Upali ACC i drzi kick down 25 sekundi.
Upali ACC i drzi kick down 25 sekundi.
Prema tome, šta da ti kažem?
Ka da stelujes panasonic telefonsku centralu ....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Vjerovatno ima problem sa solenoidom. Je li mijenjano ulje?
Ono sto ti dize obrtaje prilikom saltanja se zove shift flare. Ja sam dokle siguran da je u pitanju solenoid druge brzine, vjerovatno se pomjera sporo ili mu je sito ful.
Last edited by TAKUMI; 08-03-25 at 10:12.
Moze naravno. Solenoid je prvo sto mi pada napamet, moze biti los filter (mala propusnost), nizak nivo ulja, neodgovarajuce ulje, prljav konektor….. koliko ima km?
Radim.
Imas li racun ili nesto, da vidim sta je stavljeno?
Racun imam, i gledao sam, ali nazalost ni sa njega ne moze nista da se zakljuci jer je napisano kao nekadasnji paragon blokovi (radjeno u Bugarskoj). Eventualno da se podigne auto pa ako na filteru sa donje strane pise nesto oko prozivodjaca i datuma proizvodnje. Ako imas neki predlog odakle da krenemo, raspolozen sam
Posalji mi broj sasije da vidim sta imam.
Jos koliko sam trebao da vozim da upali lampicu za kocnice?Moglo je ovo barem jos 5000km
Senzor odrt, nista...
Mali rant, zasto ove male zadnje plocice kostaju skoro 90 eura??? Skoro koliko novi diskovi, duplo skuplje od prednjih plocica recimo...A rucna je posebno na gurtne...dafak
![]()
Neko je prije tebe na Bordu resetovao i prednje i zadnje pa imaju dug interval a one duboko usle za zamjenu...
Prednje diskove i plocice sam zamijenio cim sam ga uzeo...Zimmerman Coat Z diskovi i isto trw plocice, kod brace u Kvantex nesto 140-150e...jedino da je tad majstor resetovao i prednje i zadnje
Nesto sam se osjecao da me sisaju kao ovcu na kasu kad rece 86e samo za zadnje plocice pravo da ti kazem...
Nego se ne sjetih da opet pitam u Kvantex
Ima li broj ili webshop jer na insta nemaju azurnih akcija...
6ta god vozim svoj pa bi da spremam vece diskove i celjusti pa i M branike da trazim ...
Last edited by injection; 09-03-25 at 17:53.
Imas ih na forum, udji na prodaju, pa vozila i imas temu za djelove...
Mislim da je nick --Kvantex--
Posaljes sve sta ti treba, odgovore kroz dan, i za forumase 20%
Daj kataloski da vidim koliko su za nas majstore.
Nisam gledao kataloski...Cackao nesto, vidjeh da ih nema, u prvu prodavnicu dao saobracajnu i daj zadnje plocice i to je to...
Mada gledah po netu, to je ta cijena otprilike bez popusta...ali mi nije jasno zasto, jer su prednje 40-50e a duplo su vece recimo
Ne brini se taj TRW je bar duplo bolji i skuplji od 60% ostalih plocica...
Ja sam samo nazad montirao Pagid Hela jest mekana i evo 35hil traje...
Mada i po Sasiji VINu imam Regenerative braking pa i to ima trosenje plocica...
Last edited by injection; 09-03-25 at 18:07.
TRW je sada pod Lucasom jel?
Ja preferiram Bendix, mislim da nema boljih za tu cijenu.
Laz, Textar 41, ATE 57, Bendix 31, Bosch 47, ove TRW sa slike 39.
Trw nije pod Lukasom nekad bilo...
Delfi i Lucas su usko saradjivali sada je i to podijeljeno svak ima svoj dio kolaca...
Bendix je ok cijena malo jaca bar su u pocetku bili Ok al im zinula guzica pa su podigli zadnje 2god..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks