Ako kontam dobro osnovna cijena je bila 500nak i tebe je na kraju izasla 700?nadam se da je vrijedna toga...
Plaćaš svakako 21% PDV na svu robu, a carinu preko toga.
PDV 114 eura + 6,6 carina od 1%, ako su ti radili špediciju 24,2 eura (ako je za sve fiksno 20 + PDV), carinski pregled četiri eura = 148,8 ... fali još tih nekoliko eura, ako je u pitanju još neka provizija, ali to je to.
Mada sam mislio, pošto sam bio u istoj situaciji sa Tomanom prošli mjesec, da za takav uvoz traže da se unaprijed plati dug i špedicija, a ne pri preuzimanju.
Last edited by [kinetic]; 10-03-25 at 08:50.
Vise se ne zna ko pije ko placa.
Pise mi na aliexpress da m ije paket odbijen jer se nisam javio na telefon u Petak sad, a niko me zvao nije. Zovem sad ECSC kazu da i njima pise da kurir nije mogao da me kontaktira, dali mi broj kurira da ga pitam o cemu se radi, zovem njega on veli ja nisam ni dolazio u Plav u Petak, pakao, hahaah
Meni sve regularno stiže sa Alija u roku od 15-20 dana. Kurir me zovne 15ak min prije nego dođe da pita ima li koga kući i to je to.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ako naručujete s Ebaya, pogotovo iz zemalja EU, obavezno tražite broj za praćenje pošiljke.
Poručio paket iz DE još prije Nove i nisam dobio broj za praćenje. Da bi se prodavac sad sjetio da ga ubaci, pošto sam podnio žalbu da mi paket nije stigao. Piše da je paket stigao još prije Nove, pa je ponovo 15.01. bio pokušaj uručenja. Niko me nije zvao, niti dolazio na adresu. Ajde rekoh paket bez praćenja, pa će da putuje 2 mjeseca sigurno...
Na kraju paket vraćen kod prodavca. Katastrofa, pošta raspala...
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ko zna otkad ništa ne naručujem bez tracking-a.
Njima kao da je cilj da ne uruče pošiljku.
Više od mjesec dana mali paketić stoji u naizmjeničnoj pošti uvoz sa dva infoa o prispijevanju.
Last edited by buzzmissman; 11-03-25 at 07:05.
Ponovo 3kb fotkica….izgleda da sa mobilnog ne može da prikači veću rezoluciju
Govore li i vama dostavljaci iz NTC da im je zabranjeno da dostave posiljku do kucnog praga?
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja ne pamtim da im je ikad neka privatna kurirska sluzba pozvonila na vrata. Pa eto ni posta.
nothing comes from violence and nothing ever could
Ako na Amazon pise
Prices for items sold by Amazon include VAT. Depending on your delivery address, VAT may vary at Checkout
Znaci li to da se ne placa carina pdv kod nas? Proizvod je malo skuplji a vidim za sve manje vise mi pise tamo slično?
Poslato sa HBN-LX9 pomoću Tapatoka
Dje ti pise "No Import Charges & Shipping to Montenegro" ne placas nista, u suprotnom placas.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Naručeno sa Amazon.com.
Naruceno 7.03. Stiglo 12.03.
Zaista nemam riječi.
Kod Amazona ili čekaš danima da uopšte krene roba ili se isporuci brže nego da čekam iz Podgorice..
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Last edited by Bugi; 13-03-25 at 09:52.
Je li ko uspio da shvati kako obračunavaju ovaj pdv i šta sve još?
Zanima me da li ste proveravali da li vas krađu ili je sve u "bobu"
Neću ni centa da im dam preko...
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Izgleda da su sad zaglavili sa 10.03...SK posta
Meni jedna od 03.03 iz UK
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A izgleda svi cekaju. Znalo se da ce naplata PDV-a napraviti haos.
Pošiljka prispjela u izmjeničnu poštu - uvoz - 04.03 iz US (USPS)
\\OFL•GIC
Moj jos na Carinu od 3 marta ko da carine neznam ti ja sto
Minimum mjesec dana čekanja uz par poziva i pisanja na mejl pošte carinjenja
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks