Page 9 of 17 FirstFirst ... 5678910111213 ... LastLast
Results 201 to 225 of 402

Thread: [ŠALTER] Potvrde | izvodi | lične isprave

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Nismo mi takvi, nego je organizacija nula prekrižena.

Meni je jasno da sad treba da promijene puno LK, pa je ajde OK da par sati, kad sve počne, bude gužva.
    Ali posle par minuta bi normalni šef vidio da tako ne ide, i posle par sati organizovao posao da ide brže.
    Tamo očigledno ne postoji šef sa mozgom, čim onaj haos traje već sedmicama.
    Bistar osnovac bi ono bolje organizovao.

Ja sam zahtijev predao posle nekih 15-tak minuta čekanja. Radilo 6 šaltera.
    I taman pomislio da će podizanje ići još brže, kad ono međutim.
    Podizanje na jednom šalteru, na kome se red čeka 2 puta, prvo da predaš onaj papir....i to kad njima padne na pamet da skupljaju papire.
    Pa onda ponovo čekaš da te prozovu. Pri tome su ta dva reda na istom šalteru konstantno pomiješana.
    Starijim osoboma treba vječnost da priđu kad ih prozovu, pa često uopšte i ne čuju da su prozvani jer sjede ljudi dalje gdje ima mjesta.
    Totalni debakl. Ne znam jeste li kad gledali na planini kako se ručno na livadi muze 50-tak ovaca.
    E tu ima 100 puta više reda, nego u MUP-u na podizanju LK.
    Al ona seljanka ima mozak.
    Last edited by high; 11-03-25 at 21:06.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

2. The Following User Says Thank You to high For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    4,705
    Thanked in
    2,093 Posts

Pa ajde daj iddju kalo bi ti to rijesio...uzmi u obzir da imas ogranicen prostor i ljude
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    2,012
    Thanks Thanks Received 
    1,344
    Thanked in
    810 Posts

Ima li ko slučajno ziro racun za produzenje vozacke da to uplatim nedje prije nego odem da cekam?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Satelitski resiveri/oprema

Thanks Thanks Given 
    7,414
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Default [ŠALTER] Potvrde | izvodi | lične isprave

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Pa ajde daj iddju kalo bi ti to rijesio...uzmi u obzir da imas ogranicen prostor i ljude
    Možda da upale oni televizor i ponovo postave da radi ona sprava sa brojevima pa niko ne mora u red? Vidiš koji ti je broj. Odeš i na kafu ako procijeniš da će trajat. Ili tamo sjedneš…
    Radili je nekad tako u istu zgradu&ustanovu.
    Porpavka par stotina investicije.
    XXI vijek, ovo, ono…

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    46 Posts

ne znam je li pravo mjesto za to pitanje, ali da pokusam - da li sa novom licnom kartom dobijamo opciju nabavke cipa za digitalni potpis? ne ovo preko tcoma poste i sl. sto se naplacuje, nego bas MUPov sertifikat.

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,080
    Thanks Thanks Received 
    932
    Thanked in
    495 Posts

Milion ljudi u HN ceka. Ovo je pakao

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,843
    Thanked in
    3,580 Posts

S' obzirom da drzava trazi da se licna zamijeni prije isteka vremena, sasvim sam siguran da bi sve trebalo besplatno da bude a ne da se placaju takse.

Jel' to jedna od 5e ili dvije po 5e za vadjenje nove licne?

Nisam jos bio jer sam vidio kakve su guzve a znam da se pominjalo da ce produzit' rok jer ima milion zahtjeva a nedovoljno kapaciteta za ispunjavanje istih.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    565
    Thanked in
    406 Posts

5 eura nova lična

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    4,705
    Thanked in
    2,093 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Možda da upale oni televizor i ponovo postave da radi ona sprava sa brojevima pa niko ne mora u red? Vidiš koji ti je broj. Odeš i na kafu ako procijeniš da će trajat. Ili tamo sjedneš…
    Radili je nekad tako u istu zgradu&ustanovu.
    Porpavka par stotina investicije.
    XXI vijek, ovo, ono…

Jednako bi dugo cekao, samo sto bi neki posli da kafenisu, drugi bi opet stojali tamo. Po mom misljenju, jedini nacin da se smanji guzva je da se otvori jos jedna "limenka" a mozda i dvije, pa da ovi iz nove varosi imaju na svoju stranu Morace (stari aerodrom ima samo oko 30 hiljada stanovnika), prekomoracani svoju...ipak je ovo grad sa preko 200 hiljada stanovnika i sve to treba da opsluzi sedam ili osam sluzbenika. Pricam samo za nase gradjane, a jos toliko ih ima koji rade samo sa strancima. Prije 17 godina su pocela nova dokumenta kad je Podgorica imala oko 150 000 stanovnika, a sad preko 200 000, broj saltera je isti.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    239
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    74 Posts

Kompjuteri su sada brži.
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    565
    Thanked in
    406 Posts

Bili su aparati i onda je tek dolazilo do zagusenja jer dodje jedan uzme 10 brojeva i pici nesto drugo zavrsi i onda se mozda ne pojavi a prozivaju se uzalud ti brojevi a toga koliko oćeš . Svakako prijem zahtjeva za novu licnu ne traje duze od 15-20 minuta bez obzira na gužvu . Treba jeftino uplate raditi nedje drugo a ne tamo u postu i to je to . A da odes u voli pa ceka se na kasu po 15-20 minuta . Inace sad je malo duze zbog ove frke inace se završi za 5 minuta

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Imali su više nego dovoljno vremena. KAd su odlučili da mijenjaju važeće LK, znali su koliko ljudi u PG treba da ih zamijeni.
    Onda lijepo sračunaju vrijeme obrade po osobi za prijem zahtijeva i vrijeme obrade za podizanje dokumenta.
    Uzmu u obzir broj šaltera i sračunaju koliko ljudi mora dnevno da promijeni ličnu. I to rasporede na ovih par godina koliko sve traje.
    Pošto imaju adrese, svakome na adresu pošalju 2 moguća termina kad treba da dođe u limenku.
    Ko se ne pojavi u zakaznom terminu, posebna procedura, da dokaže da se nije odselio iz CG i sl. Pa usput srede i birački spisak.

Ali eto, za to nisu imali mozga.
    Kad bi sad imali mozga, kao što nemaju.... trebali bi da zaključe da je zakrčenje na podizanju i da treba da bude više šaltera, a ne samo jedan.
    Da vrate brojeve kao što reče Gagarin. Automat stave kod šaltera za informacije i ne daju da se uzima više od 2 broja.
    Odrede da imaš 3 minuta da se pojaviš na šalteru nakon što ti izađe broj.....i nakon toga broj više ne važi.
    Ukinuti budalaštinu da se dva puta čeka za podizanje LK.

Evo ovoliko ...a smišljam dok kucam. Kad bi tome posvetio samo jedan dan, smislio bih svašta.
    Ali ja nisam kupio diplomu i nisam član nijedne partije.

14. The Following 2 Users Say Thank You to high For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    Milion ljudi u HN ceka. Ovo je pakao

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    Napravih krug nedje oko 11 sati, taman milion ljudi ispred leeeleee leeelee leelee

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

Necu ja to nista sad ni radit, nedje tamo u oktobru kad se dodje doma.

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    4,705
    Thanked in
    2,093 Posts

Quote Originally Posted by high View Post
    Imali su više nego dovoljno vremena. KAd su odlučili da mijenjaju važeće LK, znali su koliko ljudi u PG treba da ih zamijeni.
    Onda lijepo sračunaju vrijeme obrade po osobi za prijem zahtijeva i vrijeme obrade za podizanje dokumenta.
    Uzmu u obzir broj šaltera i sračunaju koliko ljudi mora dnevno da promijeni ličnu. I to rasporede na ovih par godina koliko sve traje.
    Pošto imaju adrese, svakome na adresu pošalju 2 moguća termina kad treba da dođe u limenku.
    Ko se ne pojavi u zakaznom terminu, posebna procedura, da dokaže da se nije odselio iz CG i sl. Pa usput srede i birački spisak.

Ali eto, za to nisu imali mozga.
    Kad bi sad imali mozga, kao što nemaju.... trebali bi da zaključe da je zakrčenje na podizanju i da treba da bude više šaltera, a ne samo jedan.
    Da vrate brojeve kao što reče Gagarin. Automat stave kod šaltera za informacije i ne daju da se uzima više od 2 broja.
    Odrede da imaš 3 minuta da se pojaviš na šalteru nakon što ti izađe broj.....i nakon toga broj više ne važi.
    Ukinuti budalaštinu da se dva puta čeka za podizanje LK.

Evo ovoliko ...a smišljam dok kucam. Kad bi tome posvetio samo jedan dan, smislio bih svašta.
    Ali ja nisam kupio diplomu i nisam član nijedne partije.
    Jamislim da je bar 100 puta za ovih pet godina dato obavjestenje na sve moguce medije da je rok za zamjenu pet godina. Malo li je? Drugo, ne dolaze svi samo zbog zamjene licne karte, neko zbog vozacke, neko zbog pasosa, neko zbog upisa u knjigu umrlih, neko zbog smrtovnice, i ne traje svaki postupak jednako. Za 5 godina, da je narod odgovoran, bez ikakvih problema bi se zavrsilo sve, bez guzve. Ali vidjeces, ako produze rok..guzve ce odmah da splasnu i opet ce biti mjesec dana pred istek ista prica. Narod je jednostavno neodgovoran. Ne treba drzava da ti salje poziv nikakav, znas sto ti je zakonska obaveza, obavijesten si vise puta preko medija i to je to. Sto se podizanja tice, u PG su dva saltera, ona sluzbenica treba da uzme zahtjev, pa da ustane, pa nadje dokument koji podizes, pa da se vrati, pa da ti das otisak prsta....i to traje. Mislim da je brze ako uzme desetak zahtjeva i kad vec ustane da uzme desetak dokumenata i samo prozove. Mislim, ne tvrdim. A ono sto se ne vidi, kad stignu dokumenta, sve to treba izbrojati, sloziti po abecednom redu, a uzmi u obzir da tu ima vise vrsta dokumenata. Da moze bolje, svakako da moze, ali sad bi vec usli u neku drugu pricu...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    7,414
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Jednako bi dugo cekao, samo sto bi neki posli da kafenisu, drugi bi opet stojali tamo. Po mom misljenju, jedini nacin da se smanji guzva je da se otvori jos jedna "limenka" a mozda i dvije, pa da ovi iz nove varosi imaju na svoju stranu Morace (stari aerodrom ima samo oko 30 hiljada stanovnika), prekomoracani svoju...ipak je ovo grad sa preko 200 hiljada stanovnika i sve to treba da opsluzi sedam ili osam sluzbenika. Pricam samo za nase gradjane, a jos toliko ih ima koji rade samo sa strancima. Prije 17 godina su pocela nova dokumenta kad je Podgorica imala oko 150 000 stanovnika, a sad preko 200 000, broj saltera je isti.
    Makar babe i đedovi ne bi morali stojat u red sa 70-80 godina. No bi mogli onamo da sjede i čekaju da im broj dođe na red. Mada previše je očekivati da toliko sa mozgom dobace likovi sa kupljenim megatrendima i unionima.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,843
    Thanked in
    3,580 Posts

Bio danas do MUP-a u Baru... milion dusa ceka u dva reda (jedan za zahtjev, drugi za slikanje). Toliko ljudi da ne mogu stat' u onu prostoriju nego cekaju u hodnik ispred, malo je falilo i da napolju cekaju.

A na salteru nidje nikog, bice rade nesto svoje ili uzeli vanrednu pauzu... ne bi im bio prvi put. Sjecam se kad sam po saobracajnu bio ljetos.. morao sam sacekat' da gospodin, u radnom vremenu, pojede burek i popije jogurt.

Takvi umisljenici i neradnici rade tamo da je to pakao... a znaju da mogu kako oce i onda tako i rade.

Narod je inace "odusevljen" njihovim "radom" svih ovih godina...

Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Bio danas do MUP-a u Baru... milion dusa ceka u dva reda (jedan za zahtjev, drugi za slikanje). Toliko ljudi da ne mogu stat' u onu prostoriju nego cekaju u hodnik ispred, malo je falilo i da napolju cekaju.

A na salteru nidje nikog, bice rade nesto svoje ili uzeli vanrednu pauzu... ne bi im bio prvi put. Sjecam se kad sam po saobracajnu bio ljetos.. morao sam sacekat' da gospodin, u radnom vremenu, pojede burek i popije jogurt.

Takvi umisljenici i neradnici rade tamo da je to pakao... a znaju da mogu kako oce i onda tako i rade.

Narod je inace "odusevljen" njihovim "radom" svih ovih godina...

Ovo za burek i jogurt mi nije jasno, lik je na radnom mjestu doručkovao/ručao?

To samo može značiti da se žrtvovao i da nije iskoristio svoju pauzu(a pauza mora biti u njegovom radnom vremenu, neće koristi pauzu nakon radnog vremena sigurno) za kafenisanje ili za obrok u nekom pristojnom okruženju nego je pojeo burek pred milion duša..

Jasno je da je rukovodeći kadar nesposoban u državnim institucijama i da dobar dio radnika ne zna svoj posao ali nema potrebe da se vrijeđaju oni što zapravo rade i ispaštaju zbog ovih nesposobnih. A nesposobne smo tu doveli ja, ti i ostali građani CG jer nam tako najviše odgovara

21. The Following User Says Thank You to chucknorris For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

Jel se ukida zdrastvena knjizica?
    Jer vecina ide zbog toga .... a inace licna vazi 10 godina pa su mogli da ne forsaju da uzmu koji milion prije...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Last edited by NetworkMaster; 13-03-25 at 14:30.

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,843
    Thanked in
    3,580 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Ovo za burek i jogurt mi nije jasno, lik je na radnom mjestu doručkovao/ručao?

To samo može značiti da se žrtvovao i da nije iskoristio svoju pauzu(a pauza mora biti u njegovom radnom vremenu, neće koristi pauzu nakon radnog vremena sigurno) za kafenisanje ili za obrok u nekom pristojnom okruženju nego je pojeo burek pred milion duša..

Jasno je da je rukovodeći kadar nesposoban u državnim institucijama i da dobar dio radnika ne zna svoj posao ali nema potrebe da se vrijeđaju oni što zapravo rade i ispaštaju zbog ovih nesposobnih. A nesposobne smo tu doveli ja, ti i ostali građani CG jer nam tako najviše odgovara
    Ne znam sto nije jasno... Iza pulta ima prostor gdje je dokumentacija i gdje on stoji a iza jos ima manja prostorije gdje je sjedio i jeo burek.. mogao se vidjet' i on i burek jer je vrata ostavio otvorena. Vrlo lijepo sa njegove strane. Inace prica o neuzimanju pauze ne pije vodu jer je ovo bilo negdje oko 9 ujutru a pauza im je od 11 do 11ipo. Bice je nadoknadio neku prethodnu pauzu, jelte...

Vrlo mali broj tih radi kako treba, vecina se tripuje da je u'vati boga za mooda i da im se sve moze pa ih ne interesuje obicni gradjanin nizeg reda koji tu ceka satima...
    Do Not Disturb.

24. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    565
    Thanked in
    406 Posts

U mupu nema redovne pauze bez uzimaju radnici pola sata kad njima odgovara

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Jel se ukida zdrastvena knjizica?
    Jer vecina ide zbog toga .... a inace licna vazi 10 godina pa su mogli da ne forsaju da uzmu koji milion prije...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Važi i dalje, ali sad možeš u apoteku bez nje.
    Ja sam to probao. Odem tamo, a žena sa lične ukucava broj u sistem.
    A tako su radili i ranije sa starim ličnim kartama , ako zaboraviš zdravstvenu knjižicu.
    Pitam je zašto nemaju čitač da im automatski očita novu LK??
    Kaže da imaju, ali to ne radi uvijek, pa joj lakše da ukuca.

Mexiko,
    Ja i ti razmišljamo na različitim frekvencijama.
    Ti kažeš da je narod neodgovoran jer je imao pet godina za zamijenu, a došli smo svi na kraju.
    Po tebi je narod neodgovoran što se nekom magijom nije međusobno usaglasio i ravnomjerno rasporedio u tih 5 godina.

A ja smatram da je neodgovorna neka neznalica u MUP-u koja je očekivala da je ovo gore moguće.
    Neodgovoran jer nije napravio nikakav plan kako posao završiti bez maltertiranja svih nas.

Pominjali smo starije ljude i njihovu muku.
    I tu su mogli da riješe dvije stvari odjednom. Naprave da se za zamijenu LK brojevi na automatu dobijaju tako što na skener dokumenata staviš trenutnu LK.
    I onda može samo jedan broj na jednu LK. Problem sa uzimanjem više brojeva riješen.
    A kad sistem očita LK i vidi da se radi o osobi koja ima više od 65 godina, uputi je na prvi slobodan šalter, bez obzira za šta je šalter namijenjen.
    I onda tim osoboma novu LK odmah završe da ne moraju ponovo da dolaze.
    To bi bilo lijepo i kulturno prema starijima, a proces bi se ubrzao kad njih nema u redovima.

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,652
    Thanked in
    1,202 Posts

Skupština usvojila: Rok za zamjenu ličnih karata produžen do 30. septembra

https://www.cdm.me/drustvo/skupstina...-30-septembra/

28. The Following User Says Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    565
    Thanked in
    406 Posts

Eto sad ce splasnuti guzva do početka septembra i onda ce da navale u mjesec dana svi da završe

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,741
    Thanked in
    1,573 Posts

Sto treba od onih papira da cuvamo?

f6

Page 9 of 17 FirstFirst ... 5678910111213 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)