Odakle znas za to i kako odlucujes kad si mrtav![]()
Da, sa zadovoljstvom!
Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!
Da, ali samo ako se steknu uslovi!
Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...
Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....
Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!
Želim jer se to očekuje od mene!
Ne razmišljam o tome uopšte!
Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...
Nijedna opcija mi ne odgovara....
Pitanje
Zamislite umrete danas. I nakon tri mjeseca vaš brat (koji nije ženjen) tješeći vašu ženu, malo "pretjera" u tome i žena vam trudna.
Opcije:
1. Abortus
2. Rodiće se dijete ali će ga dati u dom.
3. Rodiće se dijete i živjećete svi zajedno, nebitno kome pravo kome krivo.
4. ______ nešto četvrto
"I shut my mouth and hold the light"
Odakle znas za to i kako odlucujes kad si mrtav![]()
Ne bi vjerovao koliko mrtvi i okruženje imaju uticaja na odluku dvije osobe, a koje su posle uticale na život djeteta...
Last edited by tigrovo_oko; 19-03-25 at 10:14.
Tigrovo, to si nesto bezveze sanjala pa si jutros ustala na pogresnu nogu.
Meni su moje noge super![]()
Kako MI ŽENA može zatrudnjeti za tri mjeseca ako ja umrem danas?
Valjda je zatrudnjela tom bratu pa nek ti on odgovori.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Dobro naravno da ide prvo plod, fetus itd... Napisala sam ovo logikom te ravni svijesti. Ti nisi u toj ravni i to je pohvalno. Idemo dalje, pucajte
Ne razvodnjavajte. Naravno da vi kao mrtav ladan čoek ne možete donositi odluke. Kakvu odluku bi donio vaš brat ili vaša žena, je pitanje. Ao.
Bas me briga kakvu bi odluku donijeli, kakve veze to ima sa mnom, ako sam umro znaci da nisam vise tu.
Eto, nije bilo teško. Idemo daljO...
Testira vas nesto Tigrovo oko, ne odgovarajte
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Meni je super taj test.Jedino ne znam za koju ulogu da se prijavim.Da li za ulogu pokojnog brata ili ulogu 'pokojnog' brata.
PS Svakako treba ostavinski postupak uraditi što prije,prije no se to dijete rodi,jer ako se rodi onda i ono pripada ostavinskoj masi,a bogomi ima tu još varijanti koje komplikuju notaru stvari,pa bi kasnije ostavina bila preskupa
Last edited by joni; 19-03-25 at 10:38.
E ovo su stvari koje treba da udju u testament,
ako mi zena zatrudni sa bratom u prva 3 mjeseca - da abortiraju,
od 3-12 mjeseci…da se rodi ali sa njim u dom
nakon 12 mjeseci - oni sami da odluce.
Last edited by tigrovo_oko; 19-03-25 at 10:41.
Ja se nisam smijao,nego sam praktičan.Ako je već to RL,daj više inputa.Npr,ko je za abortus/dom.On ili ona?Ima li žena već đece i ako ima što su oni međusobno?Polubraća po majci ili braća od stričeva?...
Ako su SE već tješili posle tri mjeseca,ne vidim problem da se i dijete rodi i podiže.Čuš...u dom da se da?!
Baš zamršena situacija za notara/sud,uhhh!
Last edited by joni; 19-03-25 at 10:55.
Neka im je srecno, ko bi sad podiza djecu, ja sam moje izveo na put, treba se ustajati po noci (ovo ja mrtav mislim) .
Pod 3
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Ne bih komentarisala ovako delikatnu situaciju ko sam ja da sudim.Svako donosi odluke za sebe pogrešne ili ispravne ili misleći da su ispravne pa se ispostavi drugačije samo u 21.vijek otužno pored sve edukacije o kontracepciji da se nekome "desi".Ako se "slučajno" desi đe smo mi u evoluciji to je pitanje za cijelo društvo.Ali da bacim koju na ovo oko doma iako mi je bolna tema.Tad sam se prijavila na kamp na mjesec dana da volontiramo jednom dječjem domu Rada Vranješević u Banja Luci.Bila sam realno balavica misleći da činim nešto plemenito a nisam bila svjesna što me čeka dok nisam se susrela sa svim.
U startu su nam rekli da ne činimo bilo što kako bi se djeca vezala za nas jer ćemo otići a oni imaju ogroman strah od napuštanja.I jedan dječak kojeg nikad zaboraviti neću jer je bio strašno antisocijalan u smislu da riječ ne progovara je držao i od nas distancu.On mi je posebno bio drag imala sam masu strpljenja što god radili u radionicama i poštovala sam te njegove zidove.I onda je jedno veče me zamolio da mi nešto pokaže.Bukvalno sam bila zbunjena jer je povučen i pokazao mi je fotografiju njegovih roditelja.Kaže vidiš ovo su moji roditelji.Ja sam se skamenila nisam znala šta da mu kažem samo sam ćutala i dan danas se u takve situacije ne snalazim.A onda je krenuo da plače.JBT to veče nikad neću zaboraviti kao da je ta mrva od deset godina cijelu vasionu ispustila kroz suze i jecanje.
I kad sam ga prigrlila kao mrvu jednu samo sam mu rekla sve je u redu.I treba da se isplačeš.I sve je u redu.
Eto.Ispričah ovo ne da osuđujem njegove roditelje ili bilo koje roditelje nego da kažem da ne sudimo inače i komentarišemo ovako neke stvari ko zna kakvi paklovi se sve nalaze u tuđim dušama.Posebno na banalne nivoe.Oni sami se s tim paklovima nose dovoljno im je.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 19-03-25 at 13:00.
Još se nisi ženio?
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks