.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kad i kako, ako, se nastavljaju protesti?
Dokle se stiglo s tim?
.
Iz zvaničnog tehničkog lista proizvođača:
Maksimalni output 150 decibela.
Kontinuirani output 145 decibela.
Danas
Dačić: Uređaj koji je na fotografijama u medijima može da se koristi kao zvučni top, ali nije za to korišćen
Danas
Ima topa-nema topa, u magacinu je, u stvari pored Skupštine: Dačić danima ne može da se dogovori sam sa sobom
1) Prvo vele da ga nemaU vrtlog kontradiktornih izjava, Dačić je upao od 17. marta.
U večernjim satima njegovu izjavu je prenela agencija Beta.
On je tada rekao da MUP ne poseduje ni „Vortex Ring Gun“, ni „Vortex Cannon“ (kako tvrde nevladina organizacija CRTA i „Earshot“), kao ni LRAD – 1000Xi američke proizvodnje Dženesis, niti slično oružje ruske proizvodnje firme „Ruselectronics“.
Dodao je da su to sramotne laži koje nanose štetu i državi Srbiji i njenoj policiji.
„U cilju uznemirenja javnosti, suočeni smo gotovo svakog sata sa novim dezinformacijama i manipulacijama, gde jedna laž sustiže drugu.
Zato je MUP prinuđen da još jednom demantuje niz lažnih tvrdnji koje su danas popodne iznete“, istakao je Dačić u saopštenju.
Već ujutru 18. marta na TV Prva Dačić je istakao da policija ne poseduje zvučni top.
No ovog puta je napomenuo da policija ipak poseduje neka zvučna sredstva ali da su to praktično vrste megafona preko kojih se izdaju upozorenja.
„Što se zvuka tiče, mi imamo samo uređaje za jače saopštavanja upozorenja. To je možda jači megafon što se koristi za glasovne poruke. Ali, ništa tog dana nije korišćeno“, rekao je Dačić
On je dodao da je „nesumnjiva činjenica da policija ne koristi sredstva koja nisu propisana zakonom“.
„Tako da nijedno drugo sredstvo ne može da bude deo arsenala koje ima Ministarstvo unutrašnjih poslova. Mi nikada u istoriji nismo koristili“, rekao je Dačić.
A onda vele obrt. Istog dana, uveče je na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost, odgovarajući na pitanje Miroslava Aleksića, rekao da MUP ima zvučni top američke firme Dženesis „LRAD 100X“, kao i da je to nabavljeno još 2021. godine.
Dačić je rekao da je ovo nabavljeno „za glasovnu poruku, ni za kakve vazdušne ili zvučne talase, ali da ne bi bilo da neko kaže da može da dođe do zloupotreba, to sredstvo nikada nije ušlo u spisak naoružanja koje koristi MUP“.
„Nije korišćeno i neće da bude korišćeno, jer za to treba dati naredbu“, rekao je Dačić, dodavši da je to najjednostavnije sredstvo koje postoji.
Ovakve zbunjujuće izjave prvog čoveka policije, zainteresovale su i našu redakciju, pa smo kontaktirali Dačića kako bi nam razjasnio nejasnoće.
Interesovalo nas je kako je neko sredstvo, koje nije zakonom dozvoljeno za upotrebu kupljeno, ko je vlasnik tih sredstava i gde se ona nalaze.
„Ti sistemi stoje u našim magacinima u kutijama.
Oni jesu u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova, ali nisu ubačeni u upotrebu, niti su montirani na bilo koje naše vozilo ili sistem“, rekao je Dačić za Danas.
Upitan zbog čega je onda izjavio da MUP ne poseduje zvučni top niti bilo koja druga slična zvučna oružja, ministar je rekao da je u pitanju nespretna izjava.
„To je nespretna izjava. Pod time se mislilo da MUP nije uvrstio ovo sredstvo u svoj arsenal sredstava prinude“, naveo je Dačić.
- Ima ga
2) Ok, ima ga ali pošto njegova upotreba nije regulisana zakonom, nije uveden u službu (nije montiran na vozila nego leži po skladištima)
- Eno ga montiran na defenderima, i izveden ispred parlamenta u toku protesta
3) Ok, možda jeste montiran na vozila, a vozila raspoređena oko zgrade parlamenta u stanju pripravnosti, ali bi ga oni koristili samo kao razglas, ne kao zvučni top.
- Zajebavate li se?
Last edited by ASC; 19-03-25 at 21:56.
A okle.. od zvučnog topa ne vidim odgovor na to pitanje, pa pitam.
Zvučni top smeta ušima ne očima.
Jesi sigurna da nisi nešto felerična
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
A jesam malo... Ništa strašno.
I bolji se kopaju, vele.
Nije,daleko bilo,no ti je ovo ovako otprilike,ushla je u kafanu da popije kafu,ali...
U toku je rasprava svih u kafani sa jednim gostom koji pije danima i ne staje,a za svako piće tvrdi da nije to shto je trazio da popije,i ona jadna ne moze ni kafu naruchit radi situacije.
...
I što sam ja pojebao na račun Malog Princa.
https://youtube.com/shorts/FKYbFw65_...1NME8lj7odLMUw
ne samo što su ga kupili nego su naravno i na toj nabavci dobro pokrali, platili su 750.000 dolara za nešto što vrjiedi 250.000, nekad bilo jedan zeću jedan preduzeću sad dva zeću jedan preduzeću, inflacija
She is only here to annoy herself!
Kako ne kapirate, za nacionaliste nije bitno sto krade i unazadjuje drzavu, sve dokle god zvanicno ne prizna Kosovo i ne odustaje od CG i RS, oni ce biti za Vucica. Tako da vam je uzaludno crtati im ovuda (ne zanima ih pa makar i masakr napravio, kad su srpski interesi u pitanju nista nema cijenu), objasnih sve u mom posljednjem postu ovdje.
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Prijatno me iznenađuješ NSX ozbiljno prijatno me iznenađuješ.
________
Nego jel moguće da ono ***** od Vučića je izgubilo nadu da sruši zgradu general štaba i uruči je u ruke onom jebenom trampovom zetu Košneru koje je neko cijelo ostrvo u Albaniji kupija?
Ako je tako napred Srbi userite se u planove Amera najvećih govana na svijet.Mislim ne Amera ka Amera no njihovijeh vlastodržaca.Zamisli bombarduješ ovu zgradu a onda bi tu da praviš neke kule američke.Odjebite.
Izađe prije 15 tak sati na novu s iako su mi ođe raznorazni serinjali što je meni stalo do toga ono JBT što bi vi o tome znali.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 20-03-25 at 00:12.
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Last edited by Sidewinder; 20-03-25 at 06:30.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Piju, piju!![]()
Eto stigla je i ponuda da onaj ko pruži dokaze o upotrebi zvučnog topa protiv demonstranata dobija 100.000€ tako da se pojedini forumaši mogu opariti ako žele.
Danas se oglasila i firma koja proizvodi pominjani uredjaj američka kompanija Genasys sa tvrdnjom da ne postoje dokazi da nema dokaza da je LRAD upotrebljen u Beogradu ali sto oni znaju.
Last edited by kurogane; 20-03-25 at 06:34.
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Greska,ovo sam htio uputit Bugiju.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
Da ne vjerujemo specifikaciji koja kaže da može da proizvede 150 db zvuk?
Have you ever been to a rock concert or stood next to a jet engine? If so, you may have experienced a level of noise that can reach a deafening 150 decibels (dB).
Dangers of 150 dB
A sound at 150 dB is considered to be at the threshold of pain for the human ear. At this level, the sound waves are so intense that they can cause physical discomfort and potentially harm the eardrums. Prolonged exposure to sound at this level can lead to permanent hearing loss.
Comparisons to Other Sounds
To put 150 dB into perspective, here are some comparisons:
A typical rock concert can reach around 110-120 dB.
A chainsaw at a distance of 3 feet is around 100 dB.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
U prilogu cu poslati komentar prijatelja koji je moguce u top 5 osoba SRB sto se tice audio svijeta,jedan od nekadasnjih direktora u Loli.
"Mislim da to uopšte nije bio klasičan zvuk iz čujnog audio opsega već širenje poremećajnog talas pritiska na visokim frekvencijama,izvan čujnog opsega čiji sabharmonici stvaraju huk koji ti liči na nailazak nečeg velikog pa se onda panično sklanjaš jer to nešto ti je "iza leđa".
Sa snimka se jasno vidi kako se ljudi panično sklanjaju. Smer njihovog kretanja pokazuje kako se talas kretao, koliki mu je bio domet i kako je gubio snagu dok se širio... Klasičnog zvuka nije bilo jer bi ljudi pokrili uši...
Cemu lici,lici najvise na naglu dekompresiju vazduha iz ronilačke boce modulisanu na neki način. Recimo kao frula ali na hiper frekvencijama...
Predpostavljam da je emitovana dekompresija vazduha sa drona u pokretu i da je punjenje bilo dovoljno za onu dužinu aktivnog huka...."
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
Last edited by Sidewinder; 20-03-25 at 06:44.
Vala bi ga mikrofon detektovao tonski pa bi se napravile analize... a ne teorije
Mislim da pucaju na sve strane, AV vataju u lazi svaki dan, Dacic dobio secer od nervoze, sad samo treba pumpati jos jace, ne znam ko je tamo alternativa, ali iskr mislim da ce Bslkan biti mirnije mjesto bez onoga umobolnika. A i da vidimo sta ce df, al ce biti kmecanja, to mi daj
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Dacic, veli, dobio secer.A onoga kulera ne mozes pomjeriti s mjesta, druze, pa sve i 200db da usmjeris u njega s metra!
![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks