Malo bratanac prije 2 godine zavrsio gimnaziju, upisao fax i ceka da pocne. Prijavio se i zaposle ga u plazni bar (cini mi se Rock)na Lustici. Pomocni konobar, plata 800€, tri obroka, smjesaj (njih dvojica u sobu) i prevoz od smjestaja do posla i nazad. Brzo napredovao da nije samo pomocni (koji samo sklanja sa stola) vec i da donosi pa sam tin dosao i baksis.
Vratio se sa 4K eur, nije izlazio jer je smjesten u ono naselje prije Lustice (valjda Radovici), drug i on ponijeli Tv i Sony, malo setali po onom selu, u kuci bilo jos 3 sobe pa i bilo ostalih.
On bio zadovoljan, ja od juna od oktobra ne mogu ustedjet 4K. Mislim da nikad nije bilo bolen za omladinu da radi sezonski, no nece da rade jer roditelji sipaju, a oni imaju Cg gene pa se prave kao da imaju 7 puta vise.
Mislim da je bas dobro za njoj da osjete sta je rad i svoja para.
Zapalilo mi se dijete da ide da radi na more. A tek osnovnu završava. Meni prerano.
Na dječiju primjedbu "tata i ti si išao, pričao si mi", najseljačkija roditeljska kontra "sad je drugo vrijeme".
Sad gledam kojeg vlasnika ili menadžera hotela znam da mi kontroliše dijete uz svu trku u sezonu koju ima![]()
Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut
Neka, treba.
Meni nikad nisu dali, a ja vjerujem da treba dijete pustit'.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Ja nikad. Tek kad sam fakultet završila sam počela da radim. Valjalo bi da sam i prije toga.
U Herceg Novom boravi 2.341 prijavljeni gost, što je 2.707 manje u odnosu na isti period prošle godine, prenosi portal RTHN.
Prema posljednjim podacima Turističke organizacije Herceg Novi, stranaca je 1.983, a domaćih gostiju 358.
Privatni smještaj je odabralo 1.475 turista, od kojih je samo devet domaćih. U hotelima odmara 866 gostiju, od kojih je 517 iz inostranstva, a 349 iz Crne Gore.
U hostelima i auto-kampovima na teritoriji opštine Herceg Novi nema registrovanih turista.
Za dio petrovačke gradske plaže dužine 62 metra, oznaka 25A, početna cijena 3.291 eura pristiglo je pet ponuda i to: firma Dregos 25.800 eura bez PDV-a, N.N. 35.000 eura, G.D. 61.000, Mian DOO 3.300 eura, dok je D.B. ponudila nevjerovatnih 800.000 eura.
Za susjedni dio petrovačke plaže dužine 110 metara, čija je minimalna cijena sezonskog korišćenja bila 7.609 eura, pristigle su tri ponude i to: N.A. 7.700 eura, M.B. 18.000, dok je M.Š. ponudio astronomskih 800.000 eura.
Za dio petrovačke plaže, dužine 73 metra, oznaka 25E, čija je minimalna cijena sezonskog zakupa bila 7.992 eura, pristigle su četiri ponude i to: R.V. 45.000 eura, A.S. 950.000 eura, J.Z. 30.000, a V.M. 8.000 eura.
Svakako najinteresantnije je bilo otvaranje ponuda za popularnu plažu Ponta dužine 39 metara, minimalna cijena zakupa 20.957 eura, za koju su pristigle tri ponude i to: Žuti zec DOO 89.002 eura, Neimar investment construction DOO Bar milion eura i Ponta DOO Petrovac 30.000 eura.
Za zakup plaže Lučice kod Petrovca, čija je dužina 215 metara i minimalna cijena sezonskog zakupa 44.570 eura, pristigle su četiri ponude i to: podgoričke firme Profart 200.002 eura, Life Style Development iz Tivta 153.200 eura, Pešter Co 45.000, S.P. milion eura.
Lazne ponude kazne su smijesne ako ne uplate ali vjerovatnije da ce se zaliti neko na neku formalnost sa ciljem da se obore tenderi i sve ispocetka u nedogled do sezone.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Kazna je garancija ponude, sto je sitno skroz.
Sent from my 23090RA98G using Tapatalk
Brzo cemo vidjeti koja je taktika ali niko sigurno nece zakupljivati plaze po 60 metara za milion eura.
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Osim ako nije pranje para.
Posle prijavi prihod od par milki plati nesto sitno poreza, i pare legalne ...
Kako nemam 5 miliona sad...
Ako se za zakup plaža daju toliki novci i to je isplativo (ne želim da vjerujem u neke malverzacije, vjerujem da je sve čisto) onda se da zaključiti da su mnogi hoteli pošli (ne zakup, nego prodaja) ,,u bescenje"... Hm, nešto tu ipak ne štima.
Sent from my Motorola 8400
Ništa tu nije čisto. Vjerovatno je isti ponuđač davao ponudu preko više firmi.
Recimo, ova najveća je nepotpuna u tehničkom smislu. Po zakonu komisija mora da mu traži dopunu/razjašnjenje.
Ako je njegova ponuda i druga ali puno jeftinija, on samo ne odgovori tenderskoj komisiji i po zakonu je eliminisan, nema naplate garancije.
A posao dobija njegova druga firma za puno nižu cijenu.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Veliku plazu zakupise Arapi (Beograd na vodi)....
Pouzima seik sve plaze ulcinjanima
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...laza-u-ulcinju
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
pa kome ce namjestit slaven bez svojima iz bg…
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Konačno lijepe vijesti.
Vidjecemo...
abazović državu prodao snsu, najjače da im slaven neće plaže dat.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Slaven je znao dje najlajse moze da se ugradi. A ne no su smijenili dps da bi radili na postenoZnaci ovi Arapi su sns?
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Prema saznanjima „Vijesti“, koje je potvrdio Škrelja, riječ je o kultnim plažama „Saranda“, „Adritaica“, „Imeprial“, „Hill“, „Mojito“, „Habana“, „Safari“, „Tropikana“, „Koral“, dio „Pearle beach“, „Barbose“..
-Ovo se ne pamti, firma sa apsolutno sumnivim garancijama i nepotpunom dokumentacijom, uzima ljudima hljeb, porodični biznis. Ne vjerujem da je to konačna odluka, mora pasti.
I nije istina da su naši zakupci polumafijaši, kako tvrdi ministar prstornog planiranja Slaven Radunović. Takav vokabular o porodičnim ljudima, primitivan je i necivilizovan.
Država bi trebalo da štiti svoje građane a ne da ih na ovakav način predstavlja. Sramno- kazao je Škrelja u zvaničnoj izjavi "Vijestima"...
Stranci u svojoj drzavi ustvari gosti u svojoj drzavi....
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks