materijala - uz ovo sto je Dutch napisao samo bih dodao - sundjer u krunu kvasiti povremeno i tokom busenja
Na ovu sto smo mi uzeli je takva pozicija da treba da budes nasljendih saolin monaha i brus lija da ne preceras i da ti pukne koritojer je model sa onim ocjedjivacem djavoljim, a cesma na cosak...
Moja je imala sa gornje strane ZELENI na dva mjesta..
Kako je bila postavljena već i silikonisana, tako su sa gornje strane krunom nekom (nisu neki vodoinstalateri) ali probili i postavili česmu…
Definitvno je lakše prije postavljanja to odraditi
Za sad je sve ok, evo nekih dva mjeseca![]()
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks