Da, sa zadovoljstvom!
Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!
Da, ali samo ako se steknu uslovi!
Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...
Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....
Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!
Želim jer se to očekuje od mene!
Ne razmišljam o tome uopšte!
Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...
Nijedna opcija mi ne odgovara....
Krajem 21 god rodili su mi se blizanci 2ipo dana mi je trajala kantica aptamila od 800 grama koja je tad kostala od 16 do 18 e pelene pampers 12 e mjesecno od 8 do 10 pakovanja na to da se dodaju vitamini koje su uzimali mislim da su mjesecno kostali 30 evra i eto lagano te tri stavke
Jes danas se ljepse živi posto su nam tri osnovne stvari za razvoj i zasititu pojedinca na vrhunskom nivou a to su zdrastvo skolstvo i sudstvo ko ne vjeruje neka procita tekst na naslovnoj u vijestima
Ti ne stedis
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Prvo dijete, pane duda aka cucla na pod i trči steriliši u ključalu vodu. Drugo dijete trči operi pod vrelu vodu, a treće… Samo obriše se o majicu i nazad u usta. Kakva im je pamet kad porastu… al samo nek su zdravo pa dje ih “voda” ponese.
γνῶθι σαὐτόν
A moja plava mjesečino...
Da nije ljubavi, ne bi svita bilo...
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Ne govorim o ljubavi govorim o tome kako čovjek misli da je bitan.Može ljubav biti dovoljna sama po sebi ka što planeta može preživjeti bez čovjeka.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Ajde da obrnemo igricu pa se vratimo na početni post koji je otvorio temu.
Po mom mišljenju sasvim legitimno.Onaj gore post nije nikakav pesimizam nego realnost.Kad se čovjek osjeća lijepo to po difoltu ne znači ama baš ništa.Čovjek može nekad više da zahvali onim trenucima kad se osjećao prilično loše,nego kad se osjećao lijepo.Život je borba,spoljašnja ponajmanje unutrašnja ponajviše.Pitanje roditeljstvo ili ne,čovjek postavlja isključivo sebi bez konsultacije.Ako je pak traži,validan odgovor bi bio uputiti ga njegovom biću koje jedino o tome treba da odluči.Isto je i sa savjetima da li raskinuti/ući u vezu sa nekim isključivo se odnosi na pojedinca.
Ljudima možete djeliti razne savjete na druge teme kao sugestije ako ih traže ali ove najbolje nemojte.Čak i ako ih traže.I to je njihov lični izbor koji nikoga drugoga ne bi trebalo ni da se tiče niti da zabada nos u to.
Toliko.
Last edited by Bluemoon; 09-03-25 at 20:01.
Pa početni post je prilična nebuloza. Rijetki su ti ljudi i parovi. Kad ti neko šapne na uvo da bi đecu s tobom, malo kome koljena ne zaklecaju.
Može se sasvim lijepo i bez žalosti živjeti bez đece i bez nekog koga ćeš da voliš, ali ako se desi da ih možeš imati kad želiš nema tu puno priče.
NotRobot sve je češće iz razloga što ako ćemo pravo malo se mjenjaju društvene matrice na tom pitanju glede čovječanstva.Možemo da prihvatimo ili ne prihvatimo,ali svakako se mjenjaju.
Ako ti neko traži pomoć da ga neđe prevezeš možeš da ga prevezeš ali ako ti traži pomoć da veliš da li da bude roditelj pa na prve prepreke se sjeti tebe i sve prebaci na tebe u smislu za sve je onaj Bugi kriv kako me zajeba,isto je sa vezama.Kad te neko pita šta misliš da li da budem s njim/njom,reka' ti budi ili ne budi isto ti dođe poslije će sva muka od takvih da padne salve na tebe jer takve osobe su prije svega nezrele kad ne znaju sami da kormilaju u tim situacijama sobom što je prije svega lična stvar i nosi gomile ličnih snošenja posljedica takvih odluka.No traže odgovor spolja od drugih.Onda će isto tako nezrele da svale sve na drugoga.Za osobu je još neđe i ajde ka pa znam da je ima ovo i one momente,ali uz opasku ali ti sam/a vidi.Probaj bez hiće,vidi što opet nije nikakva garancija da neće ispasti dizaster ili obratno.
Uvažava se tvoje mišljenje ali ga iznosiš kao obično kao da se braniš od sagovornika jer ti je posljednji dio rečenice bukvalno što se mene lično tiče suvišan.
Onda po tebi ne bi trebalo nikom pomoći, a ne samo u ovom.
Zamisli kažem nekom đe ima dobro da se jede, on ode tamo i bude hrana loša i onda sve svaki na mene (a ne recimo na kvara, vlasnika, konobara)...
Zamisli kako bi to loše bilo...
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Što ti porediš.JBT poredi takve životne odluke sa hamburgerom.![]()
Jesam li ja jedini na ovom svijetu koji nikad nikog nije pitao treba li da bude sa nekom osobom i treba li da budem roditelj ili ne?Isto tako ni mene nikad niko nije pitao za te stvari nit mi tražio pomoć oko toga.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Nisi, vidiš da se i mjesečina ne pita.
Ona je sigurna kako treba
Ovaj Bugi se vozi u auto boje zeleniša jer je i sam zelen.JBT kako nezrelo čeljade u neke zelene moke.
Ti si srećan čoek,man.Meni su realno srali ka foke naročito kad sam bila u vezi sa Italijanom.
Ka ova trojica što tu seru o laktaciji a ja dobro znam kakav sam lično pakao prošla sa nekom jebenom doktoricom i tadašnjom načelnicom KBC-a u prezimenu Crnogorac đe sam pristala da velim kako jes u onaj jebeni KBC zbog drugih bez ikakvog ličnog satisfakšn u bilo čemu u novce jebene onda su tamo čistke neke činjeli a mene za to realno zabolje.I to što sam lično podržala druge da se bore protiv jebene AD mlijeka mafije bilo je iz mog iskustva što ozbiljno znam kakva je to mafija.AD bajbi milk je najveća mafija na planeti zemlji.To su ***** prokleta koja na novorođenče nevino vrte keš i keš.
Adaptirano mlijeko je najveća prevara na planeti to je jednostavno najveća prevara a kome to nije jasno JBG.
Pa da se okrenemo statistici.
Evropa doji bebe u procentu cca 25% a neka tamo Afrika je na 85% ili da rečemo za Crnu Goru koliko Romkinja kupuje jebeni Aptamil?
Manite se da već zamolim PATETIKE.
Last edited by Bluemoon; 09-03-25 at 23:35.
Zanimljivo poređenje Evrope u Afrike.
Provjeri i natalitet, provjeri prosječnu starosnu dob, pa vidi da NIŠTA nije isto u Evropi i Africi pa ni procenat dojenja.
Ali nema veze, pucaj ti, kako je mljeko za bebe prevara. Mnogi današnji ljudi su živi zahvlajući toj prevari.
Nego šta ćeš, tupom se ne može objasniti sječivo
Kako si se uždio ka šibica.Nemoj samo da si na sumpor ili nedobog na fosfor.
Klasično tu pričaš o nauci a kad klasično nauka veli da medicinski razlozi za nešto tako vele da je u sitne procente a ne pravilo ti tu nešto prosipaš mudrosti da je izuzetak pravilo no JBG spika ti je slabašna ka kora od pite i to lisnate.
E'o ti savjet ubaČi malo Emenima u Moku.
Last edited by Bluemoon; 10-03-25 at 00:33.
Spasilo živote,veli.
Čije živote?O čemu pričaš ti.
TakoOvđe nemoj meni ođe da prosipaš priče kojoj je to 8ebena struka pa znam JBG nešto više o tome od tebe JBG.
Niko te ne lobira da ođe promovišeš AD mlijeko pa gledaj da se tako i ne ponašaš.
Niste me razumjeli/la
Nisam pričao o miješanju drugih,no kako ti reče,da ti neko traži pomoć oko toga da li da bude roditelj ili da li da bude s nekim momkom/đevojkom.
To me niko nikad nije pitao,niti sam koga pitao.
Miješanje(samoinicijativno)...toga je uvjek bilo i biće.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Boga mi ja znam neke kojima su se roditelji miješali i odlučivali u njihovo ime. Bogu hvala da je tako bilo, ispostavilo se na kraju.
Bluemoon je u pravu za AD.
I vi svi ste dokazali da je u pravu, nego niste svjesni. Jedan od načina promocije formule je bio upravo da se stvori to ubjeđenje da ne može svaka žena da doji bebu. I to je postalo opšteprihvaćeno mišljenje. Toliko podlo, majkama u tako osjetljivom periodu ubaciti crv sumnje da možda nemaju dovoljno mlijeka i da im je beba gladna. Onda ide ona najgora kombinacija - malo dojenje, malo dohrana koja neminovno dovodi do toga da majka stvarno nema dovoljno mlijeka i da beba završi samo na formuli (biologija). A za dojenje je potrebna ljubav, vjera u sebe i svoju bebu i po potrebi pedijatar, ukoliko postoji problem. Ali i tu dolazimo do problema. Pedijatri se ne bave suštinom u ovom smislu, nego, ako beba ne napreduje, odmah ponude formulu kao opciju. Opcija traženja uzroka, zašto beba ne može da se nahrani se uopšte ne razmatra. U velikom broju slučajeva su to oralne restrikcije, koje su rješive ili neki drugi lako rješivi problemi.
Ali, moram i ja pohvaliti naše porodilište jer u poslednje vrijeme se stvarno forsira dojenje. Ima tu prostora za unapređenje, ali svakako pohvala, porodilište je generalno napravilo više koraka u pravom smjeru.
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Last edited by Rada; 10-03-25 at 09:26.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks